שלום אני צריכה את עצת המומחים

celeste9

New member
שלום אני צריכה את עצת המומחים

חבר שלי שותה הרבה הוא נחמד וטוב ולפתע הוא יכול להתפס על איזה שטות ילדותית ולאבד שליטה ולעשות לי בושות ברחוב ואני יש לי חרדה חברתית זה נתפס בעיני גם כהשפלה איך אפשר לעזור לו להשתנות?

shanhen

New member
שותה ושוטה

לסלסטה היקרה, קודם כל תגדירי לעצמך מה בדיוק מפריע לך? זה שהוא שותה? זה שהוא נתפס לשטות? או זה שהוא עושה בושות? כלומר, ללא שתיה הוא לא עושה בושות? קרו מקרים שהוא שתה ולא עשה בושות? כדאי לעשות סדר בענינים. בכל מקרה, אני מניח שיש קשר ברור בין כל הפרטים. אדם שותה יותר מידי, האלכוהול כחומר מדכא, "מנטרל" את יכולת השליטה והאדם פועל ומתנהג ללא מעצורים. זה שונה מאדם לאדם אבל התוצאה דומה. ההתנהגות אינה רגילה ולפעמים מאיימת, מביישת וכד'. השאלה האם החבר מודע להתנהגות שלו תחת השפעה? כי אם לא, אולי כדאי להראות לו מה הוא עושה. לצלם אותו, להסריט אותו, פשוט להוכיח לו מה קורה לו. הפתרון הפשוט הוא ללמוד לשתות אלכוהול. ואני רציני, אלכוהול כמו מכונית זה לא דבר רע אבל מסוכן. לא נכנסים לאוטו לפני שלומדים לנהוד ולא שותים אלכוהול לפני שלומדים לשתות. חשוב להכיר את האלכוהול, ללמוד על הסיכונים שקיימים בו ואיך ניתן להשתמש בו כראוי. צריך גם לזכור שמי שנוהג בלי לדעת מסכן את עצמו ואת האחרים, כך גם מי ששותה אלכוהול בלי לדעת. ואם כל הדברים לא עוזרים, תסיקי את המסקנות. רחוק לא תגיעי עם אדם שחושב על ההנאות שלו ומזלזל בחברתו. את ראויה מן הסתם למישהו טוב יותר. נחום

celeste9

New member
שלום לך נחום

תודה שהגבת להודעה שלי בקשר לחבר שלי מה שמפריע לי זה שבאופן לא צפוי גם שהוא שותה ויש מצבים שגם שהוא לא שותה הוא נתפס לאיזה שטות ומתחיל להשטתות ברחוב וקרו מקרים כאלה שזה היה ברחוב וזה בייש אותי וגם יש לי חרדה חברתית ממבט מהצד אנשים יכולים לחשוב שהוא משפיל אותי ושאני סמרטוט שלו כי הוא בייש אותי מאוד שטות לדוגמא שאני לא רוצה לתת לו נשיקה ברחוב הוא מתחיל לעשות סצנה ואומר שזה כדי לעזור לי להתגבר על הבושה והוא גם בן אדם טוב מבין ורומנטי אני מבולבלת

shanhen

New member
לא פלא שאת מבולבלת

כמו שציינתי קודם, נדמה לישהעניין אינו דוקא שתיית אלכוהול של החבר. משהו במערכת היחסים שלכם קצת "מבולבלים". יחסי חברות מבוססים על כבוד הדדי, שותפות ועוד דברים טובים חשובים. לא משנה מה הכוונה של החבר וטוהר המידות שלו, ברגע שאת מרגישה לא בנוח זה ניצול ופגיעה וזה פסול. אדם "טוב ומבין ורומנטי" לא כופה על חברתו נשיקה ברחוב כשזה לא מתאים לה. אילו הייתי ורדה רזיאל-ז'קונט בטח הייתי כותב לך: "תברחי ממנו מהר...". אבל אני לא, אז אני משאיר לך להבין את הדברים לבד. נחום

למעלה