שלום אני צריכה לנתח

soulbird

New member
שלום אני צריכה לנתח

את הספר watership down או בעיברית גבעת ווטר שיפ הניתוח הוא מבחינת ערכים . איזה ערכים יש בספר? ועוד משהו שלא ממש הבנתי . אומרים שהסיפור בעצם מסמל משהו יש האומרים הבריחה של היהודים במלחמת עולם השניה. אני אישית לא רואה שום סמליות רק ספר מאוד יפה לילדים מה דעתכם??

אאווין

New member
לא יודעת אם זה ממש עוזר...

אבל אין כזאת סידרה עכשיו בערוץ הילדים? משהו עם ארנבות נראה לי

גרומיט

New member
בדיוק זה

גבעת ווטרשיפ הוא ספר מצויין שגיבוריו הם ארנבונים שבורחים מהאדם ומנסים להתחיל את חייהם מחדש במקום בטוח. לצערי הספר הושאל לפני שנות רבות מדי להשד-יודע-מי ואין לי עותק שלו בהישג יד. ערכים? זה ספר על חברות, על נאמנות, על הצורך להקשיב לחלש. לאור הנושא, מובן שהוא מתעסק גם באקולוגיה. מי שחושב שיש דבר כמו "ערכי משפחה" ימצא גם אותם בספר בכמויות יתרות. כנקודת פתיחה נראה לי שזה יכול להתאים לך. ויותר תמציתי מזה אי אפשר להיות.

soulbird

New member
אפשר להמשיל את זה

ליהודים ונאצים מלחמת העולם ה2 ?? למה עוד אפשר להמשיל את זה??

Y. Welis

New member
ממש לא. אם כבר זו אלגוריה על

על הקומוניזם (לא שמת לב למשטר הקשוח שהיה באפרפה? ובהצעת החירות שלוז מבפזר שם ובדמותו ההזויה של הנביא ההוא, האידיאולוג המייסד?) או על משטרים דיקטטוריים אידיאולוגיים אחרים.

אאווין

New member
ספיקיניג און קומוניזם....

יש לי עבודה בהיסטוריה לעשות על אנימל פארם.. snif snif

גרומיט

New member
היסטוריה? מה לחוות החיות ולהסטוריה?

בפעם האחרונה שקראתי, חוות החיות היתה יצירת ספרות. אני די בטוח שנפוליאון המקורי לא היה חזיר.

soulbird

New member
לא ממש הבנתי את האלוגוריה

של ווטר שיפ וקומיוניזם.

Sparks

New member
הארנבונים נתקלים בכל מיני סוגים של

משטרים יש את אפרפה שזה ארנביה שמנוהלת במשטר שדומה לקומוניזם הכל מפוקח ומאורגן וכולם מצייתים למשמר של בכירים. יש גם ארנבים שחיים בכלוב אצל בני אדם וצריכים להתרגל שוב לטבע. יש ארנביה נוספת שבה הארנבונים מתעלמים מן העובדה שהם משמשים מאגר בשר לבני האדם תמורת אספקת מזון שוטפת. אני מניחה שישנם משטרים שיכולים להתאים לכל אחת מהדוגמאות....

Ergil

New member
יש איזה קשר בין החזיר נפוליאון

לנאפוליאון? עד כמה שאני הבנתי החזיר נפוליאון הוא סטאלין, וכדור שלג הוא טרוצקי. אני טועה?

אאווין

New member
ופעם האחרונה שאני קראתי...

חוות החיות הייתה האלגוריה על קומוניזם. נכון סנאובול הוא טרוצקי ונפוליאון הוא סטאלין. וחוץ מזה עוד מלא דברים. למשל הקטע שבו התרנגולות מטילות את הביצים שלהם באוויר כדי שהן יתנפצו על הרצפה הוא מייצג את שריפת הבקר על ידי האיכרים. ויש עוד מלא... אבל הם לא מעניינים במיוחד

Josephin

New member
אני הייתי צריכה לעשות

עבודה כזו בשנה שעברה... הייתי שולחת לך רק שפשוט לא הגשתי אותה... sorry

לדעתי אפשר גם להמשיל את זה

ליהודים ולנאצים, אם מוכרחים. ההשמדה של ארנביית המקור של הגיבורים משולה לשואה. הארנבון שרואה את הבאות משול להרצל, והארנבונים שבאים איתו להקים ארנבייה חדשה משולים לציונים. הדומה הוא שגם כאן וגם כאן, מי שלא יצא בזמן הושמד.

Josephin

New member
אין לי מושג אבל

קראתי את הספר בגיל 13 ומאוד אהבתי אותו. יש עכשיו סדרה כזון בערוץ 6 אבל היא מטומטמת... אני נהניתי מהספר וחושבת שהוא אחד מספרי הילדים הטובים ביותר שקראתי ונראה לי מטומטם לעשות עליו עבודה או להשליך את זה על השואה. זה פשוט ספר טוב שמספר על החיים...

למעלה