שלום! אני צריכה מידע על שיר מסויים

נ ו ד ל

New member
שלום! אני צריכה מידע על שיר מסויים

זה שהולך ככה we don't need no education... בלהבלה מי כתב, אולי למה נכתב, מחאה על משהו, שנה... ? בקיצור כל מידע או קישור (בעברית אם יש ) תודה מראש :]

השיר נקרא Another brick in the wall

part 2. הוא נמצא באלבום "החומה" (the wall) של הפלויד. אני ממליצה להאזין קודם לאלבום (כולו), ואז הדברים יהיו לפחות בחלקם בהירים יותר.

RoieL

New member
החלק השני של "עוד לבנה בחומה"

כביכול שיר שכתב גיבור האלבום, פינק, כמחאה על ה"לא חינוך" של המורים שלו [ז"א, הוא לא אומר "אנחנו לא צריכים חינוך" אלא "אנחנו לא צריכים לא חינוך"- אנחנו לא צריכים מורים שיעקצו בסרקזם את התלמידים ויתעללו בהם אלא מורים שילמדו את התלמידים]. כתב והלחין רוג'ר ווטרס, העיבוד עד כמה שזכור לי שייך לבוב אזרין וסולו הגיטרה נכתב ובוצע ע"י דייויד גילמור בעזרת גיטרה מסוג Gibson Les Paul Goldtop משנת 55' אם אני לא טועה [ומכאן שיש לה פיקאפי P90]. האלבום שבו השיר הופיע, החומה, יצא על תקליט בשנת 1979. השיר הוא הקטע החמישי מהדיסק הראשון [מתוך שניים], או אולי השיר החמישי והאחד לפני האחרון מהצד הראשון [מתוך ארבע, בתקליט].

wish i was here

New member
עכשיו אתה מבין

למה בכלי נגינה ונגנים אומרים שאתה חופר? תראה כמה פרטים שוליים שהבן אדם לא ביקש אתה מכניס סתם בשביל להשוויץ ולהפגין ידע...בגלל זה נכנסים בך שם.

למעלה