שלום-אני צריכה עזרה מכם

*בובה*

New member
שלום-אני צריכה עזרה מכם

אני תלמידה בבית ספר זיו בירושלים ובמסגרת מגמת תקשורת והשלוכה החינוכית של קול ישראל אנחנו משדרים ברדיו 106 כל יום שישי. אני מכינה בימים אלו את השידור סיום שלי (לבגרות) והנושא שלי הוא הסוף המקורי של ספרי ילדים. למשל כיפה אדומה והמסרים מאחורי הסיפור, והסוף המקורי של שלגיה ,והיפה והחיה. אם תוכלו לעזור לי ברשימת סיפורים או סרטי ילדים שהסוף שלהם שונה למען "מטרות חינוכיות", זה יעזור לי מאוד. כמו כן את דעתכם על הצנזורה שיש בסיפורים למען הילדים. (כלמור האם צריך או לא צריך לחשוף לילדים סיפורים על אונס ואלימות ושלא הכל סוף טוב) בנוסף לכך-סרטי דיסני: הפער בין המוצר המוגמר למקור השפעה של ספרי ילדים על אידיאולוגיה (אפילו פוליטית) והדבר האחרון להתייחסות הוא: שירים וסיפורים שעל פניהם הם חינניים אבל התוכן טעון. ring aring of roses תודה רבה!!!

dawn35

New member
סוף אחר

ספר אגדות עם סופים שונים מן המקור - אולי חינוכיים נדמה לי גם פמיניסטיים הספר נקרא:" בנה של סינדרלה ובתה של שלגיה" כתבה שירה קורן. לדעתי כאמא לא צריך לחשוף ילדים לאלימות בסרטים או בסיפורים (הם ממילא נחשפים במציאות) אז למה להעמיס בכוונה אם אפשר להעשיר בכיוונים חיוביים?! ולבסוף שיר ערש באנגלית עם מילים טעונות: rock-a-bye baby in the tree top when the wind blows the cradle will rock when the limb breaks the cradle will fall down comes baby cradle and all מקווה שעזרתי, בהצלחה!

sagiberg

New member
שיר הערש שציטטת מאוד הזכיר

לי את התייחסותה של הדוכסית בעליסה בארץ הפלאות לתינוק האומלל שלה- (הטילטול..) ואני מסכימה איתך לגבי אלימות בספרים

dawn35

New member
עוד ספר

אגדות עם סוף מפתיע- חדש "הזהרו מזאבים שקופצים מסיפורים" כתבה לורן צ'יילד. הוצאת כתר

למעלה