שלום גרשון
אני רוצה לפתוח בזה שאני לחלוטין לא נעלבת ומבינה את השאלות שלך. באמת, אני בטוחה שזה קצת מוזר שלפורום שמתעסק בכזה נושא חשוב ומעמיק בו מאוד, פתאום נכנסים אנשים לשאול שאלה חולפת, שלא מכבדת את התשובה. אני בת 17, תלמידת כיתה י"ב, ואני חייבת להודות שאמנם לא קראתי ספרים העוסקים בחקר השואה, הספרים שקראתי שקשורים בשואה הם בעיקר סיפורת, ואני יכולה לצערי להודות שלא הקדשתי זמן, או לפחות לא זמן מספיק, ללימוד מעמיק יותר על השואה. אבל כן, אני בהחלט קראתי וקוראת ספרים.. אני חושבת שדעה הרווחת שהנוער לא קורא ספרים לא נכונה, או לפחות לא בקנה המידה שבה היא מוערכת, או לפחות הנוער שאני מכירה. מצד שני, אני כן רואה הדרדרות במצב אפילו אצל אחותי שקטנה ממני בארבע שנים. אבל זהו לא הנושא.. בתור מי שיצאה השנה למסע לפולין, נכדה לסבא וסבתא ניצולי שואה, ובנאדם סקרן, אני יכולה לומר שיצא לי לא מעט לחשוב, לשאול, לתמוה, לדבר ולעסוק בנושא השואה. אולם, אני יכולה גם לומר שלעיתים אני מעדיפה להניח את הנושא בצד ולא לשאול, לחשוב או להעמיק, בדרך כלל מכיוון שאני מרגישה שאם אני אתחיל אני לא אוכל להפסיק ואשאב לתוך זה, כשיש דברים דחופים יותר באופן רגעי שמעסיקים אותי. אני מרגישה אצלי קונפליקט בין הרצון לדעת וללמוד על ההסטוריה, הכללית וגם האישית של משפחתי, לבין הרצון שלי שלא לשקוע בנושא המכביד הזה, שמרגש אותי ומטריד אותי אבל גם מעיק עליי- מעיק עליי חוסר ההיגיון, האכזריות, וגם העובדה שאני לא חושבת שאני הייתי מסוגלת להתמודד עם דבר כזה היום. אני חושבת שקשה לדרוש מהנוער לקרוא ביסודיות על נושא השואה כפי שקשה לדרוש ממנו לקרוא ביסודיות על כל דבר. אני חושבת שהחשיפה שלנו לנושא השואה בארץ היא גדולה מאוד, במהלך 12 שנות לימוד אני יודעת שאני נחשפתי להמון תכנים שקשורים בשואה, אם עדויות, ביקורים במוזיאונים וכו', ואין מה לדבר בכלל על המסע לפולין וההכנה שקדמה לו. אני חושבת שיש נוער שמתעניין בנושא ולומד אותו לעומק כמו שיש נוער שמתעניין בנושא הפיסיקה וחוקר אותו לעומק (כמובן, שאין שום מקום להשוואה, רק מהבחינה של משהו שמעניין אותך ואתה רוצה ללמוד עליו עוד) אבל אין נוער שאדיש לנושא. עכשיו, בנוגע לליקוט החומר, אני יכולה לומר לך שאני, בתוך הלחץ שלי מהלימודים ומשאר הדברים שממלאים את חיי, התיישבתי להכין פעולה לחניכים שלי בצופים, חניכי כיתה ט', וכשהגעתי לחלק בו הייתי זקוקה לחומר עיוני בחרתי שלא להמשיך בחיפוש של שעות אלא לחפש מקום שבו יוכלו לענות לי בענייניות על השאלות אנשים שכנראה יותר בקיאים בנושא ממני. אני מאוד מעריכה את הנכונות שלכם לעזור במהירות גם אם קשה לכם עם בקשת העזרה, ואני בהחלט מבינה את הקושי, ואני מסכימה עם מה ש"גובלינית" אמרה, שההפניה למקורות מידע היא באמת הדרך הטובה לענות. טוב, אני פתאום רואה שכתבתי פה מגילה עצומה, אז אני שוב רוצה להודות לכם על העזרה.. זה נראה שאתם פורום מאוד פעיל ומקסים! תודה רבה, איה.