שלום, אני צריכה קצת עזרה

שלום, אני צריכה קצת עזרה

ובכן, אח שלי הוא בן שנתיים ו4 חודשים. אני צריכה לדעת אילו משחקים\ צעצועים מפתחים יש לגיל שלו. משהו שאני יכולה לשחק איתו וזה יפתח לו את החשיבה, הדיבור, ההתבטאות העצמית, זיכרון וכו', אבל שלא יימאס לו מזה תוך יום ואני אצטרך להביא לו משהו חדש ומעניין יותר [מה שקורה הרבה פעמים...] אשמח לקבל תשובה בהקדם, ריקי

יעל כץ

New member
משחק עם בן שנתיים ו- 4 חודשים

ריקי שלום, אכן, זו לא משימה פשוטה, לשחק לאורך זמן עם צעצוע/משחק אחד בגיל של אחיך. אם את רוצה משהו שהוא ישחק יותר זמן - חשוב להתאים את המשחק להעדפות שלו. האם הוא אוהב מכוניות? חיות? גלגלים? לצייר? לקפוץ? אולי הוא אוהב לבנות, למיין? לנגן? אנא כתבי לי ואנסה לתת אפשרויות שמתאימות לו יותר.

שלום לך יעל

ובכן אח שלי מאוד והב שקוראים לו סיפורים, והוא אוהב מוזיקה. הוא לא אוהב רכבות וכל הצעצועים שזזים "בעצמם"...זה מפחיד אותו לפעממים משום מה...הוא לא ממש אוהב ציור אבל הוא כן אוהב כל מני פאזלים. מקווה שזה עזר, אחכה לתשובה, ריקי

יעל כץ

New member
צעצועים ומשחקים לבן 2.4 שנים

ריקי שלום, כמה אפשרויות: * ישנם משחקי קופסה שאפשר לשחק איתו: למשל, משחקי התאמות רבים, שבו הוא לומד על מושגים שונים. למשל: התאמה בין אמא לגור שלה, בין חיה לאוכל, התאמה של צורה-צללית, צבעים... וגם לוטו בסיסי. * את יכולה להרכיב איתו פאזל רצפה (כזה שעשוי ממסגרת ומכניסים לשם צורות שלמות - פאזל בכפר, בעיר..) או פאזל רכבת מספרים (של אינפנטינו). כשאת משחקת איתו דברי אליו, תצביעי על אובייקטים שונים שנמצאים שם, תשאלי שאלות... כך את משתמשת בפאזל כדי לפתח את השפה, החשיבה, ההבנה...בנוסף לחלק המוטורי. * זהו גיל שאפשר וכדאי לשחק במשחקי דמיון למיניהם. עם חיות מפלסטיק (לקרוא בשם, למיין לפי גודל או סוג ולשלב משחק כיד הדמיון...). * בגילו - לא מצופה שהוא יצייר, אלא יתנסה בחומרים שונים, ישרבט, ויהיה מכך! את יכולה לתת לו לשחק עם בצק, ללוש, לערבב צבעים, ליצור צורות שונות... לשרבט עם צבעים, להדביק מדבקות... אפשר לפתח את החשיבה והשפה בכל משחק! אבל לא לשכוח שחשוב שהוא יהנה מכך! * את יכולה לשחק איתו עם חיות מפלסטיק, למיין לפי סוגים וגדלים, ולשלב

יעל כץ

New member
צעצועים ומשחקים לבן 2.4 שנים

ריקי שלום, כמה אפשרויות: * ישנם משחקי קופסה שאפשר לשחק איתו: למשל, משחקי התאמות רבים, שבו הוא לומד על מושגים שונים. למשל: התאמה בין אמא לגור שלה, בין חיה לאוכל, התאמה של צורה-צללית, צבעים... וגם לוטו בסיסי. * את יכולה להרכיב איתו פאזל רצפה (כזה שעשוי ממסגרת ומכניסים לשם צורות שלמות - פאזל בכפר, בעיר..) או פאזל רכבת מספרים (של אינפנטינו). כשאת משחקת איתו דברי אליו, תצביעי על אובייקטים שונים שנמצאים שם, תשאלי שאלות... כך את משתמשת בפאזל כדי לפתח את השפה, החשיבה, ההבנה...בנוסף לחלק המוטורי. * זהו גיל שאפשר וכדאי לשחק במשחקי דמיון למיניהם. עם חיות מפלסטיק (לקרוא בשם, למיין לפי גודל או סוג ולשלב משחק כיד הדמיון...). * בגילו - לא מצופה שהוא יצייר, אלא יתנסה בחומרים שונים, ישרבט, ויהיה מכך! את יכולה לתת לו לשחק עם בצק, ללוש, לערבב צבעים, ליצור צורות שונות... לשרבט עם צבעים, להדביק מדבקות... אפשר לפתח את החשיבה והשפה בכל משחק! אבל לא לשכוח שחשוב שהוא יהנה מכך! * את יכולה לשחק איתו עם חיות מפלסטיק, למיין לפי סוגים וגדלים, ולשלב

למעלה