שלום, אני צרכה עצה

Nellie Bly

New member
שלום, אני צרכה עצה

אני בת 22, מתחילה ללמוד באוקטובר הקרוב ספרות וחינוך-מיוחד. עד עכשיו, בשלוש השנים האחרונות עבדתי בתחום של החינוך המיוחד-בעיקר עם ילדים בעלי לקויות שונות. בזמן האחרון קצת התערער לי הרצון לעסוק בתחום- לא בגלל שאני לא אוהבת את התחום חלילה, אלא בגלל שאני מרגישה ממש רע שאני מזניחה את האהבה האמיתית והבוערת שלי-ספרות ובעיקר כתיבה. הבעייה היא, איך לא? מבחינה תעסקותית. במה אני יכולה לעבוד כסוטדנטית מתחילה בתחום המתקשר לספרות ויש לו נגיעה מסוימת (אפילו קלילה) בכתיבה? עברתי על מודעות דרושים ולא הצלחתי לאתר משהו שיש לו נגיעה לתחום. אולי מכאן תבוא הישועה? תודה רבה!

orenbarkai

New member
נסי באגודת הסטודנטים

או גם חפשי משרות של "כתב שיווקי" או "ספרנית" או אפילו שמירה על ילדים (תקריאי להם)

כמה שאלות

שלום נלי, האם את יכולה לומר עוד כמה מלים על "האהבה האמיתית הבוערת" שלך. על איזה כתיבה את מדברת ? איזה ספרות עושה לך את זה ? האם את עדיין משוכנעת שאת רוצה ללמוד חינוך מיוחד ? ובכלל, ממתי מחפשים עבודות כתיבה במודעות דרושים ? הרבה שאלות יש לי על הבוקר - הא . . . יום טוב אמיר

Nellie Bly

New member
אמיר

קודם כל תודה על התגובה המהירה והנרחבת. אז ככה, הכתיבה היא כתיבה יוצרת-שירים ופרוזה. הספרות שאני קוראת היא בעיקר; שירה וספרות טובה (וולף, צ'אכאוב, שייקספיר, פון קלייסט וכדומה). אני לא משוכנעת שאני רוצה ללמוד חינוך מיוחד-אבל אני מפחדת שללא חינוך מיוחד, שמקנה לי בסיס לעבודה, אני אשאר פשוט ללא עבודה.. הנקודה היא שאין לי מושג איפה לחפש-עבודות כתיבה וכדומה, ככה שאתמול מודעות הדרושים היו (וכבר לא) אופציה. תודה רבה.

בהירות

יש הבדל של שמיים וארץ בין כתיבה יוצרת לבין עבודתם של שכירי עט. קופיריטריים, עיתונאים, כתבים, עורכי תוכן, עורכים, משכתבים, כותבי תוכניות לימוד וכו'. נראה לי שהשאלה הבסיסית היא האם ללכת על עיסוק "קרוב" לכתיבה, בסיכון שהוא יהפוך לתחליף לדבר האמיתי או לכל עשייה אחרת בה את טובה והיא סבירה כפרנסה ולהשאיר את עולם הכתיבה עבורך כנקי וצלול. אני לא זוכר מי היה הסופר / משורר העברי המפורסם, אני חושב שלונסקי, שהיה פקיד דואר. בקיצור לפניך עבודה עצמית חשובה שרק מתוכה תוכלי לראות תמונה בהירה של מה באמת נכון לך, ומשם הדרך המעשית כבר תתבהר. מקווה שעזרתי אמיר

לאאאאא

אם את אוהבת ספרות ולכתוב- אל תלכי להיות קופירייטרית או לעסוק בכתיבה שיווקית. זה יהרוס לך את הכל. פשוט בחרי עבודה שנותנת כסף ולא שוחקת לך את הכשרון. אולי אפילו לא נוגעת בו- וקראי את דרך האמן- אם יש לך זמן

Nellie Bly

New member
אז במה אני יכולה לעסוק?

כרגע, בתור התחלה? אני מחפשת בנרות עבודה שיש לה נגיעה (אפילו הכי קלה) לתחום. אני אשמח לקבל רעיונות. תודה רבה.

להרויח כסף מכתיבת תקצירים

יכול להיות שזה מה שאת מחפשת קראת ספר מעניין? כתבה? מאמר? כתוב תקציר של עד 300 ,600 ,או 900 מילים ותוכל להרויח כסף.אם אתה תלמיד,חוקר, עקרת בית, חובב טיסנאות או חובב בישול,או צלילה, מורה בחופשה או מובטל מאונס ויש לך פנאי ויצר כתיבה – בוא להפיץ ידע אפשר גם להרויח וגם להנות מכך.

lilamagen

New member
תשובה לבקשת עצה לסטודנטית המוכשרת

שלום סטונדטית חביבה אין סיבה שתזניחי את אהבתך הבוערת לספרות, המשיכי לכתוב . יש גם פורמים רבים שאפשר לשלוח אליהם את שאת כותבת . מבחינה תעסוקתית אולי אפשרי לשלב את הנסיון שלך בחינוך ולפנות למתנסים או לבתי ספר ולהציע להם לעסוק בחינוך חברתי ובדרך זו להדריך את הילדים לכתיבה, להוציא עתון של בית ספר, לכתוב תסריטים הכנה לארועים בבית הספר. לפתוח קורס לכתיבה יצירתית בספריות עירוניות זה קיים. אינני יודעת על איזה תחום של כתיבה את מתכוונת אם תפרטי יותר אולי אוכל להדריך אותך ולמקד את שאיפתך, אני חוזרת שוב, המשיכי לכתוב ונסי להשתלב במקומות אותם ציינתי, עם נסיון בחינוך תמצאי את השילוב המתאים. בהצלחה לילה מאמנת מגן – ממון גוף נפש

למעלה