שלום, אני קצת במשבר קטן

• פותח הנושא Deanb
  • פורסם בתאריך

Deanb

New member
שלום, אני קצת במשבר קטן

אשמח לשתף ולקבל עצות מכם חברים :) אז ככה, בחודשים האחרונים אני קצת מרגיש שאני רודף אחרי חברים וידידים שלי ליציאות וכאלה ושהרבה פעמים אני נורא מתקשר ודוחף ומארגן יציאה ושואל אנשים מה הם עושים ופחות מתקשרים אליי לשאול מה קורה ומה אני עושה. אני נורא מבואס מזה, כי אנשים כן יוצאים למסיבות ולסרטים וכאלה, ואני יודע שאני אהוב ויש לי חברים וכאלה אבל עדיין... מה אני עושה כדי לשנות את המצב? אני רוצה שהרבה חברים ואנשים יתקשרו לשאול מה קורה מה אני עושה יציעו לי לצאת וכאלה... תודה

naty3

New member
לפעמים אנחנו רצים אחרי משהו ולא שמים לב

שזה בורח מאיתנו...תרפה וזה יבוא מעצמו. אם אתה אהוב כמו שאתה חושב, החבר'ה יתקשרו לשאול מה קורה איתך, כשלא תתקשר אליהם. אם לא-הם לא חברים אמיתיים. מזכיר לי חברה שלי שכל הזמן רדפתי אחריה-"בואי נצא לפאב" וכו', והיא היתה נותנת לי להרגיש גלגל שלישי בגלל חברות שלה-אם הן לא יוצאות, היא לא יוצאת ואז גם אני לא (היא היתה החברה היחידה שלי באותו זמן). אז הפסקתי "לרוץ" אחריה והיא מצידה לא התקשרה (זה היה לפני שנה בערך). רק בפסח שלחה לי סמס "חג שמח" ולא עניתי לה. היא ממש לא חברה. הסיבה שהחברים שלך לא מתקשרים אליך היא כנראה ש*אתה מתקשר כל הזמן*, אז הם לא מרגישים צורך להתקשר ולשאול.

GMjoy

New member
naty, כמה שאת צודקת!!!

זו בדיוק הסיבה שלפעמים מחפשים חתול שחור, בחדר חשוך - והוא אינו נמצא שם. זה קורה כשאנחנו ממציאים לנו "חברים", ומצפים מהם לדברים שהם בעצמם לא מעוניינים בהם. גם אצלי היה "חבר" שחשבתי שהוא כזה - עד שהתברר ההפך. כלומר, גם לידידות יש את הפרינציפ שלהם: ידידים יש בזמן ובמקום מסויים. וזה נאמר על אנשים לא חשובים לחיינו - כאלה שהיום הם מתאימים ומחר אתה והם תשכחו אחד מהשני. חברים אמיתיים - אבל חברים!!! הם ישארו יחד כל הזמן, והיו שם כי הם חברים. Deanb, אם אתה מרגיש אהוב, אבל מצד שני אתה לא רואה שום דבר שבא מאחרים (החברים שלך), אז עזוב. תן להם להתגעגע.

Ofra m

New member
רציתי לומר שיש קטע כזה

גם אצלי הצורך בלהרגיש כל הזמן שאני מוקפת בחברות ושאכפת להם ממני ואם אני לא מדברת ביום עם איזו חברה אני מרגישה מעין בדידות כזו, ושאלתי פעם האם אני צריכה להפסיק? האם אני צריכה לחכות שיתקשרו אליי או שזה קטע של אגו? ואז התשובות שקיבלתי ברובן היו כשבא לך תיתקשרי וכשלא אז לא אל תתחילי לחכות שיתגעגעו כי הכל קטע של צורך, אם יש לי צורך להתקשר אז אני מתקשרת וכשלא אז לא.אולם יחד עם זאת לא אוכל להכחיש כי אני מצפה וכגודל הציפיות כך גודל האכזבה......אם זה המחיר שאני מוכנה לשלם אז זבש"י

דעתי

זה בדיוק מה שתהיתי לגביו. מנסיון אישי שלי- אכן כשרודפים אחרי משהו הוא בורח מאיתנו יותר אבל השאלה האחרת שמנקרת לי בראש היא.... למה אתה צריך אותם? אני שואלת את זה כי יש לי חברה, שבאמת באמת אוהבת את עצמה. החברים שלה יכולים להחליט ללכת למקום אחד. והיא תבחר ללכת למקום אחר. סתם ככה לפי החשק. התוצאה היא- שהם הולכים אחריה. כשאדם מקרין אהבה עצמית וביטחון עצמי- האנשים הנכונים לו יבואו אחריו. האמת שאם הם חכמים הם יבואו להיות לצידו. בנוגע ל"כגודל הציפיות כך גודל האכזבות" זה נראה לי משפט שהורס המון המון המון חלומות עוד לפני שהתחילו צמוח. חבל.

GMjoy

New member
וחשוב לא להתייחס למפשטים כאלה....

כשנותנים לסביבה להבין שמשפטים כגון אלה לא מעניינים אותך, לסביבה לא יהיה כבר מעניין להגיד אותם. אני עושה את זה המון, ואנשים רק מחמיאים לי על זה. צריך להבין שלא כל מי שנותן עצה או פתגם כזה או אחר - באמת מבין את זה מניסיון אישי. זה לא תמיד מניסיון אישי, אלא מחוסר ידיעה מוחלט, ורצון להגביל אחרים. צריך להחליט לעצמי: אני לא מעוניין, תודה. כשאתה עושה את זה, אתה יוצא מלך - והשאר שימשיכו לקטר לעצמם, ולהרוס לעצמם, אם ככה טוב להם.

ולפעמים....

משפטים נאמרים מפינו מתוך הרגל לא מתוך קיטור, ולא עצרנו כבר המון זמן לבחון אותם ולבדוק אם זה משהו שנכון ומתאים לדרך חשיבה שלנו. אני, בתהליך שלי, כשנתתי ביטוי למשפטים שלא תאמו את החשיבה החדשה, הדרך החדשה, כשנתתי להם במה ובא האדם שמולי ואמר לי "מה שאמרת כאן - אל תגידי יותר- זה לא מתאים". הייתי תופסת את עצמי ואומרת וואו! נכון! גיליתי כשהעירו לי, לא מתוך ביקורת אלא מתוך אהבה, רצון כנה להאיר- גיליתי ביתר קלות היכן אני מבטאת את דפוסי החשיבה הישנים שלי- ובוחרת אחרת.

Ofra m

New member
גיא ,תרשה לי להעיר לך משהו

הרגשתי מהתגובה שלך קצת תוקפנות כאילו מה שכתבתי לא מצא חן בעיניך,שזה לגמרי מקובל, אבל יש דרך להעיר או להאיר אין צורך לומר"שזה מחוסר ידיעה או מרצון להגביל אחרים",כי זה לא בא מהמקום הזה ואם תקרא עוד הודעות שלי תבין שאין לי צורך במה שציינת,בנוסף מאוד מחמיא לך שאתה רוצה לעזור כאן בפורום אבל מאוד לא נעים כשאתה מנסה להעליב בצורה כאילו חכמה, אני תקווה כי תראה בהערתי ביקורת בונה, יום מקסים עופרה.

למעלה