שלום, אני רוצה בבקשה לשאול כאן את הגולשים

tao00701

New member
שלום, אני רוצה בבקשה לשאול כאן את הגולשים

שאלה שאני מאד מתלבט ומוטרד ממנה,אני מעלה אותה גם כאן כי חשוב לי לקבל דעות גם במובן ובגישה הדתית.
המצב הוא כזה:
אני בחור בן 36,רווק, עד לפני 5 שנים היו לי יחסים תקינים עם אחי אשר צעיר ממני ב עשור.
לפני 5 שנים היחסים בינינו עלו על שרטון ואנחנו לא רק שלא מדברים,אלא שוררת שנאה עזה. יש לציין כי בשנה האחרונה אינני כלל מתעסק בו והוא לא רלוונטי בעיניי בכל מובן.
לפני 10 חודשים, הוא הציע לזוגתו נישואין,הוא ערך מעין טקס פרטי בו הזמין מספר אנשים(אותי לא וזה לא היה חשוב עבורי),יחד עם זאת,מצאתי לנכון להתקשר לברך אותו אבל הוא סירב.
כעבור חודשיים,הוא ערך מסיבת אירוסין(לא הוזמנתי,שוב לא היה אכפת לי) אבל בלחץ בני משפחה בירכתי אותו שוב אבל הוא "סינן".
אבהיר, חשוב שיובן באופן חד משמעי, אין בריב בינינו שום מעשה מבחינתי או מבחינתו שאמור כביכול להגיע למצב שנאה כזה,אין בינינו איזשהו פגיעה או חוב כספי או משהו מהותי, השנאה שלו באה מאגו ומעלייה על עץ גבוה אשר הוא לא יירד ממנו( ככה זה היה כל חייו,בכל מסגרת,הן לימודית,צבאית וחברתית).
הוא מתחתן חודש הבא, לפני כמה ימים נערך מפגש משפחות (אליו לא הוזמנתי-לא אכפת לי). אני קיבלתי החלטה חד משמעית,לא להגיע. אין לי רצון או חשק ודבר לא יישכנע אותי.
המשפחה הן הקרובה,והן הרחוקה,לוחצת עלי בכל זאת להגיע, אבל..אני רוצה,אני פשוט לא מעוניין להיות שם. אני פגוע בצורה יוצאת דופן, מדובר באח שתמכתי שנים רבות עד עצמאותו האישית
בכל מובן,רכושי היה רכושו עד הפנה לי עורף ועשה לי נזקים שהם כל כך גדולים מבחינתי.
אין לי רצון להגיע, החתונה מתקרבת,כך גם הלחצים מצד הקרובים,אבל להגיע,לא אגיע. אשמח לדעתכם.

רצונו של אדם - זהו כבודו

כנראה שהוא לא חפץ בקשר על אף החתונה כי הוא "סינן" אותך בשתי הזדמנויות וכך יהיה גם כשתגיע בפעם השלישית על פי מה שאתה מספר, זה רצונו.

רצונך להתנתק ורק מלחצים חיצוניים אתה כל פעם יוצר קשר, וכמובן לא אכפת לך מאי הקשר הזה.
אם כן, אתה והוא לא בעניין, כל ה"חיוב" נובע מהתמונה הטובה או העדר התמונה הרעה שאח לא משתתף בחתונת אחיו. נכון זה נגד הנורמה אבל רצונך ורצונו בהחלט דוחים את הנורמה הלא מחייבת הזו.

manew

New member
הערה קטנה

קודם כל, אני מסכים לגמרי עם מה שענה ג'רמיין, אני רק רוצה להוסיף נקודה למחשבה - שאולי גם תוכל לעזור לך להשקיט את הלוחצים והלחצים שרק מתחזקים לקראת החתונה:

הרי בשביל לעשות חתונה כשרה מספיקים עשרה אנשים ואפשר לעשות את זה גם בבית, לא צריך יותר מזה - כל הסיבה שאנחנו שוכרים אולם ותזמורת ואוכל וצלמים וכו וכו וכו, כדי שנרגיש ביום המיוחד הזה שמחה גדולה ככל האפשר, כדי שהיום הזה יהפוך ממיוחד למושלם.
בעצם - תפקידו של כל אורח ואורח בחתונה אינו 'להראות נוכחות' אלא להעצים עוד קצת את שמחת החתן והכלה.
חז"ל עמדו על הנקודה הזאת ואמרו ש'כל הנהנה מסעודת חתן וכלה ואינו משמחם עובר בחמישה קולות'
אני חושב שכיון שהמצב ביניכם הוא כמו שאתה מתאר, ממילא רוב הסיכויים שהופעתך שם תפגע בשמחת החתן ולא תוסיף לה.

אז בשביל מה לבוא (ואולי אפילו ספק אם מותר לבוא מבחינה הלכתית)

אחיך הצעיר חייב בכבודך.. ולא אתה בכבודו.

אם הוא אינו חפץ בקשר, אתה לא חייב לכפות עצמך עליו.

אופירA

New member
מנהל
למה המשפחה לוחצת עליך להגיע?

הרי אינך יכול להגיע לחתונתו של אחיך שאינו מזמין אותך. (הסיפור זכור לי מהפעם הקודמת ששאלת).
נשאלת השאלה מדוע לוחצים עליך קרובי המשפחה להגיע, כאשר אינך מוזמן.
גם אם היית מאוד רוצה להגיע, הרי אינך מוזמן, אז איך תוכל להגיע?
מדוע הלחץ עליך ולא על אחיך, שלא הזמין אותך?

משהו לא הגיוני בסיפור הזה.
עליך לשאול את בני המשפחה איך יתכן שהם מבקשים ממך להגיע לחתונה שלא הוזמנת אליה.
או לשאול את עצמך מה החלקים בסיפור שלא הובאו פה, שמשנים את התמונה ומסבירים את מה שלא הגיוני.

למעלה