שלום אני רוצה לברר על השתלות כליה וזה...

שלום אני רוצה לברר על השתלות כליה וזה...

האם השתלה מתורם מת מושתל אצל חולה...וזה מתאקלם ואין בעיות הוא יצטרך שוב לעבור השתלה בעתיד?! כלומר יש מצב שהם עוברים את הניתוח פעם אחת לכל החיים ולוקחים כדורים במקביל?! כלומר איך זה הולך? הבנתי שהם עוברים ניתוח כל כמה שנים,ו שאין מצב שיש כליה שמחזיקה הרבה שנים...יענו כמו 15-50 שנה?! אפילו מתורם חי אין מצב כזה... אשמח אם משהו יאיר את עיניי...

Avraham F

New member
תאורת עיניים

על קצה המזלג, כדי לא להיכנס להרצאה ארוכה: כליה מ"מוות מוחי" המושתלת בחולה כליות, יש לה אורך חיים (השרדות שתל), סטטיסטית ממוצעת. באופן מדעי מגדירים את זה ממוצע מחצית אורך חיי שתל. העומד היום על 8-10 שנים. מושתל נוטל כל חייו תרופות למניעת דחיית השתל. כאשר מסתיימים חיי השתל, יש צורך בטיפול דיאליזה או בהשתלה חוזרת, תלוי במצב הרפואי של המושתל. יש כליות שמחזיקות גם עשרים שנה ויותר, לא "יעני" אלא באמת. המחקרים מראים כי כליה מתורם חי, מחזיקה בממוצע סטטיסטי כ-15-20% יותר. הכל זה סטטיסטי, ממוצע וכו', אין שום אחריות וודאות לאף אחד.

תודה על התשובה אז מה זה דיאליזיה?!

עד כמה זה גרוע מההשתלה מה הבדל בניהם?! עד כמה אפשר לחיות מדיאליזיה? הקטע הוא שאחותי קיבלה את הבשורות הללו... היא בהלם ואנחנו מסווגים כבעלי ...- AB וככל הידוע לי אין הרבה כאלה... איך מתייחסים לזה? איך מדברים איתה על זה?! יש לנו רק שאלות... והיא לא ממש מנדבת... תודה למשיבים!

Avraham F

New member
תשובות לשאלות

ל"רכבת", טיפול דיאליזה הוא טיפול בו מכונה (כליה מלאכותית) עושה את מרבית הפעולות של הכליה, כאשר הכחיות הטבעיות כבר לא יכולות לבצע. הפעולות העיקריות שהן : ניקוי הדם מרעלים, איזון משק המים בגוף, איזון במלחים הנמצאים בגוף הפחתת ריכוז מיותר ולפעמים הוספת מלחים שחסרים. השתלת כליה, למי שמתאים להשתלה, מחליפה את שתי הכליות החולות, באחת בריאה. לכל הדיעות, השתלת כליה, עדיפה על טיפול דיאליזה. הבעייה שהביצוע לא תמיד אפשרי נוח או זול. אפשר לחיות גם שנים רבות, עם טיפול דיאליזה "איכותי", תלוי כמובן במצב הרפואי הכללי של המטופל. אחותך חייבת לצאת מה"הלם", על מנת שתוכל להתמודד עם העתיד כראוי ולא תחת מצב נפשי רעוע, שאינו מוסיף לבריאות. המשפחה שמסביבה צריכה לתת לה עידוד ותמיכה מקסימלית, לשם כך. בעלי סוג הדם AB, יכולים לקבל כליה מכל תורם, בעל סוג דם אחר, כך שדווקא פרט זה הוא (למזלה), לטובת אחותך. לגבי שיחה עם אחותך, שלא ציינת את גילה, הכי טוב הוא לדבר על הכל גלויות. חומר על כל הנושאים הקשורים בעברית ובהרחבה, יש באתר - www.klayot.org.il כאשר הוא מסודר לפי מדורים. כדאי לעיין בחומר הרב הנמצא שם. אף רופא או פרופ. לא יענה לך על כל השאלות שתרצי לשאול בסבלנות, בפורום אחר וב"מופע חד פעמי". אינך חייבת להרשם לכל עמותה שהיא, על מנת לקבל תשובות. אני, "חובבן" בעל נסיון רב בנושאי הדיאליזה ומחלות הכליה, מוכן לענות לך על כל שאלה בפורום, במייל או במסר, ללא שום תנאי או התחייבות ולא משום אינטרס כלכלי או אחר, תוך שמירת סודיות ופרטיות. בריאות טובה יותר לאחותך,

קראתי השכלתי...

אגב אני אח שלה (זכר לכל הדעות
אני מבין שדאיליזה זה השלב שאנחנו נמצאים בו... כי דם שלנו לא תואם כלומר אני B- והיא A- הצעתי את עצמי לניתוח אבל לא הסתדר... אז עד כמה נורא הדיאליזה? מה כל כך נורא שעדיף ניתוח השתלה?! כלומר לפי מה שקראתי האידליזה אומנם מצריך זמן ומגביל... אבל לא מתים מזה ולפחות חיים יותר... אפילו עובדים כמו כל בן אדם (לפחות במשרד נורמלי) ואיך שהבנתי הוא לא פולשני במיוחד כמו ניתוח.... ואיך מוציאים אותה מדיכאון מה היא כבר יודעת שאנחנו לא?!

Avraham F

New member
עוד תשובות

אח צעיר ויקר, דיאליזה היא לא מצב, טיפול דיאליזה הוא טיפול, במצב אי-ספיקה מסויימת. מקודם כתבת, AB, ויש הבדל בין אם היא A ואתה B, שאז אינך יגול לתרום לה. יש אפשרות, לבצע השתלה בהצלבה, כאשר אתה תורם לצד שלישי והיא מקבלת מצד שלישי כלייה תואמת. הדבר מתבצע בעיקר ב"מרכז רבין", כך שניתן לברר אצלם את הפרטים. האם טיפול דיאליזה נורא ? תלוי מאד במי שמטופל בו, יש שסובלים יותר ויש שסובלים אם בכלל, פחות. לטווח רחוק, טיפולי הדיאליזה מזיקים לגוף המטופל, לכן עדיפה השתלת כליה אם אפשרית. כללית ידיעותיך על טיפולי הדיאליזה מועטים, קרא על הטיפולים ותבין יותר את החשש של אחותך, כמו גם על איך מבצעים טיפול בדיוק ומה מרגיש מטופל. אגב, טיפולי הדיאליזה, יכולים לאפשר למטופל לעבוד, אולם נדיר למצוא מטופלים שעובדים במשרה מלאה. אני לא מומחה לדיכאון, אולם התייעצות עם עובדת סוציאלית במחלקה הנפרולוגית, עשויה למצוא פתרון. בינתיים לילה טוב ובריאות טובה יותר לאחותך.

לא הבנתי קטע מסוים...

אני מצטט אותך (אל תיעלב או תיבהל חלילה) "כללית ידיעותיך על טיפולי הדיאליזה מועטים, קרא על הטיפולים ותבין יותר את החשש של אחותך, כמו גם על איך מבצעים טיפול בדיוק ומה מרגיש מטופל" תראה אני בעצמי לא עברתי את זה אז ברור שאין לי מושג... לכן אני כאן כדי לקבל מוושג... קראתי את האתר שנתת לי.. אומנם זה לא טיפול אידאלי... אבל לפחות חיים. אבל לא ברור לי כי דווקא כתוב באתר שמי שעושה דיאלזיה הוא יכול לחיות כמו בן אדם ואפילו תוחלת חיים של בן אדם נורמלי... ואתה אומר שלטווח רחוק זה מזיק... אומנם יש להסתגל לשיגרה ולהכניס בה חיים ולא דיכאון ועצב... כלומר זה כבר שאלה נוספת... איך עוזרים לה להעביר את הימים שהיא עושה דיאליזה?! יענו להעסיק אותה או משהו כזה. כלומר יש למשהו רעיונות?! יענו להכין לה הפתעות פה ושם בחדר הטיפולים?! היא צעירה ולא מתאים לה להיות ככה...

Avraham F

New member
שלח לי דוא"ל

אל [email protected] ותקבל כל הסבר שתרצה. בפורום קשה לתת הסבר שכל פעם הנתונים משתנים. בריאות טובה יותר לאחותך.

למעלה