שלום אנשים! הרבה זמן לא כתבתי כאן למרות ש

שלום אנשים! הרבה זמן לא כתבתי כאן למרות ש

הקפדתי לקרוא ולהתעדכן. ובכל זאת סוף שנה, ציונים, ישיבות מורים ומה לא והעיקר לעיניננו ( ככה כותבים?) העסק החמוד שלי מתחיל ב"ה לרקום עור וגידים. והייתי עסוקה עד מעל לראש בהכנת בובות ותפאורה להצגה חדשה. בע"ה העלה תמנות ואשתף בקרוב... ליאורה. איילה- קבלי ח"ח על הספר! המחשבה הראשונה שלי הייתה- יצירתיות לכל הכיוונים! כל הכבוד!

ברוך שובך ../images/Emo235.gifליאורה נחמדת

מארצות העסוקים אל פורומנו זה בסדר, לכולנו קורה שיש מדי פעם תקופה עסוקה כ"כ עד שלא יודעים מה לעשות קודם העיקר שמצאת את הזמן לחזור אלינו ואם גם הקפדת לקרוא ולהתעדכן כשלא כתבת אז נסתפק בהערה קטנה ביומן
בהצלחה בהצגה החדשה ( מחכים לשמוע פרטים עליה ולראות תמונות ) ומי יתן והעסק שלך יהיה סיפור הצלחה שיעניק לך הנאה אומנותית,רוחנית,נפשית וכלכלית כאחד!!!! שמחים שחזרת

תודה רבה על קבלת הפנים החמה המחודשת!

בע"ה , אספר לכם היום בהמשך איך היה.... ליאורה

טוב אז היה, והנה הרשמים שלי וההתלבטויות...

הכנתי הצגת פתיחה לקייטנה לבנות בגילאים 3-6. נושא הקייטנה היה ארץ ישראל ולכן חיפשתי סיפור קשור. בסופו של דבר לקחתי רעיון ובניתי עליו משהו נחמד שיתאים: ילדה בגילן של הבנות יוצאת לביקור אצל סבתא שלה ובמהלכו היא אוספת פירות מ7 המינים. הרעיון היה שבסופו של דבר עדיין חסרים לה כמה פיחרות מ7 המינים ולכן עליה להצטרף אליהן לקייטנה וכך ימצאו המינים החסרים. טרחתי , עמלתי, קניתי ותפרתי, עשיתי חזרות ואז- הבנות היו מאוד סקרניות, בהתחלה היה קשב מלא ושקט מוחלט אך מידי פעם היו בנות שקמו. אני מתלבטת מדוע הן קמו? האם מתוך שיעמום (חלילה...
) או שמא הן פשוט רצו להיות יותר בעיניינים וזה שהן קמו נתן להן את התחושה של קירבה יותר לבובות? מה דעתכם? בבקשה כיתבו לי את דעתכם הכנה. זה מאוד חשוב לי. עם זאת יש להדגיש כי גם בסוף ההצגה הן ידעו היטב אילו מינים עדיין חסרים לרבקה ( הגיבורה הקטנה וכו') אנא תנו לי מניסיונכם: מה היאנדיקציה לדעת שהילדים אכן נהנו ולא השתעממו. אגב את ההצגה סיימתי עם בובה אחרת חמודה ומיפלצתית משהו שלימדה בדרך הומוריסטית את הכללים לשהייה בשמש. אשתדל יותר מאוחר להעלות תמונות של הבובות והתפאורה. תודה לכם על האוזן הקשבת|פר ליאורה

גליתוי

New member
היי ליאורה

ברוכה השבה! נשמע שהשקעת באמת כל הכבוד! אשמח לראות תמונות. ובקשר לבנות שקמו, זה לא נשמע מתוך מה שאת מספרת, שלא היה להן מעניין. להפך היהה מעניין והן רצו להתקרב לחוות את החוויה מקרוב יותר. בעיה מסוג זה ניתן לפתור בכמה דרכים. קודם כל להגדיר אזור ישיבה לצופים הקטנים ואם יש את התנאים המתאימים אז מראש להרחיק קצת את הבמה. ובנוסף כדאי להסביר לילדים בתחילת ההופעה כיצד יושבים בהופעה, אני ממש מקיימת "טקס" של הרגעת חלקי הגוף השונים והיכן כדאי להניח אותם
טוב זה נשמע קצת מצחיק אבל טוסיק על הכיסא רגליים רגועות על הרצפה... זה עוזר להם לאסוף את עצמם ולהבין מה הציפייה שלך מהם כצופים. לפעמים יש ילדים שלמרות הכל מתקשים לשבת רגועים ואין מה לעשות אלא לנסות ולזרום איתם... שבת שלום!

תודה גלית!

האמת שכשקראתי את תשובתך, חשבתי לעצמי שאת מאוד צודקת. הן לא מורגלות לסוג כזה של פעילות ובאמת חבל שלא עשיתי הקדמה כמו שהיצעת איתן. אני מקווה שאני לא מעלימה עין כשאני אומרת שנראה לי שהאבחנה שלך היא נכונה, כי באמת כשהן נעמדו והתבקשו לשת הן טענו /שהן רוצות לראות טוב יותר... בכל מקרה אני מעלה תמונות, וגם קצת שאלות בתגובות הבאות ברוך השם שיש לי מקום ללהג.. וגם אנשים כ"כ נחמדים שעונים לי.... תודה. והמשך מיד יבוא...

התמונה הקודמת יצאה מדי קטנה, וכנראה כך יהיה ג

ם בתמונות הבאות. מי שרוצה לראות יכול נראה לי ללחוץ על התמונה והיא תופיע בהגדלה. זאת בכל אופן הייתה הגיבורה שלי - ריבקי, שיצאה במסע לחיפוש הפירות.... וכעת אני מעלה את השעורה הבוכיה שהצטערה שאינה זוכה לגדולה כמו אחותה החיטה.

ותמונה אחרונה חביבה של התפאורה והרימון המדבר.

.. א. אשמח לתגובותיכם והארותיכם בעיניין התמונות. ב. התלבטות: ביקשו ממני להעביר שעת סיפור בקייטנה לילדים מגילאי 3 עד כיתה ו'.מנעד הגילאים נראה לי רחב מדי ולכן חשבתי על מתכונת כזאת, כיתבו לי בבקשה דעתכם והצעותיכם: להתחיל עם סיפור מסגרת באמצעות בובה ואז לעבור לדוגמא ( מסיפורי חז"ל) שאותה אוכל לתת למתנדבות מכיתה ו' להציג באמצעות בובות מוט גדולות.. מה דעתכם? החשש שלי שהן לא תוכלנה לשתף פעולה כיאות. מה דעתכם? כיצד לתווך להם את הפעילות, או הצעה אחרת תתיקבל בברכה... תודה, ליאורה

ooommmr

New member
בובות מגניבות ביותר! ממה הרימון עשויי?

עומרי

הרימון עשוי מ

ליבה- כדור ספוג משוטט שמצאתי ברחבי הבית מעטפת- עיתונים ונייר דבק קרום- תחבושות גבס, ממרח גבס וצבעי אקריליק. זאת ממש מחמאה לקבל ממך כזאת תגובה,
ליאורה.

הי ליאורה

הדברים שעשית מושקעים מאוד, כל הכבוד... אם אפשר להוסיף נקודה לבנה קטנה בעיניים של הבובות - זה יתן מיקוד למבט. אפשר עם צבע או עם אותו חומר שהשתמשת בו (לבד, אם אני רואה נכון?) לגבי הפעילות- להתחיל עם סיפור ואז לחלק לקבוצות נשמע טוב מאוד, אולי כדאי שתתני למדריכות להיות חלק מההצגה שהילדים יצרו, כלומר כל מדריכה תארגן את הקבוצה שלה להצגה עם בובות וגם תופיע בה כמספרת. בהצלחה!!!

גליתוי

New member
הי ליאורה יקרה

איזה יופי של בובות! את משקיענית וזה נהדר! אהבתי במיוחד את השעורה... ובקשר להפעלה בקייטנה בכמה ילדים מדובר? ובטח בכל מקרה יש חלוקה לקבוצות בקיטנה. אני חושבת שעבודה עם הגדולים היא יותר מורכבת. עד כיתה ב' אפשר עוד לקיים תיאטרון בובות כמובן שצריך להיות מותאם לגיל, אם את מחפשת הצגה טובה לילדי א' ב', אני מאוד אוהבת את יוסף מוקיר שבת... סיפור יהודי מקסים! עם הגדולים יותר רצוי לעבוד על בניית בובות והפעלתן, אולי כדאי לחשוב על חלוקת תפקידים בה כל אחד עושה את מה שהוא אוהב. זה פרויקט רציני ואני מקווה שישלמו לך בהתאם! אני חשבתי לעבוד עם האוניברסיטה בצורה כזו אבל התשלום שלהם ממש משפיל! בהצלחה !

הצעתך נהדרת

וחשבתי על משהו דומה בעצמי, רק שהם ביקשו הפעלה לכל הגילאים בבת אחת כדי לשלם רק 90 שקל.... פעילות כזאת, כמו שהצעת, תעלה לי לייצר הרבה מאוד... מאוד נהניתי מהרעיון שלך, תודה רבה!

מהההההה??????

ליאורה! האם אני רואה טוב, או שזו טעות בהקלדה? 90 ש"ח להפעלת כל הגילאים האלה יחד??? ...סליחה על ההלם, אבל זה פשוט מטריף אותי, חוסר ההערכה של אנשים לתחום שלנו
ועכשיו יותר בנחת: 1. הבובות שלך ממש חמודות. יישר כוחך!
גם לי יש בובות של שבעת המינים שהכנתי פעם לט"ו בשבט. אנסה לצרף תמונה גם כן. 2. אם מבקשים ממני להופיע מול טווח גילאים כזה רחב, אני מספרת סיפור ברמה די גבוהה, שיספק את הבוגרים יותר, אבל גם משלבת בובות צבעוניות ודומיננטיות, שיענו על הצורך של הקטנים. ככה כל קבוצת גיל לוקחת את מה שמתאים לה... מה שלא תעשי - שיהיה בהצלחה!!! ועדיין... אני מקווה שסתם שכחת להוסיף שם 0 ל-90 ש"ח...

ayaly2

New member
נעמה פשוט מקסים../images/Emo13.gif

נכנסתי גם לאתר שלך יישר כח על העבודה שלך
עבטדה מושקעת ומלאת תוכן כל הכבוד

../images/Emo9.gifתודה, איילה

גם אני שמתי מזמן עין על האתר שלך... מקווה שניפגש בעתיד. נראה לי שיש לנו הרבה במשותף

מצטרף למספרת המספרית../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

90 ש"ח
תישעים ש"ח
זו טעות או שאת לישכה סוציאלית?!

במיקרה הזה אכן זה מעין לשכה סוציאלית ..

ולא הפסקתי צחוק מההגדרה.. פשוט, מדובר בפעילות בישוב שלי, שהוא קצת הרבה עני... אבל חוץ מזה, ממה שביררתי לא נהוג לקחת הרבה יותר על מה שקרוי שעת סיפור... ( ובבקשה תקנו אותי אם אני טועה...) מה שבאמת עושה את הסיפור מגוחך זה הרצון בפעילות של שעת סיפור תתאים לטווח גילאים כ"כ רחב...

למעלה