שלום אנשים טובים- בבקשה תכנסו...

karni23

New member
שלום אנשים טובים- בבקשה תכנסו...

לרוב הייתי בצד שלכם, כיום בצד שיותר נזקק, לא בתחום החומרי, יותר נפשי.... בעקבות משבר בחיי ואובדן של כמה יכולות תפקודיות אני נמצאת כיום בקבוצת אשפוז יום.יש שם אנשים מאוד מיוחדים ואיכותיים אך החשש מהסטיגמה בלתי נסבל עבור כולנו. גם אני כאמא, שעבדה עד לא מזמן בתחום החינוך, חוששת מאד שהדבר יוודע לקהילה בה אני גרה, כאילו פשעתי...בסך הכל רוצה וחייבת לטפל בעצמי....
יש לי חלום.
הייתי רוצה לייצר לכמה מהאנשים בקבוצה תעסוקה ראוייה, שמטרתה לעזור לאנשים נוספים. מדובר במקום שייקרא בית חם. (אם זה שם שמאלצי מדי בהחלט אפשר לחשוב על משהו אחר, אבל המטרה היא לייצר תחושה כזאת של בית חם) במקום יופעל מאין בית קפה וסטודיו לאומנות. כל אדם שירצה פינה שקטה ליצור בה באינטראקציה חברתית (למשל: אדם בודד , אדם שחווה משבר ) יוכל להגיע בתיאום מראש . אל המקום יוכלו להגיע זכאי סל שיקום או אנשים בעלי צרכים מיוחדים ולהנות מיצירה עם הנחייה ומעגל שיתוף למי שמעוניין- המעודד אינטראקציות בין אנשים שונים. במקום יופעל בית קפה ומטבחון קטן (ללא תשלום נוסף) וגם- אולי "על הדרך"- סיוע בשעות הלילה לנוער רחוב על ידי מדריכי נוער מקצועיים. (סגנון "הפוך על הפוך"- בתוספת אומנות).
אני יכולה לספר שחלק מהאנשים המגיע לאשפוז יום ממש נעזר בכך שיש אווירת ביתיות, ותחושה שיש מקום ללכת אליו, שזה המון לחלק מאיתנו. וחלק גם חושש מיום השחרור דוקא מהסיבה הזאת. שלא יהיה איפה להיות ולהרגיש "מוגן". לדעתי מקום כזה יעזור לתחושת ההכלה והשייכות של אנשים בתנאים נורמטיביים ולא "אשפוזיים". (מילה איומה).
נכון, זה כללי מדי, ולא מאורגן. אבל עם אמונה ויכולת ניהול טובה של מי מכם שאתם אולי מכירים- מ קום כזה יכול מאוד לעזור לאנשים שונים לפרוק כאב ורגשות נוספים בעזרת אומנות ו, והרבה איכפתיות של אנשים אחרים.
ונכון, צריך מקום, ותקציב. אולי קרן מיוחדת. אולי תרומה מאיזה טייקון שיאמין בכך. (נורא עצוב....שמראש אני לא מאמינה שזה יגיע ממקור ממשלתי כלשהוא) וצריך בעיקר קבוצת אנשים שמסוגלים להפוך חלום למציאות. לי כיום בעיות משמעותיות בתחום הארגון והזכרון ולכן אני רק משתפת ברעיון ומחזיקה תקווה שיהיה מישהו חזק עם יכולות אמיתיות ואמונה לבצע.

שיהיה ערב הכי מדהים לכולם! מוזמנים לפנות אליי בפרטי ולהגיב! תודה!!!

למעלה