שלום אנשים יש לי שאלה!!

dj kobkob

New member
שלום אנשים יש לי שאלה!!

למה משמשת מקלדת שליטה וסקאזי בהופעה משתמש בסינטי או במקלדת שליטה???

דור דקל

New member
היי קוב

סינטיסייזר הוא למעשה מקלדת עם מחשב פנימי שכולל בנק של סאונדים וכל מיני פונקציות אחרות. כשמדברים על מקלדת שליטה בלבד הכוונה למקלדת שלא מנפיקה צליל - אתה מחבר אותה למחשב ומשתמש בסאונדים ובאופציית העריכה והכוונון מהמחשב, כך שלמעשה המחשב הופך להיות סינטיסייזר. בכל מקרה לא ראיתי את סקאזי על הבמה אבל בעיקרון אין לו כמעט צורך בסינטיסייזר. ברוב המקרים שבהם אומן אלקטרוני (בעיקר טראנס) נותן "LIVE ACT" למעשה מדובר בפקציה, שכן לרוב הכל מנוגן מהמחשב והאומן עושה את עצמו משחק בשביל השואו, או מקסימום משחק קצת עם ה-KNOB. בכל מקרה הוא יכול להסתפק במקלדת שליטה, אבל סביר להניח שהוא מביא איתו את הסינטי. סתם כי זה יותר מגניב...

dj kobkob

New member
תודה!!

דרך אגב יש לסקאזי הופעות שהן גם בלייב אני יודע מחבר שלו שבמקרה ידיד של אחותי ועוד שאלה באיזה תוכנה אני יכול להכין טראק אני מתכוון להכין מאפס או לשדרג טראק מוכן? בתודה ענקית מראש קובי

Z R u b A V e L

New member
לא מסכים איתך לגבי ה LIVE ACT

כשאני מזמין תקליטן טראנס להופעה אני משלם לו ל LIVE ACT או DJ SET,וכמובן שהופעה חייה היא הרבה יותר יקרה ואני חייב לאמר לך שאם הייתי מזמין תקליטן ל LIVE ACT והוא היה עושה את הסט שלו על המחשב ועושה הצגה ומשחק אותה בשביל השואו הוא לא היה מתוגמל.. הופעות חיות מומלצות מאוד הן של SUN PROJECT,MIDI MILIZ,וסיימון פוספורד כמובן... אני כן מסכים איתך שיש הרבה מאוד תקליטנים ואמנים שנותנים DJ SET ומשחקים קצת מעבר למה שהם צריכים ומציבים איזה לפטופ על יד או כל מכשיר כזה או אחר כדי שזה יראה טוב.. אבל זה באמת כנראה חלק מהשואו.

דור דקל

New member
לצערי ידידי אתה טועה

כשאתה משלם ל-live act אתה משלם יותר בגלל השם והרפרטואר של היוצר. כלומר, אני בא לנגן לך חומר מקורי בלבד ולא שילוב של טרקים שלי ושל אחרים. רוב האנשים לא ממש מבינים את זה, אבל תשאל מנהלים אישיים ואנשים שעובדים בחברות תקליטים ומייצגים אומנים כאלה - ברוב המקרים ה-LIVE ACT הוא fake. במקרה של sun project אני יודע שהם משלבים גיטרות, אז כמובן זה יכול להיות בלייב. אבל הרוב הטרק הוא פלייבק. וחוצמזה - אל לנו לזלזל בעניין ה"שואו".זה דבר חשוב מאוד ולא רק בשביל "לשחק אותה" כמו שאמרת - זה נותן אפקט ויזואלי למוסיקה. ויעיד כל מי שהיה בהופעה שזה בהחלט מוסיף.

דור דקל

New member
מבלי לדעת מי אתה

אני יכול לפי ההודעה המפורטת שלך להבין שאין לך מושג ולו הקלוש ביותר בכל מה שקשור ליצירת מוסיקה, שבחיים לא עמדת על במה ושבחיים לא היית מעורב בהפקת אירוע מהסוג הזה. מבלי לפגוע כמובן

למעלה