שלום אנשים, כמה שאלות לפני שאני מחליט

artishock19

New member
שלום אנשים, כמה שאלות לפני שאני מחליט

שלום לכל חברי הפורום, כבר לפני הרבה זמן ראיתי אנשים גולשים על קייט סרפינג. כמו כל דבר בערך (אצלי לפחות...)- אתה מסתכל הרבה לפני שאתה אומר לעצמך שאתה רוצה לעשות . אני גר ממש קרוב לחוף פולג - בנתניה למי שלא מכיר - חוף שכמעט תמיד יש בו אנשים שגולשים על קייט. אז הייתי הולך הרבה לים וראיתי אנשים גולשים וזה נראה לי ממש כיף. לקח לי קצת זמן להיסגר על עצמי ולגשת לאחד המדריכים לקבל קצת פרטים על הקורס והספורט בכלל. החלטתי שזה מתאים לי ואני רוצה לעשות את זה. אחרי שבוע הייתי אצלו בשיעור (יום שישי שעבר) והיה ממש ממש כיף. אמנם זה היה שיעור תיאורטי בחלקו ובחלקו השני מעשי אבל על החוף - התנסות ראשונה עם הקייט עצמו. הלך לי דווקא ממש סבבה ולמרות שהייתי נורא עייף אחרי השיעור הייתי ממש מרוצה. קבעתי איתו לשני שיעורים השבוע - מה שאומר שהשבוע אני אמור לסיים את הקורס. אז אני אצטרך לקנות ציוד ולהתחיל להתאמן ולהינות. הציוד כמו שכולם יודעים עולה הרבה כסף. ידעתי את זה מההתחלה וזה לא משהו שאני מופתע ממנו לגמרי. יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לענות לי על מנת שאני אסגר על עצמי יותר ואהיה שלם עם עצמי. השאלה הראשונה היא כמה זמן בשנה אפשר להינות מהספורט הזה? אני גר ממש קרוב לחוף פולג ככה שחוף נגיש בהחלט יש לי - השאלה כמה זמן אני אוכל להינות מהספורט הזה במשך השנה מבחינת רוחות ומזג אוויר מתאים? השאלה השני שלי היא כמה ערך מאבד הציוד עם הזמן - נאמר וגיליתי שזה לא בשבילי או שפשוט אני רוצה למכור את הציוד - כמה ערך מאבד הציוד עם הזמן? שאלה נוספת - יותר נכון חשש שיש לי - זה שהמצנח יפול לי במים - או יסתבך עם מצנח אחר - ונראה לי קצת מפחיד להיות באמצע הים - אני יודע שיש דבר שנקרא חליפת ציפה - אבל בכל זאת - עד כמה זה באמת אמור להפחיד אותי? לגבי ציוד - איך אני אדע מה לקנות? אני לא רוצה להתפרע עם הציוד - כי אני יודע שאפשר ללכת ממש רחוק עם זה - אבל אני לא מתכוון להתפרע עם הכסף על זה...רוצה ציוד טוב... בטוח... שיהיה לי קל איתו... של יאבד מחיר מהר...מה אתם אומרים על F1? תודה רבה לכל העונים...

hagit oz

New member
אני אוהבת שאלות ../images/Emo24.gif

היי (אני לא יודעת איך קוראים לך אבל אני אשמח לדעת.....
), נתחיל מזה שאין לך מה להצטער על שום החלטה שקיבלת בנוגע לעיסוק בספורט הקייטסרפינג, כן אתה צריך להיות מודע למספר דברים ואחר כך החיים יהיו יותר קלים, יש יותר מדי שאלות שנוצרות בספורט הזה להמון חדשים שלא מנוסים וחייבים את העזרה של אלו שעברו כבר ובשביל זה נועד הפורום. אז נתחיל....מהסוף? לגבי F1 - חברה מצויינת גם לגבי גלשנים וגם לגבי מצנחים - כמובן שים לב לשנים - ככל שאתה מתקדם לכיוון ה- 2005 יותר בטוח גם לגבי השוק בארץ וגם לגבי איכות המצנחים. לגבי החשש שלך שהמצנח יפול למים או שתסתבך עם מצנח אחר - קודם כל טוב מאוד שאתה חושש כי אחרת זה יכול להיות לכולנו בעייתי שתתחיל לעשות מה שאתה רוצה בים וכמובן זה מוביל לאסון, בגדול לא צריכה להיות בעיה אם אתה למדת ועשית קורס וגם זה שגולש למד באותה הדרך , יש מה שנקרא חוקי דרך בסיסיים בים וכל אחד אמור לדעת אותם ואם לא אז צריך לקרוא חומר על זה, בנוסף, אני אישית ממליצה לא משנה מה, אף פעם לא לסמוך על הגולשים בים, לא בקטע רע כמובן, תסמוך על עצמך ואל תתקרב לגולשים יתר על המידה, אל תשכח שהחוטים הם 30 מטר אז תמיד שמור על מרחק (בדיוק כמו בכביש) ואז תראה שלא תצטרך להיות מודאג, אם צפוף אז לך לגלוש במקום שיאפשר לך את הנ"ל. לגבי אמצע הים, אין לך כרגע מה להתרחק מהחוף ובכלל, אני לא ממליצה לגולשים להתרחק מהחוף, אין טעם.... אם תיכנס ברוח מזרחית ותהייה לך בעיה אז אתה באמת בבעיה ובלי לרצות תגיע לאמצע הים (לא גולשים במזרחית אלא אם כן יש סירה אשר צמודה אליך), בנוסף, ככל שהנסיון שלך עם המצנח יהיה יותר טוב כך לא תחשוש שהמצנח יפול למים כי כבר תדע איך להתנהג במצב, וזה מביא אותי לנקודה שהכי חשובה בלימוד של הספורט הזה, לא הגלשן, ללמוד כמה שיותר לשלוט במצנח , להפיל אותו בכוונה למים , לתת לו בכוונה להתסבך ולדעת כמובן לצאת מהמצב - רק ככה לומדים! (תדאג לעשות את זה בסביבה שאין אנשים וגולשים ורק תתאמן). לגבי חליפת ציפה תמיד מומלץ לא משנה מה...במיוחד למתחילים. אני חייבת לעוף לעבודה...אוף...גם הקלדה עיוורת לא עוזרת , אני אמשיך יותר מאוחר לענות לך על שאר השאלות, לבינתיים תחשוב על עוד שאלות להמשך, זה יעזור לכולם
חגית עוז

artishock19

New member
אני אוהב לקבל תשובות...ולשאול עוד

בוקר טוב... נורא משמח לקום בבוקר ולגלות תשובות לשאלות... תודה רבה לך חגית... הפעילות השוטפת שלך בפורום היא זאת שגרמה לי לכתוב ולשאות כאן את אשר על ליבי וכמובן שלא התאכזבתי - תודה
בהחלט הכל עניין של ניסיון וכמה שאני אהיה יותר מנוסה על המצנח ככה אני גם ארגיש יותר בטוח בים והחששות שלי יפחתו והביטחון יעלה לגבי הציוד אמרת שזה ציוד מציון - הבעיה היא שאני לא ממש מבין בציוד פשוט שאלתי על ה-F1 בגלל שהמדריך שלי שהוא ממש ממש אחלה שותף במועדון שמייבאים לארץ את ה-F1. אני יודע שעל ידי סקר שוק אני אולי אוכל למצוא ציוד במחיר טוב (האמת היא שאני לא יודע איפה לבדוק ). השבוע אני אמור לסיים את הקורס ואני מתלבט ולא יודע מתי לקנות את הציוד - אולי לפני השיעור האחרון על מנת שאני אוכל כבר להתאמן על הציוד שלי בשיעור האחרון - אולי שהמדריך יעזור לי לכוון אותו. לא ענית לי גם לגבי העונות של הגלישה בשנה (אולי על עוד כמה דברים אבל זה משהו שנורא הטריד אותי ובגלל זה נזכרתי בו).... אשמח אם תמשיכי לענות לי על שאר השאלות... תודה רבה יום טוב,

kiteaway

New member
עזרה בכיוון לגולש מתחיל

הי אז ככה,,המלצה שלי היא שכבר לקראת סיום הקורס תוכל לתרגל עבודה אישית עם הציוד שלך במידה ורכשת,,במידה ולא אז צור קשר למועדון שבוא אתה לומד ותשאיל מימנו ציוד לנסיון,,זה מקובל.לגבי המשך הדרך,,אנחנו עדיין במהלך עונת הרוח בים למרות שלקראת אמצע יוני בפולג ובכלל במרכז קו החוף שלנו הרוח נחלשת ועוברת או למיפרץ חיפה,,או לכינרת 2 המקומות האלו הם בהחלט לא מקומות לגולש מתחיל ככה סתם,,לעומת זאת יש את אופציית החילוץ שזה בעצם שעור שיוצא אל לב הים וחזרה בסירה,,כך אתה לא יכול להיפצע מישום עצם קשיח ,,הרו חיציבה וחזקה,,בכינרת זה עובד שיגעון לגבי קניית ציוד,,אתה מוזמן להגיע ולהיתרשם וגם לנסות(תמיד יותר טוב לנסות ולהרגיש)ציוד,,חדש ,משומש,,אנחנו נתאים לך בדיוק את מה שיהיה לך נכון גם מיקצועית וגם תקציבית לפרטים על גלישה בכינרת וציוד www.kiteaway.co.il בהצלחה ,,החיים בהחלט הולכים להישתנות אצלך,,,

artishock19

New member
תודה על התגובה...

לפי הדברים שלך וממה שיצא לי אתמול לשמוע ממישהו בעבודה (ולהתבאס המון המון) אני מבין שלא נשאר עוד הרבה זמן שבעצם אני אוכל להתאמן - לגלוש - ולהינות - אני מתכוון לזמן הקרוב - תראה אני מודע לעובדה שזה ספורט קצת שונה מאופניים למשל - שבהם אתה יכול ליסוע ולהינות במשך כל ימות השנה - נשים בצד את מזג האוויר שבאמת לא מאפשר לך ליסוע - אבל תמיד אפשר למצוא מקומות שכן ניתן ליסוע בהם . אז בעצם אני עכשיו אסיים את הקורס, אקנה ציוד - ונכון - אני נחשב מתחיל - אז בעצם מה שיוצא לי מזה זה עוד שבועיים של אפשרות לגלוש? זה ממש ממש מבאס ומוריד את החשק מכל העניין... כי אז זה בעצם גם מאבד את כל האפקטיביות של מה שלמדתי זה עתה וגם לא מאפשר לי להינות מציוד (יקר - כן כן גם כשבחרתי להיכנס לזה ידעתי את הכיוון הכספי של התחום) שקניתי ובעצם אני צריך לחכות לעונה הבאה. מתי זאת העונה הבאה? כמה זמן בשנה אני יכול לגלוש בעצם? את סטטוס המתחיל אני בכל זאת אצטרך לסחוב איתי עד אשר תהיה לי ההזמדנות להתנסות ולרכוש ניסיון מעשי. אשמח מאוד לקבל תגובה בהקדם - זה מאוד משפיע על ההחלטות שלי לגבי המשך הקורס וקניית הציוד. תודה, יום טוב...

kiteaway

New member
בוא נירגע שניה../images/Emo13.gif

אז ככה,,לגבי העונה ,,יש לך עוד קרוב ל6 ואולי 7 חודשים של עונה,,וזאת במידה ותיה זמין לרוח,,הכוונה,,תיסע לכינרת בעונת הכינרת,לאית בעונה של אילת ולים תיכון בעונה שלו,,עונת הרוח הטובה בים תיכון עכשו בשיאה כפי שכתבתי,,עונת הכינרת מתחילה בקרוב ותגיע לשיאה עד תחילת ספטמבר שזה הזמן שעונת ים תיכון חוזת ועד כמעט נובמבר,,במידה ותתיפנק בחליפה גם החורף זמין עבורך,,בקיצור הורד ספקות מהלב ומהראש,שים חיוך,,ובוא לגלוש ,,תתיחל השבוע כי צפוי שבוע באמת מפנק של רוחות צפוניות שמאוד מקלות על תהליך הלימוד ותוכל לקצר לך זמן לימוד לפרטים והרשמה מידית אתה מוזמן ליצור קשר למישרד בית הספר 0986669991 להרשמה ושיבוץ מידי 0526477770 קדימה חבל על כול יום ניראה שאתה בשל לזה ורק צריך דחיפה קטנה אתה תהנה בטרוף

hagit oz

New member
חזרתי מיום גלישה ואני ממשיכה לספק לך תשובות

היי, הייתי בעבודה, הלכתי לגלוש גלים, כי החלטתי לקחת את הקיץ הזה כפרוייקט ולהשלים את מה שאני לא יודעת ודרך אגב, אני ממש מתחילה להנות מזה אז מומלץ בחום בנוסף לקייטסרפינג למי שלא יודע. בכל אופן, שנמשיך? הבנתי מה מטריד אותך, אל דאגה, לגבי עונות בשנה - החל מחודש יוני - אוגוסט (כולל) מתחילה עונת הכינרת המיועדת בעיקר לגולשים שכבר מנוסים אשר יודעים לשלוט על המצנח, לחדד (= לעלות לרוח) ולכן זה לא בשבילך בגלל שאתה עדיין נחשב למתחיל, אתה כן יכול לנסות את האפשרות של הסירה כמו שקודמיי הציעו ולראות אם אכן נוח לך וזה מקדם אותך באופן אישי - שווה לבדוק את האופציה. בעונה של יוני - אוגוסט בים התיכון לצערינו אין כל כך רוח אבל אפשר לתפוס ימים שכן יאפשרו לך לגלוש, בחיפה בחוף בת גלים החל משעות הבוקר יש רוח (מצריך מבחינתך נסיעה אבל זה שווה) - תיכנס לאתר של בת גלים ותוכל לבדוק, יש שם פרוט של העונות בהם יש רוח והסבר לגבי יתרונותיו של החוף. בנוסף אתה יכול להנות גם באילת או בסיני וללמוד לגלוש (אילת עם סירה, סיני אין צורך בסירה וסיני מציעה לך תנאי מעבדה ללמוד את הקייטסרפינג) - לא רע? יש אופציות, אל תתייאש! החל מחודש ספטמבר - נובמבר מתחילה עונת הצפוניות בים תיכון שבטוח תהנה ממנה - בחורף החל מחודש דצמבר - מרץ - עונת החורף - יש כאלו שאוהבים לגלוש בחורף ויש כאלו שפחות וכמובן צריך להיות מנוסים- עד אז אני מאמינה שאם תדבוק במטרה לא תהייה לך שום בעיה עם הציוד המתאים כמובן ועם כבוד לים. לגבי אילת - כמעט בכל ימות השנה ניתן לגלוש קייטסרפינג, בכינרת, חשוב לציין שבמהלך כל העונה שמדובר בלפחות שלושה חודשים ויותר יש רוח כמעט כל יום כך שזה די מספק אך מצריך נסיעה. תראה, ההתחלה אולי קצת מייאשת ואולי אף מתסכלת אבל אחרי שכבר תעבור את המשבר וכולנו עברנו אותו לא תהייה לך בעיה ולא תצטרך לבזבז ימים בלחכות לרוח כי אתה תדע לאן להגיע, מתי להגיע, מאיזה רוח אתה תאהב לגלוש - יש כאלו שמעניין אותם רק החל מ- 15 קשרים להיכנס למים ויש כאלו שכבר מ- 12 קשרים אוהבים להיות במים, זה כבר תלוי בך. לסיכום: אפשר להנות מקייטסרפינג הרבה ימים בשנה בישראל כמובן בהתחשב לזה שכבר תדע לגלוש. לגבי ציוד - אם אתה יודע שאתה כן רוצה להמשיך בספורט ואתה מאמין שהציוד שתרכוש לא יישאר בחדר שלך ויבוא יום ותנסה להיפטר ממנו בכוח אז כן כדאי לרכוש ציוד בסיום הקורס כדי שכבר תתחיל להתאמן ולא תפספס ימים של רוח ורק בזכות ההתמדה והעקשנות תוכל להפוך לגולש קייטסרפינג אמיתי
לגבי חברות של מצנחים וגלשנים, נכון שזה מבלבל, תעשה סקר שוק, אל תמהר אבל מצד שני תיזהר שלא תהפוך לשעיר לעזאזל (יוצאים לי יותר מדי חרוזים בזמן האחרון, זה מתחיל להבהיל אותי
) אם תצטרך ייעוץ אני אשמח לעזור בשורה התחתונה החל משנת 2005 רוב החברות מציעות מגוון רחב של דגמים מאוד טובים שמפנקים את הגולש, תדאג שמי שמטפל בך גם יפנק אותך
עוד שאלות?? בכיף חגית עוז 0506300850

artishock19

New member
תודה רבה על התשובות...

ובכן - נתתם לי המון מוטיבציה והנה הגיע לו שלישי והלכתי לשיעור השני שלי... אני לומד בחוף פולג והיה שם פשוט מפוצץ היום...הייתי אמור להיכנס היום למים ואחרי תרגול וחזרה על דברים של שיעור קודם נכנסתי למים כדי לעשות גרירות לא היה מוצלח במיוחד - בפעם הראשונה התנגשתי במישהו... וזה הוריד לי הרבה הרבה חשקובגלל שהיה נורא נורא צפוף בקושי אז לקח המון הזמן בין הכניסות לים - קצת מבאס - כי לא היה לי יותר מדי זמןללמוד באמת ולתרגל... מקווה שפעם הבאה יהיה פחות צפוף ויותר הזדמנות ללמוד ולתרגל... שוב תודה על התגובות חג שמח...

kiteaway

New member
תיזהר,,מומלץ לילמוד בחוף שקט

מאוד מומלץ לפחות בשעורים וההיתנסות ה1 לעבוד בחוף עם הרבה מרחב עבודה,נטול סלעים,קייטים,אנשים ובלל כול עצם קשיח,,נסה לדבר עם המקום בוא אתה לומד לעבור לחוף שקט יותר ורגוע יותר,,זה הביטחון שלך

למעלה