שלום אנשים ....שאלה חשובה ודחופה

אלון 262

New member
שלום אנשים ....שאלה חשובה ודחופה

קרה לי הבוקר לעשות סקס עם חברה שלי בלי קונדום אני מדבר על (זיון בישבן....) ויצא הנוזל....האם יש לחשוש מזה לאיידס
ואם כן יש לחשוש למי כדאי לפנות לבדיקה???ואיפה???אשמח על תשובות מהירות וזריזות ומקצויעיות...

yoatzim

New member
תשובה

מקווה מאוד לספק את דרישת הזריז והמקצועי

כדי שתתבצע הדבקה בHIV ישנו צורך במגע ישיר וממושך בין רקמות עדינות לנוזלי גוף שיש בהם נוכחות של HIV. עכשיו נסביר:
נוזלי גוף שיש בהם נוכחות של HIV:
1. דם
2. נוזל זרע
3. הפרשות נרתיק
4. חלב אם
הרקמות העדינות בגוף (הפתחים בגוף או כל חלק שלא מכוסה עיי העור):
1. עיניים (והאזור סביב העין)
2. תעלות האף (החלק הפנימי של האף)
3. חלל הפה ובית הבליעה
4. קצה הפין
5. הנרתיק
6. פנים פי הטבעת
בכדי שהדבקה בHIV תהיה אפשרית ישנו צורך שאחד מהנוזלים יבואו במגע עם אחת מהרקמות העדינות במגע ישיר וממושך. (קונדום למשל מונע את המגע הישיר ובכך מונע הדבקה) ממושך הוא לא רגעי.
בפועל ישנן שתי דרכים הגיוניות שבהן מתרחשת הדבקה:
1. סמים בהזרקה: כאשר משתמשים בסמים בהזרקה חולקים מחטים שלא עברו סטריליזציה שאריות של נגיף מוזרקות ישירות לתוך מערכת הדם של המשתמש הבא ונוצרת חשיפה מסוכנת ואפשרות גבוהה להדבקה
2. האופן השני הוא קיום יחסי מין לא מוגנים: מין וואגינאלי (חדירה לנרתיק) ומין אנאלי (חדירה לפי הטבעת) הם מגע ישיר וממושך שגם הוא גורם לחשיפה ממשית שיכולה להביא להדבקה
3. מין אוראלי על הנייר גם הוא מדבק (מגע של נוזל זרע או הפרשות נרתיק בחלל הפה ובית הבליעה) אם זאת מעשית כמעט ולא רואים הדבקות בדרך זו ועל כן אין המלצה חד משמעית בעניין. בכל אופן רצוי להמנע משפיכה בפה ובכך להקטין את הסיכון עוד יותר.
98% מכלל ההדבקות בHIV בעולם הן מיחסי מין לא מוגנים. באיידס לא נדבקים ממגעים יומיומיים. לא בטעות ולא סתם כך.

חדירה אנאלית לא מוגנת כמו חדירה וואגינאלית לא מוגנת מאפשרת הדבקה בHIV. בדיקות HIV ניתן לעשות בבתי חולים ובקופות חולים. אם אתה באזורהמרכז אתה מוזמן לעשות בדיקה במרכז של הוועד למלחמה באיידס

אלי

למעלה