שלום אנשים!

שלום אנשים! ../images/Emo13.gif

כן, כן... אני קראתי את הודעת המנהל ואני יודעת שצריך לשאול רק על מתמטיקה.... אבל אני אנסה בכל זאת..... למישהו יש מושג איך אפשר להתמודד עם פחד ממתמטיקה? ז´תומרת, איך אני משנה את המחשבה שלי של- אויייי... איזה תרגיל קשה, אני בטוח לא מצליחה את זה... ל- איייי מה הבעיה בכלל???..... תודה

swirrrly

New member
אוקי

אם יש דבר אחד שלמדתי (בשנותיי הארוכים על פני כדור הארץ), לא רצוי לערב רגשות כמעט עם שום דבר. זה דבר רע, רע מאוד, ואתה אף פעם לא יכול להיות מעשי איתם. חוץ מזה אפשר לחשוב, תרגיל.... אם לא תצליחי מה יקרה? תקפוץ עלייך מפלצת ותבלע אותך??

ויקי16

New member
האמת חשבתי שההודעה תמחק...

ולכן לא הגבתי...אבל אני רואה שהיא שורדת פה בינתיים... אז הנה דעתי... פחד ממתמטיקה? לא נראה לי שזה מה שאת מדברת עליו... אולי פחד מלהיכשל / לא להצליח במתמטיקה? הדרך הכי טובה לדעתי לשנות את המחשבה של "אויי...איזה תרגיל קשה, אני בטוח לא אצליח...", זה לתרגל הרבה, לעשות שיעורי בית...כמובן שאם את משתייכת לשונאי מתמטיקה..זה לא יעזור לך, אבל עם גישה חיובית, את תצליחי... לא להתייאש ולנסות שוב... אני השנה גם פיתחתי משהו לא בריא הייתי אומרת, בנוגע למתמטיקה...אני ממש נלחצת במבחנים...ואחרי ולפני...ולזה אין לי פתרון...הלוואי והיה לי... ועוד דבר, אני חושבת שלשנות מחשבה מ"איזה תרגיל קשה אני בטוח לא אצליח" ל"מה הבעיה בכלל?" זה עיניין של "ראש מתמטי"... בקיצור בהצלחה...

תודה ../images/Emo140.gif

ד"א- אני מנסה לתרגל, אבל ברגע שאני לא מבינה משהו הכל מסתבך לי ואני עוזבת את התרגיל........ עזבו.... כנראה באמת כל מה שצריך זה עוד הרבה תרגול.... תודה על התגובות

Halfbaked

New member
הנה כמה טיפים שעוזרים לי

לפתור כל בעיה בכל רמה: 1. אם הבנת את הבעיה, עשית חצי מהעבודה. היי בטוחה שאת מבינה בדיוק מה נתון, ובדיוק למה את צריכה להגיע. אם ישנו פרט, סימן, ביטוי (בעברית או בשפה מתמטית) או משפט שאינך מבינה - בררי פרטים אלה לפני שאת ניגשת לפתור את הבעיה. 2. אל תחשבי שקיימת "הדרך" היחידה לפתרון. ראשית, דבר זה כמעט תמיד אינו נכון, שכן רוב הבעיות ניתנות לפתירה בכמה צורות שונות. ואף יותר מזה - אם תרגישי שקיימת רק דרך אחת, את תהססי בכל צעד, כי תחששי שאולי הצעד אינו "בדרך הנכונה". ומכאן טיפ מספר 3: 3. מותר לעשות כל דבר שאינו טעות מתמטית. אם זה עוזר או לא - את זה תגלי אחרי שתנסי, אך חשוב לנסות והרבה. למשל, אם יש משוואה, אז ניתן להפעיל כל פעולה (חוקית) שהיא על שני הצדדים. אפשר להוסיף כל ביטוי לשני הצדדים, להחסירו, להכפיל בו, או לחלק בו (אם ערכו אינו 0). אפשר לקחת סינוס של שני הצדדים, ערך מוחלט של שני הצדדים, לוגריתם של שני הצדדים (אם ערכם חיובי), וכולי. את צריכה להרגיש חופשי לנחש באיזה פעולה לבחור, ולהרגיש חופשי להפעיל אותה. אם זה לא עוזר, זה בוודאי לא יזיק (אלא אם כן יש הגבלת זמן, ומכאן הצורך בתרגול). 4. צריך פשוט לחשוב. המתמטיקה היא אומנות השכל הישר, ועליך לסמוך על יכולתו של השכל הישר שלך להגיע לפתרון. חובה להשתחרר מהנטייה הרובוטית של "ככה למדתי שפותרים, אז ככה אני אפתור". חובה להבין למה הדרך מתאימה לפתרון, וחובה לחשוב, לכל מקרה לגופו: "האם יש דרך קלה יותר?" מקווה שעזרתי, יובל.

שלום לך !

הבנתי מהכרטיס האישי שלך שאת אוהבת את משינה. את בטח יודעת שהשירים שלהם מלאים באלמנטים מהמתמטיקה, מה שצריך מאוד להרגיע אותך... שמעת על "מעגל נפתח ומעגל נסגר" ? ועל המלצר שאומר "אחד לומד, עושה בגרות" ? טוב, אבל נחזור לעניינינו... אם תרשי לי להוסיף שתי נקודות על הדברים הנפלאים שכתב כאן יובל (לא יובל בנאי, יובל מנהל הפורום...). דבר ראשון, מילת עידוד קטנה. אני עובד בשנים האחרונות עם חיילים שמשלימים בגרות, והמשפט הכי בולט שאני שומע מחלק גדול מהם זה שהם כל החיים פחדו ממתמטיקה. האנשים האלה ניגשים עכשו לבחינות בגרות ברמות הכי גבוהות ומתקתקים תשיעיות ועשיריות ! אם תדברי איתם הם יגידו לך שהם פשוט לא מאמינים שפעם היה להם פחד מהמקצוע הזה. מסתבר שמי שרוצה ומוכן, בסופו של דבר לא רק שיצליח במקצוע הזה, אלא גם שמושג הפחד יאבד אצלו כל משמעות... דבר שני – עצה קטנה. שאלת איך אני מוציאה את המחשבה שהנה מגיע תרגיל קשה ואני לא מצליחה אותו... אני יכול לגמרי להבין את ההרגשה שלך... אבל יש משהו שיכול להפוך את המחשבה המבאסת הזו להצלחה בעתיד. קחי איזו מחברת ותרשמי בה אחרי כל תרגיל שאת לא מצליחה בו מה היתה הטעות שלך או מה לא הבנת בו או באיזו גישה לא נכונה ניגשת אליו (זה כמובן אחרי שהסבירו לך איך לגשת נכון). נסי לארגן לך בכל נושא שאתם לומדים דף של "טעויות נפוצות שלי". תעברי ותשנני אותו טוב עד שתרגישי שאת מבינה כל טעות שעשית. אני עושה את זה עם התלמידים שלי לפני הבחינה על כל נושא. הם שולטים בכל הטעויות האפשריות ברמה כזו, שפשוט, גם אם הם נורא מתאמצים כבר לא נשאר להם איפה לטעות... טוב, אני קצת מגזים, אבל את מבינה למה הכוונה... מתמטיקה זה כמו שדה מוקשים. החוכמה היא איפה לא לדרוך, איפה לא לטעות. ברגע שלמדת את הטעות והבנת אותה, את תזכרי לא ליפול בה שוב. הפחד מהתרגיל המתקרב יהפוך פתאום לחבר הכי טוב שלך, כי את תלמדי ממנו לפעם הבאה שתהיה במבחן... ולסיום שיחתנו על פחד ממתמטיקה, ניזכר שוב במשינה, מתוך "פולארויד" : "תמיד רציתי בדברים שלא היו לי מעולם מתעורר – וכל הפחד נעלם..." בהצלחה בהמשך,
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

../images/Emo6.gif

תודה רבה!!!!! עזרתם לי מאוד!!!! (ד"א- אהבתי את ההשוואה לשירים
) ביי....

למעלה