שלום אנשים.

rachelc26

New member
שלום אנשים.

תגידו, מה העדפה האישית שלכם? להגיש את הטפסים בעזרת עורך דין, או לבד? אני מתכוונת, האם אפשר להתמודד עם כל התהליך לבד, או שזה כאב ראש שכזה? תודה.

rachelc26

New member
לא היה לך מסובך?

אגב, אתה אחרי התהליך? אני מתכוונת, קבלת את הויזה?

Astroo

New member
אני באמצע התהליך

הגשתי לפני שנה ו-4 חודשים. הויזה עוד מעבר לאופק. ההגשה הראשונית אינה מסובכת כלל. גם ההמשך לא נראה לי מסובך מדי, אם יודעים אנגלית ושולטים באינטרנט.

rachelc26

New member
טוב, אז ככה.

התחלתי למלא את הטופס. נתקלתי במשהו שאני לא ממש יודעת מהו. NOC? national occupational classification code מה זה? ואיך אני משיגה אותו. תודה

ראשית איחולי על החלטתך להתחיל במילוי הטפסים

בכוחות עצמך, לא אתגר קשה, אבל בוודאי עוד יעורר שאלות. תשובות לרוב השאלות שלך יימצאו בקישור לשאלות הנפוצות בסרגל למעלה, תחת כותרת המשנה- הגירה ראשי, אבל אם יתעורר קושי את מוזמנת תמיד לשאול כאן ולקבל תשובה, ממני או מאחרים בעלי ידע וניסיון. בקשר לשאלה על ה NOC את תמצאי הדרכה מפורטת גם בקישור שנתתי, וכדאי תמיד גם לגשת לשירשור המקורי בשאלה נפוצה, כי לפעמים תלמדי עוד מהשרשור כולו. בנוסף צרפתי כאן טבלה ישנה בקובץ נפרד, שבה אינדקס מצויין לחיפוש מהיר של מרבית מקצועות ה NOC המזכים, כמובן שכדי להכין מכתב מעסיק, יש צורך אחר כך למלא את מספר המקצוע במנוע החיפוש של HRSDC כדי לקרוא את התיאור המפורט. ושוב אני ממליץ לך לקרוא פעמיים, לאט ובהרבה תשומת לב את המדריך למילוי הטפסים של ה CIC יש שם את כל התשובות....

rachelc26

New member
טוב, לא קלטתי שיש לקודים עוד קודים :)

אז אני צריכה לשוב ולחפש עוד. הרבה קודים יש שם.... צריך עכשיו לצרף את המסמכים הנוספים או אח"כ הם מבקשים ממך במפורט, כי אני לא יודעת איזה מסמכים צריך. (בטח זה גם כתוב באתר גם).... אגב תודה רבה על העזרה.

לא שיש עוד קוד, תחת אותו קוד יש כמה מקצועות

המקצוע הכללי היא טכנאי אלקטרוניקה אבל זה שם כללי ומתחתיו יש הרבה מקצועות משנה, ואת בוחרת מהמגוון של השמות והמטלות את מה שמתאים לניסיון שלך. אם את בתהליך הגירה פדרלי מפושט רגיל של "עובד מנוסה", כל מה שאת מגישה כרגע זה את הטופס הפשוט של ה 3 עמודים, בתוספת צילום של תעודת הזהות כולל הספח של הכתובת, ומשלמת את האגרה, אבל צריך להיזהר לגבי הניסיון המקצועי, ולפני שאת ממלאה את הטופס, תוודאי שהתאריכים ושם המעסיק זהים למה שכתוב בטופס הביטוח הלאומי. גשי לביטוח לאומי ותביאי תדפיס של דו"ח שמות מעסיקייך ותשלומיהם.....זה לוקח 2 דקות ויש שם את כל מה שעשית מיום הגיוס לצה"ל או מיום שהתחלת לעבוד לפי המוקדם. האם למדת טכנאות סאונד במכללה מסודרת? בקורס של שנתיים? כאן זה מקצוע מכובד.

אבל בהחלט יש עוד קוד שיכול להתאים 5225

כך שאת יכולה לבחור, נדמה לי שזה יותר נוח כי דרישות ההשכלה קצת יותר גמישות תצטרכי להסתכל על הדיפלומה שלך, מכתבי המעסיקים שלך, וגיליון הציונים שלך ולהחליט מה יותר מתאים. בגדול גם את תכתבי עכשיו קוד מסויים, ובהגשה הסופית קוד אחר כל זמן ששניהם פחות או יותר מתאימים הכל בסדר...ממילא את מכתבי המעסיקים והדפלומה וגיליון הציונים את מגישה רק בעוד שנתיים.

rachelc26

New member
קודם כל, מאוד עודדת אותי שכתבת שזה מקצוע

מכובד. דבר שני, לא כתבתי את שמות המעסיקים. היה למלא את המצקוע, ומה עשיתי שם. אולי פיספסתי משהו... ולגבי ביטוח לאומי, לא בטוחה שזה נחוץ כי יש לי כמעט את כל התלושי משכורת.

למעלה