שלום אנשים!

everynormal

New member
שלום אנשים!

נעדרתי מהפורום למשך זמן רב, עקב תקלות טכניות במחשב שכל פעם שהייתי נכנסת לאינטרנט המחשב היה נתקע לי, ולכן לא יכולתי להיכנס לפה. עכשיו הבעיה נפתרה תודה לאל, כי בימים אלו של מלחמה האינטרנט הוא מאוד חיוני, לכן אבא שלי דאג לתקן.... אני מאוד שמחה לראות שאתם עדיין נוכחים פה ומחיים את הפורום, חשבתי לעצמי מה קורה בפורום, ואני ממש שמחה לראות שהוא במצב טוב. אני מבטיחה שאני אחפש עידכונים על אליס ואנסה לעורר את הפורום ביחד איתכם! ולכל תושבי הדרום [שאני אחת מהם, אגב], תהיו חזקים! ולצה''ל- אנחנו תומכים בכם, ה' ישמור עליכם!

Sanguine Sky

New member
תהיי חזקה גם את!

טוב שחזרת לפורום! (מיסטיקנית בגרוש, אם את רואה את זה- את כאן?
כולם נעלמו פתאום...)

אני פה..

גם עוברת תקופה די קשה את האמת. אחותי במצב בריאותי לא טוב. דיכאון.. בעעעע יהיה טוב, אמן. תהיו חזקים שם בדרום

Sanguine Sky

New member
מצטערת../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif.

יהיה טוב, ואני באמת מקווה שהכי מהר שאפשר
!

everynormal

New member
תודה אני אהיה חזקה

העיקר שבסוף יגיע השקט לדרום ושחיילנו יחזרו בריאים ושלמים

everynormal

New member
תודהתודה

בעזרת ה' נעבור את המלחמה הזאת, לא צריך לפחד מהחמאס אפילו שהוא מאיים שיש לו טילים שמגיעים לת''א ולראשון לציון

בדנתמ

New member
חברים יקרים!

תושבי הדרום - היו חזקים וערניים! חיילי צה"ל - תראו להם מה זה! ותחזרו הביתה בשלום
חמאסניקים - מה אתם מעדיפים? להפוך לדשן לט"ו בשבט, או נשק ביולוגי שנשגר בקטפולטות על החיזבאללה? (גופות היו הנשק הביולוגי הראשון בהיסטוריה...) דרג מדיני - נראה שעדיין לא הפנמתם את הצורך בהצמדת מטרות אסטרטגיות ארוכות טווח לכל מבצע טקטי, ונראה כאילו הסיבה האמיתית להפעלת הצבא כאן היא תעמולה לקראת הבחירות... אנחנו עוד נראה לכם שאנחנו יודעים מי אתם באמת, אבל קודם כל, נהיה כולנו מאוחדים מאחורי צה"ל ותושבי הדרום.

everynormal

New member
ת'אמת

שאני לא חושבת שכל הפעילות של צה''ל נעשתה רק מתוך תעמולת הבחירות, עדיין שדרות חוטפת קאסמים במשך 8 שנים ולאחרונה הטווח גם גדל, אז היו חייבים למצוא פתרון. בעזרת ה' זה יסתיים מהר...

בדנתמ

New member
אבל...

הנקודה שלי, היא לא שלא צריך היה להגיב, אלא שאחרי 8 שנים, הם פתאום מוצאים, עכשיו, חודש וחצי לפני בחירות, כשהם למטה בסקרים, את הזמן הנכון לתקוף? ולא מצמידים מטרות מדיניות-אסטרטגיות מוחשיות וניתנות למישוב לפעולה הצבאית, אלא רק מחרטטים "יצירת תמונת מצב שונה" כדי שלא יוכלו לבוא אליהם בטענות? לדעתי טוב שתקפו, אבל היה עדיף לעשות מתקפה אווירית מהירה יותר והחלטית ולא להיכנס קרקעית, כי זה לא כזה אפקטיבי בתנאי השטח האלה. והיה צריך לעשות את זה לפני כמה שנים, ולא דווקא כשיש בחירות בפתח... אני גם מקווה שזה יסתיים מהר, אם כי אני חוזה, שבלי קשר למתי שזה יסתיים, זה רק יהיה עוד סיבוב בקרב איתם. זה מה שניסיון העבר, האנשים שמנהיגים את המדינה שלנו, ודרכי הפעולה הדי מקובעות סה"כ שננקטות, רומזים לי... מצד שני, אני חושב שגם בן גוריון בזמנו חזה שכל הזמן אנחנו רק נעבור בין מלחמה אחת לשניה ולא נקבל יותר מכמה שנים של שקט באזור - לא בעשורים הקרובים... מקווה שהוא היה פסימי מדיי.

everynormal

New member
אני מסכימה עם חלק מהדברים

אתה צודק לגבי זה שהממשלה הייתה צריכה להגיב מזמן, פשוט שדרות היא עיר קטנה וגם ככה הדרום הוא מקופח, אז הממשלה בחרה להעלים עין במשך שמונה שנים, וזה פשוט עצוב, כי אם למשל זה היה קורה בת''א חלילה לא היו מחכים בכלל כדי להגיב.... ההחלטה לתקוף דווקא בזמן הזה, כשהבחירות בפתח, היא בגלל שהירי התפשט לערים נוספות, עכשיו זה לא רק שדרות, זה גם אשקלון, אשדוד, באר שבע, יבנה....וחבל שהיה צריך לחכות עד שזה יתפשט גם לערים האחרות, עכשיו מיליון איש נמצאים תחת אש בדרום, אבל כנראה צריך להגיע למצב חמור כמו זה כדי שהממשלה תגיב... ובקשר לתקיפה אווירית- במקרה זה תקיפה אווירית לא מספיקה, אפילו החליטו להעמיק את המבצע והשלב הבא הוא גיוס נוסף של מילואימניקים שייכנסו לתוך עזה [עכשיו הם נמצאים רק מסביב]. אין מה לעשות יש יותר מידי אנשי חמאס שמסתתרים ומחביאים נשקים ולא את הכל אפשר להביס דרך האוויר, צריך לתקוף אותם מכל הכיוונים- ים, אוויר ויבשה. וחבל לי לומר לך, אבל אני חושבת שבן גוריון צדק והוא לא היה פסימי מידי. מאז שמדינת ישראל הוקמה יש מלחמות, אנחנו עם רדוף, ושקט תמידי לעולם לא יהיה לנו לצערי הרב, אבל עצם זה שלמרות הכל אנחנו עוד חיים כאן, זה רק מוכיח את המשמעות של הקיום היהודי בארץ ישראל.

בדנתמ

New member
אמממ...

אשקלון כבר חטפה קודם האמת, והתקיפה באה אחרי שהתחילו לירות יותר על היישובים שכבר חטפו. הם ירו על אשדוד ובאר שבע אחרי שהתחילה התקיפה האווירית למיטב זכרוני... זה לא בקטע של "תקיפה אווירית זה מספיק", אבל בעיניי, כניסה קרקעית היא לא עליית מדרגה. האופציה היחידה שכניסה כזאת נותנת לך מבחינה טקטית, היא את האפשרות לחטוף את בכירי החמאס כקלפי מיקוח, ואת זה בינתיים לא עשינו. וכשאני אומר בכירי החמאס, אני מדבר על 5-6 אנשים שהם ה-בכירים בהא הידיעה בארגון, כי מתחת לזה זה פשוט לא יזיז להם... מה שכניסה כזאת מאפשרת זה לחמאס להשיג מטרות בעצמו. עכשיו יש לנו פתאום הרוגים, ופתאום אנחנו מסתבכים שם ונתקעים שם, ופתאום יש לחץ בינלאומי שנצא משם. בסופו של דבר, הלחץ הבינ"ל גם יוציא אותנו כנראה, ואז החמאס יסובב את זה כאילו הם הבריחו את צה"ל הגדול מהרצועה. אסור לנו לשחק לידיים שלהם בקטע הזה. לדעתי, מלכתחילה היה צריך לעשות תקיפה אווירית מאסיבית של 3 ימים, כי מעבר לזה האפקטיביות של כל תקיפה יורדת משמעותית, ואז לתת להם אולטימטום: מעכשיו הרצועה מחולקת למשבצות. על כל פעולה תוקפנית מצידם, אנחנו נשים תג מחיר. את המחיר הם ישלמו בזה שנהרוס עד היסוד משבצות כאלה... למשל, הם יירו רקטה לשטח פתוח - הלך בלוק בניינים בעזה. הם ירו והרסו בית - הלכו 3 בלוקים, ובמקום יותר "חשוב" בעזה. פגיעה בנפש - והורסים להם 10 בלוקים... אפשר מהאוויר אם מדובר במשהו בלב עזה, ואפשר להיכנס קרקעית ולהרוס עם D9, אם מדובר בפאתי הרצועה. בנוסף לזה, היינו צריכים לתת להם 48 שעות לפנות את כל הבתים שנמצאים ברצועה ברוחב של 3 קילומטרים על ציר פילדלפי, ובמקום לחפש בנרות מנהרות, פשוט להרוס בצורה טוטאלית את כל מה שנמצא ברצועה שהם פינו. לא להשאיר שתי אבנים אחת על השניה ממש... בכזה מצב, הם לא יוכלו לחפור מנהרות, כי הם יצטרכו לחפור אותן באורך של 3 ק"מ, ואת זה הם לא מסוגלים לעשות. אבל מה אנחנו עושים במקום זה? מנסים לחפש אותן אחת אחת, והורסים רק את הכמה בתים שקרובים ממש לגבול. אם נהרוס רצועה ברוחב של 100 ואפילו 200 מטר, הם יחפרו עוד מנהרות וחבל על המאמץ... הבעיה היא, שמקבלי ההחלטות שלנו ידועים ביכולת שלהם לחשוב אך ורק בשבלונות, ולא לעצור שניה, להבין שכל הדבריםש כבר ניסינו לא עבדו, ולהגות אסטרטגיה חדשה. נו, טוב, לפחות זה לא חמור כמו בלבנון...

everynormal

New member
צודק

זה באמת לא חמור כמו לבנון, אבל למלחמת לבנון בכלל לא היינו מוכנים. כרגע כל הזמן אומרים שצה''ל השיג מטרות רבות במבצע הזה וכו' וכו', ככה שנראה לי זה בנתיים פועל כמו שצריך למרות שעדיין אנחנו חוטפים טילים, זה פחות מההתחלה- אם בהתחלה היו נורות 70 רקטות ביום אחד ליישובי הדרום, עכשיו זה 20-30....ולמרות שעדיין יורים, זאת כן ירידה. בכל מקרה חיל האוויר הפציץ מלא יעדים בעזה ופגע בתשתיות ובאיזשהו שלב זה כבר לא היה מספיק. עכשיו אפילו רוצים להיכנס לעומק עזה שזה בכלל יהיה בלגן אחד גדול.... אפחד לא באמת רצה תקיפה קרקעית שתעלה לנו באבדות של חיילים, אבל זאת מלחמה רצינית וזה חלק בלתי נמנע, שבסוף הגענו אליו. ותמיד נחשוב שיש דברים שהמדינה יכלה לעשות טוב יותר. בתכלס מזה עוזר לנו להגיד שצה''ל היה יכול לעשות ככה והמדינה הייתה יכולה להחליט ככה...המצב הוא מה שקורה עכשיו, הגענו לאן שהגענו וכרגע חייבים להמשיך במבצע הזה כדי להחזיר לעצמנו את כבודנו ולא לתן לחמאס את תחושת הניצחון שהוא בטוח שכבר הניצחון נמצא בידיו. אני מקווה שזה לא ייגרר לחודשים רבים

למעלה