שלום אנשים...

galileo23

New member
שלום אנשים...

אני מצטרפת חדשה לפורום ויש שאלה שאולי תוכלו לעזור לי בה. מישהו יודע מה התעריף בשוק לתרגום מאמרים? (כמה לוקחים פר עמוד, פר מילה?) אשמח נורא אם תוכלו לעזור לי...

Eldad S

New member
מעבר לתשובתה של גלי,

(תודה, גלי! עדיין לא ביקרתי באתר של "חבר", ועשיתי את זה עתה בפעם הראשונה הודות לקישור שלך), אוסיף ואומר שאין בעצם תעריף קבוע ומוחלט בשוק לתרגום עמוד. המחירים תלויים בסוג החומר, בשפה, ובמתרגם/חברת התרגום. לדעתי, כיום ישנה משרעת די רחבה של תעריפים. כפי שאכן מצוין באתר הנ"ל של חבר המתרגמים, התמחור מתבצע בדרך כלל או על בסיס יחידות עימוד של 250 מלה (המהוות עמוד תרגום), או על בסיס עמוד בן 1500 תווים. שוב, המחירים נעים במשרעת רחבה; לדוגמה, סטודנטים עשויים לתרגם חומר ב-17 ש"ח לעמוד, או ב-23 ש"ח לעמוד, בעוד שמתרגמים ותיקים ומנוסים עשויים לדרוש 50, 75 ואפילו 80 ש"ח לעמוד, ואילו החברות הגדולות עשויות לדרוש אפילו 120 או 150 ש"ח לעמוד (ולדעתי, אף יותר - לא ביררתי לאחרונה). כיום, בעידן המיתון, הכלל של היצע וביקוש תקף יותר מתמיד.

Eldad S

New member
נ.ב. המחירים בהם נקבתי בתשובתי

התבססו על ההנחה ששאלתך עסקה בתרגום מאנגלית לעברית. אם יש לך צורך בהשגת תעריף נמוך, אפשר אולי לחפש מודעות של סטודנטים המתרגמים באוניברסיטה, ולבדוק אתם מה התעריף שלהם.

galileo23

New member
המון תודה ../images/Emo13.gif

תודה על התשובות, עזרתם לי... עכשיו כשאני יודעת שהפורום קיים אני בטח עוד אשוב כשאתקע עם תרגום (חבל שלא ידעתי עליו קודם, בטח הייתם יכולים לחסוך לי שעות של התחבטויות...) בינתיים שנה טובה לכולם :)

למעלה