שלום אנשים!

~BLINK182_gurl~

New member
שלום אנשים!

קוראים לי שירה........ ודי משעמם לי ברגעים אלו....... טוב אז שמתי לב שכולכם פה.... אהם.... טוב אני לא יגיד זקנים כדי לא להעליב אבל בוא נגדיר את זה- יותר מבוגרים ממני לפחות פי 2 (אני בת 13...) בקיצור רק שתדעו שלא רק מבוגרים קוראים ספרים..... גם ילדים (לא רק המשועממים מבינהם...) חחח טוב בקיצור סתם משעמם לי אז תענו ונדבר. צ´או c ya יום טוף! sHiRa

hemdat1

New member
הי למשועממת ../images/Emo8.gif

שמחתי לשמוע שגם ילדים קוראים , דוקא נראה שזה די נעלם.. אז שתפי אותנו קצת . מה קורטים הילדים בימים טרופים אלו ונשמח להמליץ לך על ספרים ישנים וטובים (אפשר לחשוב בת כמה אני...)

~BLINK182_gurl~

New member
חחח הממממממ

בוא נראה.....אני קראתי בזמן האחרון ספרים כמו..... ההוביט..... הארי פוטר ודברים בסגנון.... ויש עוד ספר שקוראים לו אני כריסטיאנה פ. אם מישהו מכיר שזה פשוט ספר מ-ד-ה-י-ם.... אה ורציתי גם לשאול סתם לידע כללי אם יש פה מבוגרים שקראו את הארי פוטר- כי רובם אני יודעת שלא והם די שונאים את זה.... ו... נראה לי שזהו..... sHiRa

rutile

New member
אני כריסטיאנה .פ

גם אני קראתי אותו כשהייתי בסביבות הגיל שלך (זה היה לפני 20 שנה)והוא זכור לי עד היום. זו תזכורת כואבת לכך שיש כאלה שהחיים שלהם נגמרו עוד לפני שהם התחילו .

byron

New member
אני מבוגר?

סתם התרגלתי לרעיון שאני בן 27 ומבוגר. וכן, אני קראתי את הסדרה ומאוד נהניתי. כדי לנסות אותה באנגלית ד"א וכמו כן תנסי את סדרת נרניה אני תמיד אהבתי אותה

~BLINK182_gurl~

New member
כן באנגלית זה בכלל כיף לקרוא

קראתי את הרביעי של הארי פוטר באנגלית והרבה יותר נהניתי מאשר בעברית..... אה ושר הטבעות התחלתי.... אחרי הסרט אבל התחלתי.... בתקווה לסיים מתישהו|בדגש|... ונחמד לדעת שגם מבוגרים מתחברים להארי פוטר כי לפי מה שאני הבנתי הם לא תמיד מצליחים להתחבר לדמות של ילד קטן.....

המון מבוגרים אוהבים את הארי פוטר

וזה כי אין הרגשה שהוא ילד קטן. גם בנות אוהבות את הספר כי אין הרגשה שהוא בן (אני מתכוונת, אין בו שום דבר שמזוהה באופן גורף עם תרבות גברית ולא עם תרבות נשית), ולמרות שהספר מאד בריטי, יש בו משהו גדול יותר שהוא אוניברסלי. מהסיבות האלה, ואחרות, הספר כל כך פופולארי אצל כל כך הרבה אוכלוסיות. בכל אופן, רציתי להגיד שלא רק אני (27) אוהבת את הארי פוטר, אבל הצלחתי להדביק את אבא שלי (67) ודרכו את החברים שלו, בגילו פלוס מינוס. האמת היא שזה ממש מצחיק לשמוע אותו מדבר על הספרים בטלפון עם חברים שלו. הוא נשמע כמו ילד בן 10.

~BLINK182_gurl~

New member
חחח

אני ניסיתי להדביק.... אבל לא הלך... זה עבד רק על אח שלי (11).... על סבתא שלי (65) זה לא עבד... ולא על אמא שלי (38).... ודוד שלי (38) קרא את הספר ואמר במילים אחרות שהוא מטומטם ושעדיף את ההוביט.... בגלל זה חשבתי שמבוגרים לא ממש מחבבים את הספר.... אבל נחמד לשמוע שכן... בקשר לסיפור שלא נגמר- חברה שלי סיפרה לי שהספר מדהים.... האמת אני מכורה לסרט כבר מגיל 4 או משהו....

.inbal

New member
הי! אני מוגדרת ´מבוגרת´ וכן קראתי

את הארי פוטר! והרבה אחרים שאני מכיר קראו. זו בסה"כ סדרה נחמדה מאוד, או כמו שמישהו שאני מכירה אמר: זה אמנם ספר ילדים, אבל זה ספר ילדים ממש מצוין! וחוץ מזה, אם קראת את ההוביט, את צריכה לקרוא את שר הטבעות, כמובן. הוא ארוך, מייגע לפעמים אבל פשוט מ-צ-ו-י-ן! ותקראי אותו לפני שאת הולכת לסרט.

ציפי ג

New member
הארי פוטר ושות´

קראתי גם קראתי.גם את אני כריסטיאן פ. אבל את ההוביט לא הצלחתי לקרוא למרות שניסיתי. עם כל הפריחה המחודשת של הספר אני חושבת שאנסה שוב.

גם אני...

ניסיתי להתחבר להוביט וכשקראתי זה היה יותר מתוך אילוץ עצמי וממש לא הצלחתי להתחבר עם איזה גמד בן 50 שמציל גמדונים ואפילו לא הגעתי לרבע ספר והייתי מפסיקה אפילו יותר מוקדם אבל מה שהחזיק אותי היה זה שגם בהתחלה של הארי פוטר קראתי מתוך אילוץ ובהמשך גיליתי שזה ספר ממש יפה. ובעצם סבתא שלי קנתה לי את הספר הארי פוטר (בת 65) אחרי שהיא קראה אותו כמובן לא נראה לי שהיא ממש נדלקה עליו כי היא לא ממש התענינה בספרי המשך או בסרט.

lady_anne

New member
ואני בכלל קשישה

(37) אבל קראתי ונהניתי מאד. וכמו שאמרתי כבר לגבי הספרים של טולקין - כנראה שהם מדברים יותר אל הצעירים שבינינו, כי כשקראתי אותם בגיל 18 נעתקה נשימתי ואילו עכשיו מדובר בעוד סדרת ספרי פנטזיה, משובחת אמנם אבל לא יוצאת דופן. יתכן שהדבר נובע גם מהעובדה שמאז פרסומם של הספרים בעברית (בסוף שנות השבעים) פורסמו ספרים רבים נוספים בז´אנר הפנטזיה כך שהדבר הפחית מייחודיותה של הסדרה. בכל מקרה נחמד לנסות ולו כדי לדעת על מה הרעש. לשם השוואה אני ממליצה למשועממת לקרוא את "אבי-סער" ו"חרב-השאול" של מייקל מורקוק שלא נופלים במאומה מההוביט והרפתקאותיו. שבת שלום

צומפי_2

New member
ואם כבר פנטזיה......

אז- הסיפור שאינו נגמר..... (כמובן שגם הסרט מעולה.)

אני בת 14 (וחצי!) ואני קוראת די

הרבה ספרים...ובאמת רוב האנשים בגילנו לא קוראים ספרים... לא קראתי את הארי פוטר....רק ראיתי את הסרט....וגם לא קראתי אף ספר של טולקין...בכלל, אני לא אוהבת ספרי פנטזיה....לא מושך אותי... טוב, בביי בינתיים, לה לה לה לה

אני לדוגמא...

אני בת 13 ואני ממש לא ילדה של ספרים עד שקראתי את "הארי פוטר" יצא לי לקרוא ספרים רק אם זה לאיזה עבודה בבית הספר או משהו. אבל עד אז לא קראתי ספרים מרצון וגם עכשיו אני לא איזה תולעת ספרים אישית אני מעדיפה ללכת לסרט וזהו למרות שאני יודעת שבספר יש את כל הקטע של הדמיון ובספר בעצם הבמאי קובע איך הדמויות המקומות והסיצנות נראות. אבל זה פשוט לא הולך לי. אולי פשוט לא ניסיתי לקרוא את הספרים הנכונים

זה גם עניין של תרבות מסוימת

את לא גדלה בתרבות שמעודדת קריאה, ולהתחיל פתאום בגיל 13 זה קצת קשה, אם כי לא אבוד.

למעלה