שלום.... אנשים

Megafox

New member
שלום.... אנשים

אני לא ממש רוצה להחשף וזה אז אני אתן ככה בכלליות אני בן 18 מי-ם ... מאז שאני זוכר את עצמי תמיד הייתי ילד שקט ... בגן אפילו ההיו שנתיים שלא דיברתי בכלל ולאורך כל ה12 שנות לימוד מצאתי את עצמי בורח מצומת לב מסתגר מפנים דברים ולא מתקשר...... הדרך היחידה שבה הוצאתי את מה שהצטבר בתוכי הייתה דרך כעס שהגיע לרמות מפחידות וחסרות שליטה מבחינתי בערך בשלב הזה התחלתי ללכת לפסיכיאטר אחרי שהפעלתי לחץ על ההורים שלי.... חשבתי כל הכעס וההפנמה זה בגלל הפרידה של ההורים שלי שהייתי בן 14.... שהייתה די טראומתית ומלאה בהרבה משברים למרות הכל איכשהו הצלחתי לעבור 16 שנים במופנמות דיכאון והרבה בדידות וזה חישל אותי למרות הכל.... מה שאני מנסה ככה לומר זה שאתמול כמו בכל שבוע הייתי אצל הפסיכיאטר שלי וסיפרתי לו על מעין קיר שנוצר כל פעם שאני בסביבה חברתית וחוסם אותי מהסביבה ולא נותן לי יכולת לתקשר.... בראש שלי לומר שאני מטופל אצלו שנה בערך בקיצר לקראת סוף הטיפול הוא אומר לי שהוא חושב שיש לי פוביה חברתית\חרדה חברתית..... אין לי מושג איך לתאר מה הרגשתי כאילו הבנאדם נתן הגדרה לדבר שחסם לי ביליוני אפשרויות בחיים.....הוא פשוט נתן שם ליצור המזוויע הזה (הייתי משתמש במילים חזקות יותר אבל עדיין הפורום הזה נראה לי מכובד וזה) ואז הוא אומר לי שיש לדבר הזה טיפול תרופתי ושאני צריך להחליט עד הפגישה הבאה אם זה מפריע לי כלכך .... מרוב ההלם נראה לי שאמרתי ביי והלכתי למה לעזאזל לקח לי שאני נחשף לאינטרנט טלויזיה וכו' 16 שנה לקבל הגדרה לדבר הזה .... זה לא ממש הסוף אני גם הומוסקסואל..... עכשיו אני שובר גם את הראש על השאלה אם יש בין זה לזה קשר... אולי הפחד שלי מבחורות???? אני נמצא במצב שמצד אחד אני מאושר שסופסוף יש לי פתח לממש את עצמי בלי הפרעות אבל מצד שני זה מעלה בי כלכך הרבה שאלות... בחיים שלי לא כתבתי בפורום כזה ובטח שלא הודעה ארוכה כזאת ....פשוט אני כלכך לא יודע איפה להוציא את זה.. מה שבאמת סיבך אותי עוד יותר זה שאמא שלי ידעה על זה כלהזמן וביקשה ייעוץ והכל ועד כתה י"ב שבגלל מצב לימודי שלא היה ממש טוב ההורים שלי נפגשו עם הרכזת ובמקרה נכנסה היועצת וקבעה איתי פגישה ובסוף זה הגיע להתקפי זעם ולפסיכיאטר.... עד אותו רגע אפאחד מאותם יועצות ואנשים מקצועיים אמר שאין צורך בזה....... הדבר הזה זה הבעיה הכי גדולה שהייתה לי בחיים ואנשים נתנו לזה חשיבות של אפס בחיים שלי לא כתבתי בפורום כזה ובטח שלא כלכך הרבה אני פשוט לא מוצא מישו שבאמת מבין מה זה ואיך זה אם יש כאן אנשים שעברו את זה או שבתוך זה אין לכם מושג כמה אני אשמח לשמוע ממכם עצות וכאלה.... תודה ...

בוזיקית

New member
הי מגה, ברוך הבא ../images/Emo140.gif

תודה ששיתפת אותנו. אל תתרגש מכך שברחת מהפסיכיאטר. תמיד תוכל לחזור וללבן את זה איתו. לדעתי שווה להקשיב לו ולא לפסול שימוש בתרופות, אך די ברור לי שאתה זקוק גם לטיפול פסיכולוגי בשיחות, כלומר, לדסקס את הבעיות שלך עם אדם מקצועי ניטרלי. ובקשר להגדרה שממנה אתה פוחד כל כך, החרדה החברתית, זו רק הגדרה! האם השתנית מאז שהאבחנה נקבעה? לא! אתה נשארת אותו אדם, עם סיכוי טוב יותר לטפל בבעיה, משאובחנה. אני אגיד לך יותר מזה - פעמים רבות הגדרות מלחיצות ומקבעות סטיגמות על בן אדם, וכשאתה מתבונן על אותו אדם ומשוחח איתו אתה מגלה פתאום שהוא בסך הכל בן אדם. אז יש לו בעיה, נכון, אבל זה לא נותן לו לגיטימציה להיתקע על הבעיה כל החיים. יש לך עוד אלמנטים באישיות וחשוב שתזכור את זה! אני אתן לך דוגמא: בשבוע שעבר גיליתי שאני שוקלת 109 קילו. נורא נלחצתי מזה, כאילו הלו, בחיים שלי לא עברתי את ה - 100, ורק בשנה וחצי האחרונות עליתי 50 קילו, ופתאום הזדעזעתי ממש. אבל אנשים החזירו אותי לפרופורציות - כאילו - מה השתנה בי עכשיו? אני הרי מתבוננת במראה מדי יום, יכולתי לשער את גודל הזוועה, לא? ובכל זאת לראות את המספר גרם לי לתחושה שהתמוטט העולם, וכמובן שלא כך היה. ושום דבר לא השתנה בי אחרי שגיליתי את המספר המדוייק של הקילוגרמים שלי, חוץ מזה שהדירבון להיכנס לקבוצת תמיכה של אכלני יתר כפייתיים עלה, ועכשיו אני משתדלת יותר לטפל בעצמי, זה הכל. בקיצור, תשתדל לקחת את העניין בפרופורציה, ותחזור לטיפול כדי לברר דברים עם עצמך. לדעתי זה מאוד חשוב. אנחנו כאן נשמח ללוות אותך במסע...

אני כל כך מתרגשת ../images/Emo7.gif

אני קוראת את ההודעות האחרונות פה, ומתרגשת ממש. מתרגשת לראות אנשים מתמודדים עם הבעיות שלהם ועושים מאמץ רציני וכן להתפתח משם, מתרגשת לראות אנשים מושיטים יש זה לזה מתוך רצון אמיתי לעזור, לחלוק את הכאב, לנטוע תקווה... זה מרגש אותי
. זה לא מובן מאליו בעיני וזה משהו טוב
ולעניין עצמו, אם זה בכלליות מותק, אז מה קורה כשאתה כותב בפרוט?
נשמע לי שיש לך המון על הלב לפרוק ולא כל כך מוצא את המקום אפא לעשות את זה. כאילו אנשים לא ממש מקשיבים, לא ממש רואים מה קורה לך וכשכן מקשיבים, לא ממש מבינים וזה לוקח להם זמן. כמו שספרת על זה שאתה בעצמך היית צריך לבקש עזרה להתקפי הכעס שלך ושלקח המון זמן עד שקיבלת את ההגדרה של "חרדה חברתית" שאני מבינה שזה הרגיע אותך כשזכית סוף סוף להגדרה הזו. לא כי היית צריך שיגידו לך מי אתה כמו שסוף סוף ראו אותך, הכירו בכך שיש לך בעיה ומתכוונים גם לנסות לטפל בזה, במקום לתת לזה "חשיבות אפס". כתבו לך כאן "אז יש לו בעיה, נכון, אבל זה לא נותן לו לגיטימציה להיתקע על הבעיה כל החיים". אחלה משפט. מותר לך להשתנות, להשתפר ואתה יכול להשתנות ולהשתפר. חבל לך על השנים שחלפו ללא טפול נאות? אתה עדיין צעיר ויש לך את כל חייך לפניך לקבל את הטפול שמגיע לך, את הצ'אנס שלך להשתנות. פסכאטר וטפול תרופתי בצד טפול שיחתי אצל פסיכולוןג (אפשר דרך הקופה) נראה לי שלוב טוב. במקרה שלך, גם קבוצת תמיכה לאנשים הסובלים מחרדה חברתית יכולה לדעתי לתרום מאד. תתעניין בבית חולים הדסה לגבי קבוצה שכזו, או אצל הפסכאטר או רופא המשפחה. אולי פה בפורום מישהו מכיר.

Megafox

New member
יוי אנשים המון תודה

החלטתי לעזוב את כל מה שקרה בגלל שלא אמרו לי ואת כל זה......... אני רק חושב קדימה איך לעבור את זה ובמחשבה שנייה זה שנתקעתי עם הפחד הזה כלכך הרבה זמן חישל אותי בתחומים אחרים מה שאני יודע שאני הולך להתחיל משו שנקרא טיפול בטכניקות קוגטיביות התנהגותיות... ולשלב בזה טיפול תרופתי.... וכאילו לא באתי לומר למעלה שאני הולך להתקע בזה כל החיים אני הולך פשוט להתגבר על זה והכל למעלה כל כך מפורט כי התחלתי לקורא מאמרים ופשוט מצאתי את עצמי ב90% מהמקרים של חרדה חברתית.... זה די ההכניס אותי להלם והכל אז בקיצר אני פשוט הולך לעבור את זה וממש תודה שככה נתתתם בתמיכה ואיך אומרים.... התגברנו על ערוץ הקניות נתגבר גם על זה

למעלה