שלום אנשים

GirlFromHell

New member
שלום אנשים

אני חדשה פה ולא מזמן התחלתי לקרוא את שיחות עם אלוהים וזה באמת ספר חזק. הוא אישר הרבה דברים שחשבתי שהם נכונים עוד לפני זה ונתן לי עוד סיבה להאמין בהם. אבל דבר אחד לא הצלחתי להבין כל כך מהספר. בספר הראשון בהתחלה אלוהים אומר שהוא הכל ולפיכך הוא כלום. או משהו בסגנון ואני קראתי את זה כמה פעמים ולא הצלחתי להבין. תהיתי אם מישהו פה יוכל להסביר לי את זה יותר לעומק. תודה =)

גריני

New member
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

למען האמת, גם אני לא כ"כ ירד לסוף דעתו בעניין שאלוהים הוא הריק - או שהוא נמצא בריק. נדמה לי שהריק הזה הוא איזשהו ממד שאנחנו לא כ"כ נמצאים בקשר איתו - במצב הפיסי שלנו, ועל כן - אני לא התעמקתי בזה יותר מידי. ובכלל, כפי שאמרנו כאן מספר פעמים: כל ספר צריך לעבור דרך המסננת האישית שלנו - ואנחנו אמורים לקחת ממנו רק את מה שמתאים לנו, שמדבר אלינו. אם לא הבנת קטע מסויים - סימן שזה לא משהו שנוגע לחיים שלך כרגע. ייתכן שמתישהו בעתיד - זה כן יהיה רלוונטי ואז תיתקלי שוב במידע הזה - והפעם גם תביני אותו. זוהי דעתי בנושא זה. מאחר שקראת את שיחות, בוודאי קראת שם שמילים ומחשבות שלנו - יוצרות מציאות. אני מסתכלת על הניק שבחרת בו ו....
. את מוכנה לספר למה בחרת דווקא בניק הזה? האם אינך מרגישה טוב יותר עם "נערה מגן-עדן", למשל?

GirlFromHell

New member
...

יכול להיות שהתיאוריה שלך צודקת בקשר לזה שאם אנחנו לא מבינים משהו אז לא צריך להבין אותו כרגע. זה קצת הציק לי כי את כל שאר הדברים בספר הצלחתי להבין ורק את זה לא. כשאני אקרא את הספר שוב ננסה להבין את זה יותר לעומק. בקשר לניק זה סיפור די ארוך זה ניק די ישן ואין לי כח לפתוח חדש. בהתחלה זה היה angel from hell כי אהבתי את הניגוד וכאילו שמשהו טוב יכול לבוא ממשהו רע. אבל יותר מדי אנשים מכירים אותי בכינוי הזה וכשנכנסתי לתפוז לא רציתי שידעו מי אני אז שיניתי את זה קצת. לא צריך לקחת את זה ברצינות. ממילא לא האמנתי בגיהנום הרבה לפני שקראתי את הספר.

../images/Emo121.gifה' הוא הכל והוא לא כלום../images/Emo42.gif

אני חושבת שאת המשפט הזה, מסביר יפה הקלף החמישי בארקנה הגדולה, בקלפי הזן של אושו - אי גשמיות. הקלף בעצם אומר לנו שבתוך ה"אין" קיים הכל, בבחינת דף חלק שאותו אנו יכולים למלא בכל מה שרק נרצה. כלומר הכלום, הוא בעצם פוטנציאל להכל. איך זה מתקשר לאלוהים הוא הכל והוא כלום? מאחר ומדובר במהות שאיננה ניתנת להאנשה, כלומר שום מילה לא יכולה באמת לתאר אותה, הרי שהיא כלום, ומאידך, היא הכל כי כל מילה שנאמר על המהות הזו, תהיה נכונה. הנה משהו שכתב חכם הודי על האלוהות:
מילים לא תוכלנה לתאר אותה, דוגמאות לא יוכלו להצביע עליה, הבעיות שלנו לא מחבלות בה, ההארה לא משכללת אותה, מעולם לא נולדה, מעולם לא חדלה, מעולם לא שוחררה, מעולם לא הולכה שולל, מעולם לא היתה קיימת, מעולם לא הייתה לא – קיימת, אין לה גבולות והיא איננה נופלת לתוך מיון כלשהו.

GirlFromHell

New member
אני חושבת שאני מבינה

כשדיברת על הטארוט נזכרתי גם אני באותו קלף לבן וחלק. ולמרות שתמיד שואלים אותי מה הוא אומר כי לאחרים זה נראה סתם קלף לבן לדעתי הוא אחד מהקלפים הכי חזקים והכי מעניינים כי אפשר למצוא בו כל כך הרבה. אני מתחילה להבין את זה תודה רבה =)

אבל הוא שחור../images/Emo6.gif

צוחקת....
לונורא, העיקר הכוונה, כאילו לבן או שחור, הנקודה היא שהוא חלק, וניתן למלא את "האין" במה שרק נרצה, כלומר בעצם הכלום, הוא פוטנציאל להכל.

שרiןבן

New member
אני הכל לכן אני גם כלום.

מה משמעות המילה כלום עבורך ? אני מניח שתעני על משהו בסיגנון: "משהו שאיננו", "משהו שאינו בנמצא". המילה כלום עבורנו מובנת כדבר שאינו, בעוד שלא קיים דבר כזה כלום, עצם אי קיום הכלום מקיים בעצם את הכלום. התפישה שקיים דבר כזה שאינו קיים חוזרת על עצמה במעגלים. כלום זה דבר שאינו, אך התפישה שלנו לגבי הכלום מקיימת אותו כדבר שנמצא. אלוהים הוא הכל ולפיכך כלום. ברגע שאלוהים מכיל את הכל, הוא יכיל את הכלום. ההסבר מגיע בעקבות האחריות שאנו מסירים מאלוהים במקרים בהם קל יותר לראות דמות של שטן כאחראית לארוע שאנו מכנים רע. אין דבר אחר מלבד אלוהים כולל אותנו. כולנו אחד החלש, החזק, העני, העשיר, החכם, הטיפש וכ'ו .. אין שום חלק שנפרד.

למעלה