שלום,אפשר לדעת מה זה

שלום,אפשר לדעת מה זה

extramammary paget disease לאימי גילו סרטן והוא נמצא באיזור שבין הישבן לנרתיק,איזור מאוד קשה וגם לרפא אותו מאוד קשה. הייתי מאוד רוצה לדעת,מה זה אומר המחלה הזו? היא מרחה משחה שנתן לה פרופסור אדרקה ,במשך 8 חודשים שראוי לציין שהוא אמר לה שזו בכלל משחה נסיונית,אך ללא הועיל,היא לא עזרה וזה אפילו קצת נהיה גדול יותר מן ההתחלה. היא חזרה היום מוועדה של איזה 20 רופאים וממש היה ניכר הכאב עליה והחלטתי שאני רוצה לעזור לה. הוועדה החליטה שיש 2 דרכים לטיפול,היות וזה איזור רגיש וקשה,והם גם אף פעם לא נתקלו בגידול כזה. שהיא צריכה אחד מהשניים,או הקרנות או ניתוח. ואנחנו ממש לא יודעים מה לעשות,אמרו לה שהניתוח יהיה מאוד קשה,יותר נכון ההחלמה שלה ממנו. מה עושים?? ומה זה המחלה הזו? האם נתקלתם בה פעם? אתם מכירים מישהו עם בעיה דומה? מקווה שתוכלו לעזור לי. בריאות לכולנו.

פגט

אמך אינה הראשונה עם גידול כזה באזור אותו הזכרת. כבר ראינו וטיפלנו ביותר ממקרה אחד. מקובל לנתח בד.כ. עם זאת אם האונקולוגים הציעו קרינה, בהחלט יתכן שזו שיטה טובה לטיפול, ואולי פשוטה יותר מבחינתה. נכון שאין שיטה פשוטה וקלה כי האזור מאד לא סמפטי מבחינת הריפוי גם אחר קרינה וגם אחר נתוח. חושבני שעליכם לקבל את דעת הרופאים ולעשות אשר יציעו לכם. האם טופלה ע"י פרופ' אדקה ב- ALDARA?

שלום לך פרופ' שפיר../images/Emo13.gif

תודה על תשובתך. אימי מטופלת של פרופ' ארדקה בתה"ש,ושם בהתייעצויות עם רופאים אונקולוגים ,אשר מאוד מופתעים ממה שיש לה ומהאיזור. ובכלל לא נתקלו במקרה כזה. האמת היא,שזה שאתה אומר שניתקלת במקרים כאלו קצת מעודד אותי,ואני מקווה שאולי תוכל גם לעזור לאימי. כן,היא מרחה את המשחה,במשך חצי שנה,ועד היום היא ממשיכה למרוח,זה לא מועיל אבל גם לא מזיק לה. בוא נגיד,שזה עוצר את ההתפתחות . יש טיפול חדש שאמרו לנו ,והוא ממש נסיוני,וזה נקרא טיפול באור,פוטו דינמי משהו כזה,האם ידוע לך משהו על כך? והאם אפשר להיעזר בך? כיצד מגיעים אליך? תודה ויום נעים וחמים.

למעלה