שלום, אפשר להצטרף?

שלום, אפשר להצטרף?../images/Emo39.gif

אחותי סיפרה לי על הפורום המקסים הזה, אני בהריון ראשון, ממש בהתחלה. מתחילה לחשוב מחשבות, לשאול שאלות ובעיקר לחשוב. מה נכון, מה מתאים לי... מכל סיפורי הלידה הטבעית שקראתי (בבית ובבית-חולים) יצאתי עם תיאורים של כאבים עזים, מפלחים, ואני שואלת את עצמי, האם אני מסוגלת לזה? האם זה יכול בכלל להתאים לי? זה נשמע כל כך יותר נכון וטבעי, אבל מה הסיכוי שאני, שלוקחת אקמול בכל כאב ראש קטן, לא אשבר ואדרוש אפידורל?? אשמח ללמוד מהנסיון שלכן, ואם למישהי יש להשאיל או למכור לי את "לידה פעילה" של אילנה שמש, אני אשמח למסר. הדרקונית

p e a c h i t

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אמנם רק יומיים וחצי (רשמית) בפורום, ולכן לא אוכל לתרום מנסיוני אבל יש כאן בית חם בשבילך

ברוכה המצטרפת../images/Emo13.gif

איזה כייף זה הריון ראשון - הכל כ"כ חדש ומסעיר, אך כן, יש גם יותר חששות מהלא ידוע. אין ספק שלידה זה דבר כואב ולפעמים גם ארוך - אך זה סוג שונה מאוד מכאבי ראש או כל כאב אחר , כי הוא מביא איתו משהו נפלא ומדהים, הגוף מגיב שונה ע"י הפרשת הורמונים וכו'. קשה לדעת מראש איך תגיבי לכאב, אבל יש לך הרבה זמן ללמוד, לקרוא ולהכין את עצמך. הספר לידה פעילה הוא בהחלט מקום טוב לקרוא וללמוד על התמודדות עם הכאב בדרכים שונות מאפידורל (מי שכתבה אותו היא ג'נט בלאסקס , בילבלת אותה עם אילנה שמש שכתבה את הספר "ללדת בבית" שגם הוא נהדר, אך כבר יותר ממוקד לכיוון הלידה הביתית ולא רק הלידה הטבעית) השארי איתנו פה (השכנים מאוד נאים בעיני), תוכלי ללמוד הרבה גם על התמודדות עם הכאב. לידה ראשונה זו חוויה כ"כ חשובה ועצומה - יכולה בהחלט להשפיע על עתיד שאר לידותייך. בכל מקרה, ברוכה הבאה והריון מהנה וקל.

אום נטע

New member
Welcome! x

I will not say much because I am writing from my non-hebrew computer
I just want to say that I didn't stand the pain at all, in either of my births. what happened was that in the first birth I was in the hospital and I gave in and requested the epidural even though I originally didn't want it. In the second birth however, I was at home so epidural was not an option. I didn't stand the pain - I marely tolerated it (very vocally) untill it was over. And it was over and forgotten completely when the baby came out, while from my hospital birth I was left with a bitter feeling that I somehow 'gave up' . but if I was in the hospital for the second birth, there is a good chance I would have requested the epidural again despite the yucky feeling it gave my the first time, even though I don't normally take painkillers for headache ... x I know it doesn't sound logical (my husband doesn't think I should feel this way) but it is the way I feel. x If you do think there's a chance you'll take the epidural, do your homework to learn about it and be at peace with your choice so you would not feel badfor taking it after. x Good luck! x

למעלה