שלום, אפשר להצטרף?

Aאלינור

New member
שלום, אפשר להצטרף?

החלטתי היום לפצוח בדיאטה ולהפסיק להתפרע. ראיתי שהפורום שלכם תומך ומעודד. ואהבתי את הרוח המתונה ואת הרעיונות. אז קצת על עצמי: אני צריכה להוריד המון! כמובן שעשיתי כבר מספר דיאטות בחיי, האמת, כולן מתונות, אבל דווקא בגלל זה גם אף פעם לא ירדתי המון. ולצערי גם לא התמדתי לאורך זמן על השמירה. הבעיה הכי קשה שלי היא - מה לאכול. יש תקופות בהן אני "ממש בסדר" ואוכלת סלט ענק עם "הדברים הנכונים" בצד, אבל אחרי כחודש זה כל כך נמאס לי ואני עוברת לשטויות ואז ממש עושה לי רע לאכול בבית וכאלה (אני יודעת, זה נשמע נורא מפונק). מקווה שהפעם יהיה שונה. אלינור

שלגיה**

New member
הי אלינור

חסרים פרטים... מה זה צריכה להוריד "המון" מה גובהך ומשקלך? ספרי קצת על הניסיונות המתונים ומה הביא אותך לשבירה (אהבה למתוק,מאפים,אי חשק להמשך ועוד...).. האם את עושה פעילות גופנית? ברוכה הבאה

Aאלינור

New member
הי שלגיה, ותודה על קבלת הפנים

המהירה. המון=25 קילו כדי להגיע לטווח העליון של המשקל התקין לגובהי. בנסיונות מתונים הכוונה שלי היא שמעולם לא עשיתי דיאטת כסח. תמיד שילבתי את כל אבות המזון בכמות קלורית מתאימה. כלומר, לא 800 או 1000 קלוריות ביום. בערך 1200-1300. זה קשה, כי הירידה יחסית איטית, ולכן לדעתי אני גם מתייאשת. אך מעבר לזה שלא בריא לאכול מעט לאורך זמן, ואז משמינים יותר וכו´... אני בעיקר מתקשה לאכול מעט. השבירה היא בעיקר לדעתי בגלל דברים רגשיים ומתחים בחיים. למשל, בעקבות ריב אני מסוגלת לשבור דיאטה. או כאשר יש מבחן קשה וקרוב. ברור שזה לא המתכון להצלחה. אבל עוד לא הצלחתי להפריד בין רגש לאוכל. וכשאני נשברת זה בעיקר מתוקים. פעילות גופנית אני עושה רק כשאני "בדיאטה". יש לי הליכון בבית, ואני רשומה לסטודיו C. הקפאתי את המנוי לחודש האחרון והיום אני אחזור לשם.

שלגיה**

New member
דיאטות...הי אלינור

קודם כל אני חייבת לברך אותך על כך שכל הניסיונות שלך היו מתוך מודעות ובונה בתזונה ולא דיאטות כסאח שלא מובילות לשום מקום. אכן מאד חשוב לשמור על איזון מבחינת אבות המזון. האם התכניות שעשית הן במסגרת קבוצת תמיכה כלשהי? האם ניסית שומרי משקל ,מירי בלקין,דיאטה קלאב? גם לנ"ל יש תכניות שפויות להרזיה ויש גם את הפן של קב´ תמיכה. אני חושבת ששבירת שגרה שלא קשורה לדיאטה משפיעה גם על הדיאטה כי ככל הנראה את מתייחסת אליה כאל חלק נפרד מחייך ולא כחלק בלתי נפרד מהם-כאורח חיים לאורך זמן ולאורך שנים. ושוב אני אחזור על הדוגמה שאני משתמשת בה תמיד : צחצוח שיניים.. איני יודעת בת כמה את אך אני מניחה ששנים רבות את מצחצחת שיניים ופעולת הצחצוח היא חלק אינטגרלי מחייך,משהו שאת עושה אפילו אוטומטית בבוקר מבלי לחשוב על זה הרבה כי זה נרכש עם הזמן...הרגל.. נכון שדיאטה היא שינוי מורכב יותר (אנשים לא מתפתים לצחצח שיניים או להפך ....מרגשים נורא ואיום כשהם שוכחים לעשות כן..) ונכון שדיאטה דורשת מאיתנו להתגבר על פיתויים,תחושות,רגשות, עצבנות וכל מה שמקשר את האוכל אל חיינו וקשה לנו להתמודד איתו.. ולכן את צריכה לחשוב כאיך את משלבת את הדיאטה בחייך ולא להפך. בתקופה של בחינות אם יש לארגן לעצמך מראש דברים בריאים בבית...נשנושים קלים יותר מבחינת ערכם התזונתי.. לצפות מראש מצבים קשים (אירוע,נסיעה,מפגש עם חברים) לחשוב על האוכל ותפקידו בחייך הן בשעת ריב והן בשגרה. לשאול את עצמך לפעמים "למה אני אוכלת עכשיו" הרבה פעמים תמצאי את עצמך עונה תשובות כמו : 1. סתם 2.כי משעמם 3. כי אני צמאה בכלל 4.מעצבים ואחרי כמה פעמים של תשובות כאלה את תאבחני מראש את המצבים ואולי גם תוכלי לתת להם פתרון מראש.. פעילות גופנית חשובה מאד לתהליך ירידה במשקל ואת זה את יודעת כמובן,גם לי לפעמים קשה לשלוט גם באכול וגם בפעילות גופנית אבל אני מנסה שזה לא יבוא על חשבון זה ושהם ישולבו יחד. את מוזמנת לספר על קשייםףלבטים,תכניות והצלחות וליטול חלק פעיל בפורום -כי הוא אכן בגישה שפויה לחיים בענייני דיאטות. בהצלחה

למעלה