שלום. אפשר להצטרף?

sigalitush

New member
שלום. אפשר להצטרף?

אני קוראת את הפורום כבר יותר משבוע והיום החלטתי להצטרף ויש לי גם שאלה. יש לי ילד בן שנתיים ושלושה חודשים שהולך למעון. הוא רק התחיל לדבר ואומר לפעמים 2 מילים ביחד אבל קשה להבין אותו כי הוא משבש הרבה הברות. במקום בננה הוא אומר בללה, ישראל הוא אומר איאאל ולפעמים הוא פשוט חוזר לשפת התינוקות. צריך לקחת אותו לקלינאית תקשורת? אשמח לשמוע את דעתכם.

ברוכה הבאה לביתנו ../images/Emo82.gif

שירה רק בת שנה אז אני לא ממש יכולה לעזור אבל אני בטוחה שתוך שעות ספורות יהיו לך מליון תגובות, כי ככה זה אצלנו בבית

ברוכה הבאה

אין לי ממש תשובה , אבל יש אתר מומחים שנותן תשובות לשאלות כמו שלך. יש שם גם קלינאית תקשורת ואני ממליצה לך להציג את השאלה שם. להלן הכתובת: www.doctors.co.il

ממה שאני ז וכרת זה נשמע בסדר

אבל אני חושבת שצריך הרבה לדבר איתו ולהקריא לו סיפורים ואז הוא ישמע הרבה מילים וישמע איך את מבטאת את זה ולאט לאט יקלוט, יפנים וזה יצא החוצה שיהיה מובן יותר לסביבה (זה לא הוקוס פוקוס שקורה ביום אחד). היתה לי למשל ילדה שהתחילה לדבר בגיל 7 חודשים מילים ברורות ופתאום הפסיקה וחזרה לשפת התינוקות עד גיל מאוחר כמעט 3 ואז בא הבום הגדול ומאז היא לא סותמת את הפה. והילדה השניה דיברה תינוקית עד כמעט 3 ואז בגיל שנתיים ו-10 חודשים התחילה לדבר ברצף וגם לא סותמת את הפה מאז. נראה מה יהיה עכשיו בילדה השלישית.

michal@gal

Active member
מנהל
ברוכה הבאה

ההתפתחות של הילד נשמעת עדיין בסדר. הוא עוד קטן מדי בשביל להתחיל לסחוב אותו לקלינאית תקשורת. רק אם הוא יגיע לגיל שלוש, ועדיין לא יהיו לו משפטים של 4-5 מילים לפחות, צריך לערב מומחה בעניין.

סיפור על קלינאית תקשורת (ארוך)

כמובן בלי להעליב אף אחת ולכן לא אזכיר שמות. הסיפור שלנו לא דומה למה שאת מתארת, אבל אני מספרת אותו רק כדי להראות לפעמים האינטואציה האימהית חשובה יותר, עם כל הכבוד. יובל שלי התחילה לנסות לדבר (מעבר למילים בסיסיות כמו "אבא", "מאמא" והברות "געגע", "מומו" - איך עושות חיות
) אחרי גיל שנתיים. והיא גמגמה בטירוף. כל "אני רוצה בננה" הפך ל"אני אני אני אני אני אני אני רוצה בננה". לי היה ברור שזה עניין זמני אבל המשפחה לחצה וכך הלכנו לקלינאית תקשורת במרכז מהידוע בארץ בתחומו. אחרי שעה אבחון הודיעו לנו שזהו גמגום ולא הפרעת שטף. מה עושים? נרשמים לסדנה מיוחדת, עם מנחה שלמדה בחו"ל, יודיעו לנו כשיהיה מקום. באותו יום, אבל ממש באותו יום, הילדה הפסיקה לגמגם והתחילה לדבר בשטף. ולא גימגמה שוב מאז. ושנה וחצי בערך אחר כך קיבלנו זימון לאותה סדנה מיוחלת.... בקיצור, אם לך נראה שהכל בסדר, ולי אישית זה נשמע בסדר גמור, אל תרוצי איתו לקלינאית תקשורת. זה יכול לחכות עוד קצת. וברוכה הבאה בצל פורומינו...

../images/Emo104.gif סיגליתוש-ברוכה המצטרפת ../images/Emo140.gif

שגיא רק בן 6 חודשים ו-3 שבועות
(אבל מי סופר?
), כך שממש אין לי מושג. מאחלת לך הנאה רבה עם הצטרפותך לפורום, ומקווה שהתשובות שתקבלי כאן יהיו לך לעזר. סיגל

בגיל של בנך מותר לו לשבש את הדיבור!

הדוגמאות שהבאת תקינות גם הן. מספיק שתחזרי אחרי דבריו באופן הנכון. לא(!)לדרוש ממנו לתקן את ההיגוי שלו. לגבי יכולת צירוף מילים יחד, זה קשור להתפתחות שפתית (להבדיל מהתפתחות הדיבור). בגיל של בנך הטווח הנורמלי מאוד גדול. יש ילדים שמדברים במשפטים שלמים ויש ילדים שמצרפים רק 2 מילים. זה תקין וזה תקין. אבל בהחלט קיימת ציפיה מהילד לצרף מילים יחד. אם הילד מדבר במילים בודדות בלבד ואת לא רואה התקדמות תוך מספר שבועות, הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון ויעוץ אצל קלינאית תקשורת. נירית (קלינאית תקשורת)

מ ס ט י ק

New member
אחותי בת 5 וחודשיים ו...

עד לא מזמן היא הייתה אומרת סמטוט במקום סמרטוט, פשוט היה קשה לה להגיד סמרטוט, אנחנו תיקנו אותה כל הזמן, ולפני כחודש היא באה אלי ואמרה, תיראי אני יודעת להגיד סמרטוט, והיא חזרה על זה כמה פעמים... (איזו חמודה. אותו הדבר היה לה עם המיהל פיקניק, היא הייתה אומרת ניק-ניק וגם שהיא הייתה יותר קטנה היא קראה לי ווא ואוו (כשהיא אומרת את זה זה יותר חמוד), זה הסתדר והיא אומרת את השם שלי נכון. בקיצר, עם הזמן תיראי שהדיבור שלו משתפר. בכל אופן אני חושבת שאם את מאוד דואגת את יכולה לקחת אותו לקלינאית תקשורת. נ.ב. כשאני הייתי קטנה לא דיברתי עד גיל שנתיים וחצי או אולי אפילו יותר, ההורים שלי לקחו אותי לקלינאית תקשורת, והיא אמרה שהכל בסדר, ואם אני לא אתחיל לדבר, שהם יחזור אליה, הכל יסתדר בסופו של דבר... זה הכל עיניין של זמן!

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הילדים שלי רק בני שמונה חודשים אז עוד אין לי את הנסיון כדי לענות לך, אבל אני בטוחה שתקבלי פה המון תשובות טובות וחכמות. ושוב ברוכה הבאה

ברוכים המצטרפים ../images/Emo140.gif

לפי מה שאני יודעת, אם הוא אומר צירופים של שתי מילים בגיל הזה זה בסדר. נשמע לי בסדר, אבל טוב שאת עוקבת.

רותי ע

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ממש לא נראה לי שיש מה לדאוג. עידן התחיל לדבר (מאוד משובש) בגיל שנתיים. היום בגיל שנתיים ו-8 חודשים הדיבור השתפר בהרבה אבל הוא עדיין משבש או מחליף אותיות ואני ממש לו מודאגת. לדוגמא: בחוץ=בפוס. מיכיות=מכוניות. תבתא=סבתא.

ofelya

New member
על שיבושי מילים

בר (כמעט 3), אומר גיפס במקום כביש. כמה פעמים תפסתי אותו ל"שיחה" בנושא, וזה הולך בערך ככה: תגיד כביש כביש יופי, כל הכבוד, איפה נוסעות מכוניות? על הגיפס

ofelya

New member
על שיבושי מילים

בר (כמעט 3), אומר גיפס במקום כביש. כמה פעמים תפסתי אותו ל"שיחה" בנושא, וזה הולך בערך ככה: תגיד כביש כביש יופי, כל הכבוד, איפה נוסעות מכוניות? על הגיפס

תמRי

New member
אולי הוא לא שומע טוב?

לפני שנלחצים אפשר לעשות בדיקת שמיעה. וחוץ מזה כמו שאמרו לך לא לתקן אותו אלא לדבר הרבה ונכון לידו כך שהוא יפנים את המילים בצורה נכונה. עוד משהו , האם אתם מדברים איתו בשתי שפות? כי אני יודעת שילדים ששומעים בבית יותר משפה אחת יותר קשה להם. מקווה שעזרתי בהצלחה

ברוכה הבאה סיגליתוש!

גלי עוד לא ממש מדברת מילים, כך שמשפטים זה בכלל לא ברמה שלנו, עדיין. ראיתי שהרגיעו אותך, ושניריתי הקלינאית ענתה לך תשובה מקצועית. שיהיה בהצלחה

sigalitush

New member
../images/Emo51.gif לכולם על קבלת הפנים החמה

ועל כל התשובות המרגיעות במיוחד לניריתי הקלינאית!

למעלה