שלום. אפשר להתייעץ איתכם/ן?

שלום. אפשר להתייעץ איתכם/ן?

אני קוראת מדי פעם את הפורום ואשמח לשמוע את דעתכם. בתי בת שנתיים וחצי אוטוטו, עד עכשיו היתה איתי בבית. חשבנו להמשיך בחינוך ביתי אך אני חייבת לצאת לעבוד והאמת? גם די עייפתי מלהיות גננת במשרה מלאה. התחלנו לחפש גן - מה שהתגלה בהתחלה כמשימה קשה ואח"כ כבלתי אפשרית. לא מצאתי גן שיכולתי לשים בו את בתי בלב שלם ושקט. על כל גן היו לי הערות ותחושות לא טובות. והסיפור נמשך ולקח ממני אנרגיות במשך שבועות רבים וארוכים. לאחרונה הגעתי במקרה (כדרכם של דברים לקרות...) לגן מסוג אחר. מדובר בגן מעורבות הורים, הגן פועל לפי אידאולוגיה שצרכי הילד במרכז. מאוד זורמים עם הילדים, המון חופש בחירה, המון המון משחק חופשי, וכמובן חום ואהבה בשפע. (בערך כל הדברים שהיו חסרים לי בגנים האחרים) אז מה עכשיו מפריע לי? פתאום אני חוששת שהמסגרת הזו יותר מדי "פתוחה" לילדים כל כך קטנים. אולי יש צורך יותר לכוון את הפעילות שלהם? אולי הם זקוקים ליותר סדר והבנייה של הפעילויות שלהם? והנה אני שוב מבולבלת. מה אתם אומרים? שלכם, מיכאלה.

Ella Bella

New member
קודם כל../images/Emo24.gifברוכה הבאה

וגם
על ההבנה בצרכים הבסיסיים של בתך (חופש בחירה, משחק חופשי, חום ואהבה, זרימה). אני חושבת שהתשובות שם, פשוט צריך למצוא אותן: ראשית, כמה זמן פועל הגן? האם כבר יש קבלות בשטח שהוא עובד היטב? (אין תחלופה גבוהה של צוות וילדים), שאלי מה היו הסיבות להקמה וגם שאלות טכניות כמו: איך בעצם זה עובד? יש כל מיני סוגים של גנים כאלה, ביניהם גנים בהם ההורים בוחרים ושוכרים גננת (ואז לברר איך הבחירה הזאת עובדת, לטוב ולרע) ויש מקומות בהם ההורים הם הצוות, בתורנות סבב. ביקרת בגן? איך ההתנהלות נראתה לך? אנרכיסטית או נעימה וזורמת? הילדים נראו מאושרים, מאותגרים, נהנים או שמשועממים ומבועסים? את מכירה מישהו שנמצא בגן? אולי כדאי לבקש (או לאתר איכשהו) מספרי טלפון? את מוזמנת לשלוח לי במסר את שם הגן ואנסה לעזור בקשר לזה... לא מבטיחה שאני מכירה את הגן הספציפי כי נראה שהם צצים כפטריות...

תודה על התגובה וכמה תשובות

הגן פועל כבר 5-6 שנים. ההורים בחרו את הצוות שכולל גננת ועוד 4 אנשי צוות. ביקרתי בגן, ואהבתי את מה שראיתי. הילדים נראים מאוד רגועים וכך גם הגננת, ישנה תחושה שהילדים מקבלים יחס אישי למרות שהקבוצה לא מאוד קטנה, הם עוסקים בפעילויות שונות ומגוונות. אני שולחת לך מסר עם פרטים נוספים. מיכאלה.

מיכאלה היי גם אני קוראת שקטה כאן

אבל ההודעה שלך הקפיצה אותי לאור
יש לי אזהרה לגבי גן מעורבות הורים בתל אביב לא יודעת אם ירשו לי כאן לכתוב היכן הוא נמצא אז אסתפק בכך שהוא בלב תל אביב והגננת , שמה מתחים ב-מ' הגן נראה "פתוח" ו"זורם" והוא כמובן גם יפה ונקי מאד, יש כמה וכמה אנשי צוות ולכאורה הכל נראה אידיאלי (מזכיר לי את את הארנביה ההיא ה"גבעת ווטרשיפ" אם קראת) אבל זה לא מה שזה נראה. אם זה במקרה הגן שאת מדברת עליו אפרט לך עוד. אני מנסה לקשר לך הודעה מפורום "חינוך לגיל הרך" ששם התייעצתי על העניין. בעיתו של בני (שעון ביולוגי "הפוך") נפתרה בינתיים לחלוטין אבל ה"מכה" שקיבלנו שם רשמה לא ימחה מלבי. במידה מסויימת אני שמחה שזה קרה על ההתחלה כי אחרת לא היינו רואים גם את הדברים הרעים האחרים ובני היה עלול לבלות שם שנה מחייו. חוץ מהעניין שלנו היינו הרבה בגן וראינו עוד דברים רעים. בהצלחה קשה למצוא גן טוב...

Ella Bella

New member
ברוכה הבאה מינה../images/Emo140.gif

כמובן שבלי להזכיר שמות (אם כי במסר אישי למיכאלה כמובן שאת יכולה
) תוכלי לספר מה היתה האכזבה? באופן עקרוני זה הגיוני כמובן שהורים יתרשמו מגננת שעושה רושם טוב (לקריטריונים שלהם) ובפועל אינה כזאת. לצערנו זה קורה בגנים רבים. האם גם כעת בנך בגן חלופי?

למעלה