שלום, אפשר להתייעץ אתכם?

שלום, אפשר להתייעץ אתכם?

היי! אני יושבת עכשיו עם חוברת הקורסים של בית הספר לאמנות תיאטרון הבובות בחולון ומצוייה בהתלבטות. אני מעוניינת להירשם שלני קורסים (לא כמסלול, אלא בשביל הכיף+ אופצייה לשילוב בעבודתי בעתיד). יתכן ואאלץ לבחור רק קורס אחד מבין השניים ופה ההתלבטות. הקורסים בהם אני מתעניינת הינם- עיצוב בובות בסיסי ו- המסיכה. כעת, מגיע התור שלכם, כבעלי נסיון, לעזור לי
(בבקשה) כפי שאמרתי, המטרה הראשונית היא- כיף ועניין. המטרה המשנית היא- אולי בעתיד, לשלב הכנת בובות מחומרים ממוחזרים בקייטנות שאני מעבירה לילדים. כמו כן, יש לי את ילדי הפרטיים בבית, וקוסם לי הרעיון לשלב אותם בעשיית הבובות ובמשחק בהן. לאור הנתונים שהצגתי כעת, במידה ועלי לבחור בקורס אחד מבין השניים איזה מהם מתאים יותר לדעתכם? תודה, קשת נ.ב במידה ואני אכן ארשם רק לקורס אחד, ידוע לכם אם הקורסים חוזרים על עצמם מדי שנה, על מנת שאוכל בשנה הבאה להירשם לקורס השני?

תראי לפי דעתי תפגשי עם שושי

אם יש לך עבודות שלך תראי לה והיא תדע לאיזה קורס לשייך אותך. כמובן שעיצוב בובות בסיסי ומסיכה הם דברים שונים לחלוטין. מה את יותר אוהבת במה תשתמשי יותר לעתיד, ככה תחשבי. ושוב זה עניין של מה יותר מסקרן. לפי מיטב ידעתי כל הקורסים חוזרים על עצמם במשך כל שנה.

היי וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

האמת אני חוששת לייעץ לך בנושא כי אני צד מעוניין וזה יהיה לא פייר. את קורס המסכות אני מעבירה ואת הקורס הבסיסי לא אני. האמת לדעתי שני הקורסים טובים מאד (הצניעות שלי מרקיעה שחקים היום) ומאד שונים- קורס המסכות הוא רק למסכות וקורס הבובות הוא רק לבובות, כך שאם מעניינים אותך שני הנושאים הייתי ממליצה על שני הקורסים, ואם לא מתאפשר לך לקחת את שניהם פשוט תחשבי איזה משני הנושאים יותר יעזור לך בהמשך ו/או מרתק אותך. אני יכולה להבטיח שבשני הקורסים נוגעים גם ביצירות פשוטות יותר מחומרים ממוחזרים שמתאימים גם לילדים, וגם בפיסול ויצירה מסובכים קצת יותר שמתאימים יותר לעשייה שלך ואח"כ שימוש עם הילדים בצד ההפעלה והמשחק. אולי אילן שהוא מנהל המרכז ולא מלמד בעצמו באף אחד מהקורסים יוכל לעזור לך לבחור יותר ממני. וכל מה שתבחרי- בהצלחה וברוכה הבאה לעולם המופלא של תיאטרון הבובות

תודה על התשובה הארוכה ../images/Emo13.gif

ישנה אפשרות לראות בפורום תמונות של תוצרים משתי הסדנאות? כרגע, לאחר שיחה עם בן זוגי החלטתי שבאמת עדיף לקחת קורס אחד בלבד ובשנה הבאה לקחת את השני. אני נוטה להתחיל עם קורס המסיכה (עד עתה חשבתי רק על קורס העיצוב הבסיסי אבל מרגע שראיתי בחוברת את תיאור קורס המסיכה אני מאוד רוצה גם אותו). בכלל, בן זוגי די שכנע אותי ש-"אם כבר, אז כבר" וללכת על לימודי תואר בהמשך (בשנה הקרובה הבן שלי יהיה איתי בבית, כך שלימודים יומיומיים לא באים בחשבון מבחינתי), וכאן מגיעה שאלת גישוש- עד כמה ישנה עבודה לבוגרי תואר בובנאים? האם השוק בארץ מספיק גדול? לימוד לתואר בובנאי- זהו תואר "אמיתי"? 3 שנות לימוד מוכרות? מצטערת על ההצפה בשאלות (אני מפנה אותן אךיכם כי אני סומכת עליכם
) קשת

אז מה באמת עושים עם תואר בבובנאות?

לפני שאני עונה - אני שואל: מה את רוצה להיות כשתהייי גדולה? בובנאית? באיזה תחום? הופעה? עיצוב? או שבכלל לבוא מכיוון ההוראה וההדרכה? לצורך הופעה או עיצוב - התואר לא חשוב. זה כישרון, הנסיון והתרגול והתרגול והתרגול והתרגול. קורס אחד בשנה מאפשר לך לבדוק את עצמך ואת גבולותייך באופן יותר מתון, רגוע ופחות מחייב - זה היתרון, אבל זה גם החסרון. כי קשה לצאת לעשייה של ממש - אחרי לימודים של פעם בשבוע. אם הכוונה היא לקורס ממנו תוכלי לשאוב רעיונות לצורך עבודה עם ילדים - כל אחד משני הקורסים יהיה טוב. האמת... לשאוב רעיונות אפשר מספרים (וכאלה יש בשפע בספריית ביה"ס בחולון). לו הייתי את - הייתי שואל את עצמי איזה מהקורסים יקרב אותך למה שאת רוצה לעשות כשתהיי גדולה.

שאלת אותי שאלה קשה....

אני לא יודעת מה אני רוצה להיות...... בזמן קיומי הקצר על כדור הארץ הספקתי להיות ביחידת מחשבים בצבא, להמשיך לחברת תקשורת גדולה בתפקיד לא רע..., להתפטר אחרי כמה שנים ולהחליט שאני עם הילדים בבית ולהקים עסק עצמאי של הדרכות יצירה לילדים ומבוגרים (שאני משלבת יחד עם גידול הילדים). ואני עדיין לא בת 30, כך שבעצם העתיד פרוש לפני מבחינת קריירה עתידית..... אני יודעת שאני רוצה להמשיך בתחום היצירה והאומנות. תחום הבובנאות מאוד מושך אותי. אני לא חושבת שאהיה טובה כמפעילת בובות מכיוון שאין לי (לדעתי) יכולת משחק טובה. אני חושבת על כיוון של למידת הכנת בובות ועבודה בתחום עם ילדים, אולי ללמוד בהמשך טת אמנות הקרנבל או תיאטרון בובות ככלי טיפולי. אבל אני יודעת שלימודים של ממש (יומיומיים) אוכל להתחיל רק בעוד כשנתיים, כשהבן שלי ילך לגן. כך שכרגע המטרה בקורס שאבחר היא גם כיף וגם בדיקת השטח (האם אני באמת מתחברת לתחום והאם אני באמת כשרונית בו). אתה צודק לגבי העבודה עם ילדים- סדנאות אפשר לבנות בחצי שעה אם יש לי אתר אינטרנט טוב מול העיניים, אבל אני בתור אמא, מצפה ממפעיל שיהיה לו קצת יותר נסיון מקריאה בספרים ועבודה מול האינטרנט ולכן בכל סדנא שאני מעבירה לילדים אני מתנסה באופן מעמיק כמה חודשים לפני, כך שמבחינתי קורס כזה רלוונטי לי להמשך עבודה עם ילדים. טוב, כתבתי המון.......
אפשר רק עוד שאלה אחת? כמה נקודות זכות צריך על מנת להגיע לתואר בובנאי של המרכז שלכם? האם אפשרי לצבור נקודות על קו זמן של יותר משלוש שנים? (כלומר, האם יש או אין התיישנות לצבירת נקודות אחרי מספר שנים). שוב תודה, קשת

לגבי צבירת נקודות

עדיף להתייעץ עם שושי, מנהלת ביה"ס לתיאטרון בובות. קטונתי.

אז ככה

הנה תמונה של מסכת קומדיה ד'לארטה שעשיתי כדוגמה לקורס המסכות. בהמשך אשרשר עוד דוגמאות ואחפש גם עבודות תלמידים (אמורות להיות לי כמה תמונות של עבודות תלמידי). תמונות מהקורס שלא אני מעבירה מן הסתם אין לי אבל אם אני לא טועה יש כמה תמונות מהקורס הבסיסי באתר החדש של המרכז. בעניין התואר- לצערי בישראל אין אף מוסד שמעניק תואר אקדמי (BA) בבובנאות. אני הרחקתי עד רוסיה כדי ללמוד בובנאות באופן אקדמי (תואר שני). בית הספר לאמנות תיאטרון הבובות בחולון מעניק תעודה מקצועית לבוגריו אשר סיימו 3 שנים של מסלול לימודים מלא. זו תעודה שיכולה לעזור לפתוח דלתות במיוחד במקומות ציבוריים ומוסדות חינוך ותרבות אך היא איננה תואר. בית הספר לתיאטרון חזותי בירושלים מציע לסטודנטים המעוניינים בכך מסלול לתואר ראשון בחינוך בשיתוף עם מכללת דוד ילין (אם אינני טועה). אם הבנתי נכון הסטודנטים הבוחרים במסגרת זו לומדים לימודים מלאים בביה"ס לתיאטרון חזותי וגם שעות נוספות (הכוללות הגשת עבודות ואולי מבחנים) במכללה. מורן המבקרת בפורום מידי פעם נרשמה בדיוק למסלול זה ותוכל להרחיב יותר ממני. החיסרון היחיד במסגרת זו הוא שאי אפשר להתמקד רק בבובנאות והרבה זמן ואנרגיה הולכים על דברים אחרים. למי שרוצה להיות בובנאי בלבד זה עשוי להיות קצת מתיש מידי. אבל- מה שאילן כתב ראוי לתשומת לב- מי שרוצה להיות רק בובנאי לא צריך תואר אלא רק כישרון והמון המון השקעה תירגול והתמדה בהצלחה

עוד מסכה שעשיתי כדוגמה לקורס-מחומרי מיחזור

(מסכת ענק בסגנון שבטי מקופסאת נעליים ומגבת מטבח. מאחור- מנגנון לבישה ממסכת רתכים ישנה)

היתה לי גם מסכת הפרה המשוגעת של שלי אבל אני

לא מוצאת אותה כרגע. אולי בהמשך.

למעלה