שלום, אפשר לשאול שאלה לגבי החזרים על טיפולי

שלום, אפשר לשאול שאלה לגבי החזרים על טיפולי

פיזיותרפיה?

אני חושבת שכתבתי פה בעבר, אני אמא לילד חולה. לא ב CF, אלא במחלה אחרת, שבה יש אי ספיקה של הלבלב, הוא מטופל בקראון ובאקווה אדקס.
אחרי השתלת מח עצם שעבר לפני שנה וחצי, הוא סובל מפגיעה בריאות, ומטופל בפיזיו יומית, אנטביוטיקה ומוקוקליר.

מגיע אליו סטודנט שנותן לו טיפולים 4-5 פעמים בשבוע. שאר הזמן, אני מטפלת בו (אני מטפלת שיאצו בהכשרתי)

האם גם הימים שבהם אני מטפלת בו אנו זכאיים להחזרים על טיפולי פיזיו? או רק לימים בהם הסטודנט מגיע?

אנחנו חברים בקופת חולים מכבי.

(אם ההודעה מפריעה למישהו, אז תמחקו. פשוט זאת מחלה כל כך נדירה, עם כל כך הרבה תופעות לוואי חדשות, שפשוט אין לי את מי לשאול)

orii

New member
שלום יעלית

את כמובן מוזמנת להציג כאן כל שאלה.
המחלה שאת מתארת מאוד מזכירה CF - כל דבר שתוכלי להיעזר בו מהפורום זה הוא ברכה.

אני יודע שיש מספר מחלות דומות ל CF שמטופלות בדרכים דומות/זהות לטיפול ב- CF.
בשביל הסקרנות הפרטית שלי מעניין אותי לדעת איך קוראים למחלה (אולי תשלחי לי במסר אישי)

מכבי ממנת לחולי CF טיפולי פיזיותרפיה נשימתית הן ע"י מטפל מקצועי והן ע"י מטפל לא מקצועי. המימון מוגבל ל 35 ש"ח לטיפול כך שבמקסימום מקבלים 1050 ש"ח בחודש. כמובן זה לא מכסה את עלות הטיפולים החודשית גם אם לוקחים מטפל מקצועי/סטודנט רק לחלק מהשבוע.
אני לא יודע אם הסידור הזה חל על עוד מחלות.

ועוד פרט אני אשלח לך במסר אישי.

בברכה,
אורי

אחרי מלחמה, הסידור חל גם עלינו

תודה על האפשרות לשאול. אני קוראת כאן תגובות אחורה ולומדת המון (על הקראון, על הלוסק, דברים שלא ידעתי, וכאלה שהדחקתי)

תודה!

orii

New member
את מצורפת בזה באופן רשמי לקהילה!

תרגישי חופשית לשאול ולהעלות כל דבר.

לגבי ההחזרים

שלום יעלית וברוכה המצטרפת לפורום
עקרונית מכבי מעניקה החזרים רק לטיפולים של אנשי חוץ ולא לטיפולים של בן משפחה. יש תקדים אחד שידוע לי בקופ"ח אחרת שהכירו בטיפולים של האבא- שהוא פיזיותרפיסט - לצורך החזרים. אולי תוכלי לנסות להגדיר את המקצוע שלך כמקצוע טיפולי בתחום ויאשרו לך החזר. רעיון נוסף במסר אישי.

למעלה