שלום, אפשר לשאול שאלה?

שלום, אפשר לשאול שאלה?

האם לשוטר ממשטרת ישראל מותר לסרב לקבל תלונת אזרח ואף לאיים עליו בתביעה אזרחית? האם מותר לשוטר לסרב לתת פרטים על שוטר אחר עליו רוצים להגיש תלונה ואף לנתק את הטלפון לאזרח בפרצוף? האם מותר לשוטר להתלונן שגם בערבי חג אנשים מגיעים להתלונן ולא נותנים לו לנוח? האם הייתם מתלוננים עליהם מול מפקד התחנה או עוברים לסדר היום? תודה

תלוי מה התפקיד שלו

סתם שוטר לא יקל ממך תלונה רק אם הוא מוסמך או בתפקיד באותו רגע לקחת תלונה ואני חושבת שמותר לשוטר לקטר ולהתלונן

אממ, השוטר שסירב לקבל תלונה הוא ממחלקת

חקירות ויומנאי הפנה אותנו אליו למתן תלונה. עם כל הכבוד ללגיטמציה של שוטר התלונן: א לא ראוי לעשות זאת מול אותו אדם. ב בטח ובטח שאתה לא אומר:" כל השבוע אתם באים להתלונן וגם בחגים"? סליחה? זאת העבודה שלך. לא טוב לך , תחליף עבודה. אולי אתם יודעים אם נכנסו לחוק התקנות רעש החדשות והאם הן כוללות שעות שונות של השמעת מוזיקה רועשת בבנין מגורים?

תודה על התשובות.

אני בשוק מהתקנות החדשות. איך אפשר לבוא ככ כלפי אנשים מרעישים בצורה כזאת?

../images/Emo13.gif , עוד שאלה או שתיים או שלוש...

עוד שאלה, אם לפי החוק מותר לשכן שלי להרעיש עד בלילה בצורה כזאת שהרעש מרפיע את מנוחתי ואני מתקשרת למוקד 100 האם הם יכולים לשלוח שוטר שיבקש ממנו להמניך או שידיהם באמת כבולות? האם השוטר הקהילתי יכול לעזור? אני יודעת שזה נשמע תמים, אבל האם אני יכולה לעשות משהו כאזרחית לשינוי החוק? איך עושים דבר כזה? האם אני יכולה לתבוע אותו (את השכן)? האם האגודה למען הדייר יכולה לעזור לי? זה משנה אם הוא שוכר את הדירה?

קרבינוש

New member
כנראה שכן

יש שעות בהם מותר להקים רעש ואם זה בשעות המותרות אז זו זכותו. האלה אם לא מדובר ברעש ממש חולני ברמה מזיקה שאז יהיה אסור גם בשעות המותרות וצריך ששוטר ישמע את הרעש כשהוא מתרחש. ו 100 כן יכולים לשלוח שוטר. וזה לא משנה אם הוא שוכר את הדירה. לתבוע ? אם את ממש רוצה, אז תצטרכי להתייעץ עם עורך דין שידריך אותך, צריך להזהיר את השכן ולהוכיח שהתלוננת ושנגרם לך נזק. על מה מדובר ? מה מטריד אותך ?

שלום30

New member
קראתי משהו דומה על נושא ריח מטריד

התלוננו על ריח סיגריות חזק מידי שבוקע מדירה פלונית ונכנס אל הדירה שלהם, והבנתי מכל הכתוב שם שאכן זו בעיה מטרידה ועל מפיץ הריח הנ"ל לחדול ממעשיו או למצוא פתרון שיפסיק את הריח הנודף ומטריד אחרים. אם אני אמצא את המקור אני יביא לעיונכם.

קרבינוש

New member
אסור לו

לפי מה שכתבת זה מפליא שפתאום שוטר מסרב לקבל תלונה ומתחרפן בכל מקרה הוא צריך לקחת ממך את התלונה. והיו מקרים ששוטרים מקבלים תלונות על דברים הזויים ומטופשים והם חייבים לרשום את התלונה. אני לא חושב שהוא חייב למסור לך פרטים על שוטר אחר וזה תלוי באיזה הקשר אליו אתה רוצה את הפרטים של השוטר האחר. ומותר לשוטר להתלונן על הקושי שבעבודתו למרות שזה לא חכם שישמעו את זה אזרחים. אם הייתי מתלונן למפקד ? יכול להיות שכן ושלא הייתי מנסה להגיש את התלונה אצל שוטר אחר כי אולי הראשון היה במצב רוח קרבי ובלי שכל, ומגיע עם חבר שיוכל גם הוא לראות את התנהגות השוטרים למקרה שתרצה להתלונן אצל המפקד.

ghost7

New member
בנוסף לתגובה שמעלי

א. מהשאלה אני מניח שהתקשרת ליומן, או למוקד, כדי לשאול על שוטר. לא תקבל פרטים (אפילו לא מס. טלפון). לכל היותר תקבל תשובה בנוסח "השאר מס. טלפון, והוא יתקשר אליך". אם פגשת בו אישית- הוא אמור לשאת תג עם שמו. ובכל מקרה, אין בעיה לדרג ממונה, או לקת"ץ, לברר זהות בעל תפקיד במשרד נתון, בזמן נתון. ב. יצא לי לשמוע שופט מכריז "אסור למשטרה לסרב לקבל תלונה ולחקור. לכל היותר- יכול קצין משטרה להחליט לסגור תיק, בנימוק "חוסר עניין לציבור". ג. אם לא מקובלת עליך התשובה, או ש[נראה לך] שמדובר בהתנהלות לא ראויה- יכול לפנות לגורם ממונה (ראש משמרת, מת"ח), או לקת"צ.

למעלה