שלום-אפשר לשתף?

רוני48

New member
שלום-אפשר לשתף?

שלום,קוראים לי רוני ואני בת 11. יש לי אח שהוא בן חמש עשרה וחצי והוא נורא מעצבן אותי. הוא כמעט לא בבית.הוא רוב הזמן מסתובב עם חברים שלו במושב ואם הוא בבית אז הוא ישן. הוא לפעמים צוחק עלי ומזלזל בי ואני מרגישה שהוא לא מעריך אותי.למשל כל שנה אני נותת לו מתנה ליומולדת,ממלאת לו את החדר בבלונים ומשמחת אותו וכשמגיעה היומולדת שלי-כלום! הוא מאוד מפונק ואיך שהוא נכנס הביתה הוא כמעט ולא אומר שלום לאף אחד והוא ישר הולך לחדר... יש לו קול כזה מעצבן ונמוך והוא כל הזמן נובח עלי. לחברים שלו הוא נורא נחמד אבל למשפחה הוא לא. לפעמים הוא אומר לי דברים כל כך מעצבנים עד שאני מתחילה לבכות ולצרוח בכל הבית.אני מגיעה למצבים שמפחידים את עצמי. למרות הכל אני אוהבת אותו מאוד .....כי אחי הוא הכי!
מה אתם חושבים שאני צריכה לעשות? למה אתם חושבים שהוא עושה את כל זה?? אשמח לכל תגובה. תודה. רוני

אותה בעיה

נכנסתי לפורום הזה מלכתחילה כדי לספר על הבעיה שיש לי עם אחי, אותה בעיה בדיוק שאת מספרת עליה. אני בת 14 ואחי בן 17 וחצי ואנחנו לא מפסיקים לריב. הוא עושה לי המון פעמים "דווקא" הוא מרביץ לי לפעמים( בזמן האחרון זה קורה לעיתים נדירות אבל בעבר היינו הולכים מכות לפחות פעם ביומיים). זה מאוד מפריע לי וגם אני מגיעה למצבים של צרחות וקללות ולבכי חסר מעצורים עד שאני ממש רוצה להרוג אותו. ולמרות הכל אני אוהבת אותו מאוד! אני גם קונה לו מתנות לימי הולדת וליומלדת 18 אני מתכוונת לעשות לו כרזה ענקית ולקשט לו את כל החדר בבלונים אבל הוא אף פעם לא מחזיר לי משהו-אפילו יומולדת שמח הוא לא אומר לי. אני רוצה לציין שאף פעם לא היו יחסי קירבה בנינו-אף פעם לא זכיתי לחיבוק ממנו או לנשיקה או ל"לילה טוב" ו"בוקר טוב" וזה מתסכל אותי מאוד -במיוחד לאור העובדה שהחברה הכי טובה שלי ואחיה(שהפרשי הגילאים שלהם דומים לשלי) מסתדרים הכי טוב שבעולם ומדברים על הכל ביניהם וקונים מתנות אחד לשני וזה ממש קורע לי את הלב. כל מה שניסיתי לעשות לא שינה את היחס שלו כלפיי. אני בטוחה שגם אני לא טלית שכולה תכלת וגם אני עושה לו דווקא במצבים מסויימים אבל הפסקתי עם זה וניסיתי להתנהג יפה וזה לא עוזר. אל שאר המשפחה הוא מתנהג יפה מאוד ומסתדר עם כולם מצויין אבל כשזה מגיע אליי הסיפור שונה לחלוטין.גם ההורים שלי לא יודעים מה לעשות בעניין. אני רוצה לציין עוד דבר חשוב מאוד---אני מאוד רוצה שיהיו יחסים טובים בנינו ואם הוא יעשה צעד אחד לקראת זה הוא יכול להיות בטוח שאני אעשה אפילו 2. אבל כל עוד אין שום תגובה מצידו אני מרגישה שאין שום טעם לניסיונות שלי אני מצטרפת לבקשה של רוני ומבקשת שתעזרו לי אם אתם יכולים.

לשתיכן

קודם כל, מה שאתן מתארות זה התנהגות די טיפוסית לנער בגיל ההתבגרות. גם אחי הגדול היה כזה וגם אחי הקטן. היום דרך אגב אנחנו הרבה יותר קרובים ופתוחים אחד עם השני. עד שהם יתבגרו (כן, לבנים לוקח זמן) תנסו להיות סבלניות, תדברו איתם על זה ואולי תנסו פעם אחת לא לקנות מתנה ליום הולדת, יכול להיות שזה יפקח את עינהם כשהם יראו שזה חסר.

eris1515

New member
כל התיאורים--הכלל-זה אח שלי../images/Emo12.gif

חח יא'בהה
אגב--זה שכתבת אף פעם לא זכיתי לחיבוק ממנו או לנשיקה -אל תדאגי זה יבוא...=] ככה בדיוק אח שלי היה-הוא לא היה מביא לי נשיקה ואני לא הייתי מביאה לו...פשוט ככה זה היה... בואי אני יספר לך משהו... השבוע,אח שלי קם מוקדם הוא היה צריך ללכת לעשות תיאוריה... ו... אני לא הצלחתי לחזור לישון אז רק עצמתי עיניים ובעצם הייתי ערה... והוא היה כל כך שמח והוא התרגש נורא וזה... הוא חשב שאני ישנה והיא לי נשיקה-את יודעת כמה זמן הוא לא נתן לי נשיקה?< אני לא זוכרת מתי הוא נתן לי השיקה בפעם האחרונה...-אני חושבת שקשה לו להראות את זה שהוא אוהב אותי וכך אני חושבת גם אצלך... אל תדאגי-הוא יתבגר עוד.. ואז כבר לא יהיה לו כזה קשה להראות לך כמה הוא בעצם אוהב ודואג לך...ככה זה היה אצלי...

h e n y

New member
אין לי אחים קטנים

ואולי בגלל זה אני לא יכולה לגמרי לעזור לך.... אבל תאמת שאני יכולה להעיד על עצמי שאני הייתי כזאת.. זה תקופה שכל אח/ות עוברים בחיים...במיוחד האחים הקטנים שצריכים תשומת לב..רק שתדעי לך שרוב הסיכויים שאח שלך רואה בך מודל לחיקוי כי את הגדולה, ולכן כדי למשוך את תשומת הלב שלך ושל ההורים שלך הוא מתנהג כמו שהוא מתנהג.... אולי ברגע שהוא מעצבן אותך פשוט תיכנסי למין בועה ותתעלמי! תחשבי שזה איזשהו שלב ומה שהוא עושה ואומר זה רק כדי לעצבן אותך... אחי היה מעצבן אותי לפעמים רק כי הוא אהב לראות אותי מתעצבנת..וכל פעם שהייתי מתעצבנת הוא היה צוחק...

eris1515

New member
וואוווווווווווו../images/Emo12.gif

זה כאילו אח שלי!!!!!!!!! הוא כמעט לא בבית.הוא רוב הזמן מסתובב עם חברים שלו ב_______ ואם הוא בבית אז הוא ישן. הוא לפעמים צוחק עלי ומזלזל בי ואני מרגישה שהוא לא מעריך אותי.למשל כל שנה אני נותת לו מתנה ליומולדת,ממלאת לו את החדר בבלונים ומשמחת אותו וכשמגיעה היומולדת שלי-כלום! הוא מאוד מפונק ואיך שהוא נכנס הביתה הוא כמעט ולא אומר שלום לאף אחד והוא ישר הולך לחדר... עד לפה---> זה אשכרה אח שליי

eris1515

New member
אני מציעה לך ככה:

קודם כל גם לי יש אח מרגיז כזה
ואין לך מה לדאוג...הוא עוד יתבגר ויתיחס אלייך... ככה זה עם אח שלי... תהיי בטוחה שהוא אוהב אותך ודואג לך בתוך תוכו... כנראה קשה לו להראות לך את זה... את עוד תקלטי את זה מתישהו-אל תדאגי=]=]

למעלה