שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי

דנה אלג

New member
שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי

שלום לכולם, אני סטודנטית הלומדת בחוג למדעי ההתנהגות, שנה שנייה. בנוסף, ואף חשוב מכך, אני נכדה לניצולת שואה המשתייכת לקהילת זגלמביה. במסגרת לימודי, החלטתי לעשות עבודה בנושא קהילת זגלמביה, על אופני ההנצחה והזיכרון השונים המרכיבים אותה והמאפיינים אותה. אשמח מאוד אם למישהו יש חומר כתוב או רעיון למקור חומר אשר יהיה לי חיוני לעבודתי. זה מאוד חשוב לי, אשמח לתגובות. תודה רבה- דנה.

masorti

New member
תסתכלי בקישורי הפורום...

ובפרט כאן. חוץ מזה, נדמה לי שמנהל הפורום מקורב לענייני זגלמביה.

דנה ברוכה הבאה לפורום

אני גם בן דור שני ליוצאי זגלמביה, הורי ז"ל מבנדין. גם חבר באירגון יוצאי זגלמביה. איזה פרטים את צריכה לדעת? לפני כ 10 שנים בניתי אתר (נתתי חומר לתלמידים) לזכר זגלמביה (בבי"ס כצנלסון כפר סבא) בקיצור נשמח לעזור.

דנה אלג

New member
תודה בני

בני שלום, קודם כל תודה רבה על ההתייחסות המהירה! נכנסתי לאתר, מרגש מאוד. אתה מכיר אולי את ארכיון הקהילה הקיים בת"א ? נראה לך שאני יכולה למצוא שם חומר תיאורטי או חומר כתוב אחר על היער במודיעין, האנדרטאות או הקהילה עצמה? חומר מעין זה יעזור לי מאוד! שוב תודה ושבת שלום, דנה.

המועדון הקהילה

רח' פרישמן 23 תל אביב כל יום רביעי משעה 17:00 פתוח, יש שם אנשים מאוד נחמדים, ויש שם הרבה חומר. חוץ מהמועדון יש אנדרטה ביער מודיעין "יד הזכרון", האנרטה הוקמה בשנת 1988 (הייתי בטקס. כל שנה עורכים שם ביום השואה טקס מרשים. יש עוד מצבה בבית העלמין נחלת יצחק, טקס האזכרה בתתשעה באב בשעה 16:00 כל שנה. בתמונה המצבה בנחלת יצחק לי יש מפות שונות משנת 1930 ומהיום וגם תמונות.

kreuter acid

New member
זגלמביה - סוסנוביץ'

שלום לך, לצערי אינני יכולה לעזור לך. הצצתי בהודעתך משום שאמי מהעיר סוסוביץ' שבזגלמביה. יש ארגון יוצאי זגלמביה שבוודאי יוכלו לעזור לך שם. ומכל מקום , אשמח מאוד לראות בעצמי חומר כתוב ואולי גם לחפש שורשים של אמי שתחיה ושל דודתי ז"ל. אגב, יש אנדרטה לנרצחי זגלמביה ליד מודיעין, אם זה מעניין אותך. תודה.

kreuter acid

New member
לבני הרשקוביץ

שלום לך, רק עכשיו נודע לי כי אחות אמי התגוררה עם בעלה בבנדין (אמי מסוסנוביץ', המרוחקת מרחק 10 דקות נסיעה בחשמלית מבנדין). אחות אמי עם בעלה ובנה הקטן נספו יחד באושוויץ. האם במקרה מוכר לך שם המשפחה פייגנבלט? טרם חיפשתי מידע כלשהו, ואתה הראשון שאני שואלת, בעקבות הצצתי בפורום זה. תודה על התייחסותך.

בבוקר אנסה לבדוק במחשב אחר

אני אבדוק ברשימה של חברי האירגון בארץ. גם באתרים שרשומים אצלי במשרד. שבוע טוב

kreuter acid

New member
קודם כל תודה, אבל לא הצלחתי להירשם

הגואיש ג'ן דרש הרשמה, ולאחר התהליך המפרך קיבלתי "לא ניתן להציג את הדף המבוקש"... אוףףףףף... למה צריך להירשם בכל מקום, וסיסמאות, ושוב סיסמאות, נשבר לי. בכל אופן, אם הגעת לשמות המבוקשים, האם תוכל לומר לי אם יש שם ביניהם שרה ויחיאל פייגנבלט? שרה בת משה ודינה שטראוך, ילידת סוסנוביץ 1910, התגוררה בלובלין בזמן המלחמה, נספתה באושוויץ ב-1943 יחד עם בעלה ובנה לפי הסיפורים, זה כל מה שידוע לנו. יש לנו גם תמונה שלה.

kreuter acid

New member
הרשיני להזכירך את הבטחתך

הרשני לבקשך לחפש שוב. הנחתי שאתה עסוק לכן לא דחקתי בך. אם תוכל להעלות מנבכי המאגר שם שקשור למשפחת אמי, אשמח מאוד לקישור ישיר. תודה.

kreuter acid

New member
סליחה, טעות - שרה התגוררה בבנדין בזמן המלחמה

סליחה, טעות שלי.

למעלה