שלום אשמח לייעוץ, גיל 23 הוא מאוחר ללמוד?

TAPUZ NINJA

New member
שלום אשמח לייעוץ, גיל 23 הוא מאוחר ללמוד?

אני כרגע בגיל 21 וחצי , השתחררתי לפני כחודשיים מהצבא ואני רוצה להתחיל ללמוד בשנת הלימודים הקרובה אבל האם דבר זה יכול להיות הגיוני? ראשית אני צריך לשפר שני ציוני בגרות ובחינת הבגרות היא בערך ב- 22/5 ואני צריך לעשות גם פסיכומטרי ובנוסף להרשם לאוניברסיטה ( מתי שנת הלימודים מתחלה באוניברסיטה? ) כרגע מה שיש לי אלו כספי המענק אני עובד אך זה לא יספיק, כך שלאוניברסיטה אני אצטרך מלגה ואני חושב שכול המלגות לשנת הלימודים הקרובה כבר נגמרו לא? היום הלכתי להרשם ללחמן לשיפור הבגרויות אך הלימודים החלו היום, אמרו לי שאין בעיה ושמחר אני אחזיר להם תשובה אך איני יודע מה לעשות האם יש סיכוי שאצליח ללמוד בשנת הלימודים הקרובה ( עם מלגה כי בלעדיה אני לא אוכל) או שני צריך קצת להרגע ולהרשם להשלמת הבגרויות במחזור הבא ואז לעשות פסיכומטרי ואז רק בגיל 23 להתחיל ללמוד? האם גיל 23 הוא גיל מאוחר להתחלת הלימודים? מתי אתם התחלתם ללמוד ( אני יודע, אין בדיוק גיל מאוחר אבל אתם מבינם את כוונתי אני מקווה) צריך לציין שאני עובד בשביל המענק עד שעה 16:00 הלימודים מתחילם בחמש עד 21:00 כך שאני כול יום אצטרך לקום בחמש וחצי ולחזור הבייתה רק בעשר בלילה, אבל השאלה האם זה משתלם האם אוכל להתחיל ללמוד באוניברסיטה בשנת הלימודים הקרובה כמובן שלפני לעשות פסיכומטרי וכמובן ששוב אני אצטרך מלגה. אבל אם לא אספיק ( אני לא ממש יודע מתי שנת הלימודים נפתחת) אז אין ממש טעם שאעשה את כול זה בכזה לחץ. מה אתם הייתם עושים? אשמח לכול יעוץ, ומחר אני אמור להחזיר ללחמן תשובה כי הרישם נסגר אז אני בכלל לחוץ. תודה רבה.

גיל 23 הוא גיל סביר ללמוד

אין לך מה להלחץ רק כדי להתחיל ללמוד. מה שחשוב שבסופו של דבר תלמד משהו שמעניין אותך וישמש אותך בהמשך החיים. בכל מקרה סמסטר חורף מתחיל באוקטובר בדרך כלל, ההרשמה אליו לרוב נסגרת באזור פברואר - מרץ כאשר הפסיכומטרי האחרון שאפשר להשתמש בו הוא זה של אפריל והבגרויות האחרונות הן בגרויות חורף. במקרים מסויימים ניתן להרשם בהרשמה מאוחרת ואף להציג ציון פסיכומטרי של יולי ובגרויות קיץ, אך לא ניתן לעשות זאת בכל הפקולטות

למעלה