שלום ,אשמח לעזרה

cutegirl3

New member
שלום ,אשמח לעזרה

אני נמצאת בתסבוכים ממש ולא יודעת מה לעשוות :/ העניין הוא כזה אני ממש רוצה ללמוד פסיכולוגיה והמטרה היא בסופו של דבר להיות פסיכולוגית קלינית/חינוכית.
אני לא עומדת בתנאי הקבלה של האוני' בגלל ציון פסיכומטרי.ניגשתי פעמיים והבנתי שזה לא בישבילי.
כרגע אני מתלבטת מה לעשות (מה שנותר לי בעצם ) זה ללמוד פסיכולוגיה באוני הפתוחה או מכללת עמק יזרעאל מדעי התנהגות ומשם להמשיך ללימודי תואר 2 בפסיכולוגיה?.

מישהו היה במצב שלי ויכול לייעץ לי מה עדיף ללמוד במכללה (מדעי התנהגות) או פסיכולוגיה בפתוחה?
תודה רבה !!

cutegirl3

New member
אני יכולה להתקבל

לעמק יזרעאל למדעי התנהגות וזהו כל שאר לא .=/
אולי יש מכללות שאני לא מכירה ..הממ

manson23

New member
תראי

אני לא מבין גדול במכללות. אני רק יודע שהאקדמית ת"א-יפו נחשבת למכללה טובה בתחום ושתנאי הקבלה שלה יחסית לא גבוהים..

אני אישית למדתי באוניברסיטה הפתוחה , שזה אחלה מקום ללמוד בו לדעתי, אבל אם את יכולה להתקבל לאקדמית אז עדיף..
יש כמובן עוד מכללות טובות כמו הבינתחומי אבל שם תנאי הקבלה לדעתי יחסית גבוהים ושכר הלימוד הוא .......

אם ההתלבטות היא בין האוניברסיטה הפתוחה למכללה שהיא לא כל כך מוכרת ושהשם שלה לא כל כך נחשב, אז עדיף אוניברסיטה פתוחה לדעתי..

את צריכה להבין מה השיקולים שלך

אם השיקולים הם שיקולי יוקרה - אז ללא ספק האונ' הפתוחה.
מה כן צריך לקחת בחשבון?
1. צריך הרבה אחריות ומשמעת עצמית.
2. רמת הלימודים והבחינות לא קלה בכלל.
3. חיי חברה יהיו לך הרבה פחות (אם בכלל, אבל זה תלוי בך) ממכללה או אונ' אחרת.

עוד משהו שכדאי לקחת בחשבון הוא שהרבה יותר קל להתחיל בפתוחה ולעבור בשלב כלשהו למכללה, מאשר להפך (מומלץ לחפש "אפיק מעבר" ולהבין מה זה בדיוק).

cutegirl3

New member
תודה על התשובות

אז זהו חשבתי על כל הדברים האלה.
1. אחריות ומשמעת עצמית יש לי בערך.
2.מחיי חברה לא כזה אכפת לי .
לגבי אפיקי מעבר דיברתי עם היועצת של האוני' הפתוחה והיא אמרה לי שכמעט ואין אנשים שעוברים ,אחוז ממש מעט .:/ אז ממש זה הוריד לי את המוטבציה ואני לא יודעת מה לעשות.

אל תתייחסי לאחוז.

באונ' הפתוחה אין תנאי קבלה ולכן האחוזים נמוכים מאוד (לבוגרים ולמי שמצליח להגיע לציונים של האפיק מעבר).
בגלל שאת נרשמת לכל קורס בנפרד את תמיד יכולה להפסיק ולנסות להתקבל למכללה .

manson23

New member
אני מכיר

מישהו שהתחיל ללמוד בפתוחה לטובת אפיק מעבר בכלכלה באוניברסיטת תל אביב, אבל בסוף הציונים שלו הספיקו לו רק לאוניברסיטת בר אילן ובסוף הוא החליט לוותר על האפיק מעבר ולסיים את התואר בפתוחה, וזו הייתה החלטה נכונה כי הלימודים בפתוחה אפשרו לו למצוא עבודה במשרה מלאה בתחום שהוא לומד וכך לצבור ניסיון רב

reakwind

New member
אני עשיתי אפיק מעבר לבן גוריון

אבל החלטתי להשאר בפתוחה כי גם לי יש עבודה במשרה מלאה.
אל תטעי - האפיק מעבר הוא לא קיצור דרך והסיכוי שלך להוציא ממוצע 90 בשנה הראשונה (וגם לסיים את כל הקורסים הדרושים לאפיק) הוא בערך כמו הסיכוי שלך לעשות תעודת בגרות עם ממוצע מאוד גבוה או הסיכוי להוציא ציון גבוה בפסיכומטרי.
עוד דבר שחשוב לדעת זה שפסיכולוגיה זה לא משנה איפה את עושה את התואר (כל עוד מדובר במוסד מוכר ע"י המל"ג) משום שאת גם ככה לא מתכוונת לעבוד עם תואר ראשון אלא "להלבין" אותו בתואר שני באוניברסיטה כלשהי.
ברגע שיש לך תואר שני\שלישי כלשהו לאף אחד לא אכפת שאת התואר הראשון שלך עשית בחומוסולוגיה במכללת רפיח.

cutegirl3

New member
אוקיי

אני חושבת שאתאמץ בישביל לעשות את האפיק מעבר לאוני' חיפה :)
כי אני חוששת שלא אצליח לסיים תואר בפתוחה נגיד ב4-5 שנים.

cutegirl3

New member
אויי פאק

מה אני אעשה???:0
איזה אפשרויות יש לי??יש לתל אביב?

anna the best

New member
מה זה אפיק מעבר?

אני נמצאת בערך באותו מצב, משפרת עכשו פסיכומטרי.
אני יכולה לעשות חלק מהתואר בפתוחה ואז לעבור לאונ' ת"א או לבר אילן למשל?

למעלה