שלום, אשמח לעזרתכם נושא הודו באוגוסט

anatyuyu

New member
שלום, אשמח לעזרתכם נושא הודו באוגוסט

היי, אני ובן זוגי רוצים לטוס להודו באוגוסט הקרוב...
הבנתי שזו לא העונה של הדרום, אלא יותר בצפון.
אז אם נוסעים לצפון, איפה צריך לנחות?
כמו כן לאלו שהיו בהודו איפה יותר נהנתם בצפון או בדרום?
ומה יש לעשות בצפון הודו?

תודה תודה תודה

kfktj

New member
תשובות

לא ציינת לכמה זמן אתם נוסעים- אבל אם ברצונכם לטייל בצפון מומלץ לנחות בדלהי ואז יש כמה אופציות- לטוס ישירות ללה (לאדאק) ומשם לרדת באוטובוסים למנאלי-דהרמסלה-פארווטי וכו'

עוד אופציה - מדלהי לעלות צפונה בהדרגה (למרות שאז כנראה זאת לא תהיה העונה ללה) ולהמשיך לרישיקש-דהרמסלה-מנאלי-פארווטי.

עוד אופצייה היא לטייל ברג'אסטן שהיא יותר הודו הקלאסית.

הצפון הוא מדהים- הרבה מקומות לטיולי יום וטרקים, או סתם להעביר את היום בכפר בנחת עם ספר וצ'אי, או לעשות סדנאות ושיעורים כמיטב המסורת - בישול, צורפות, יוגה, מדיטציה, הינדית וכו'

ואגב הדרום לא פחות מדהים מהצפון...אבל זה תשמרו לטיול הבא :)

בהצלחה!

anatyuyu

New member
אנחנו רוצים לסוע לחודש

בעקרון שמעתי שהדרום יותר מדהים (כמובן שיש גם דעות אחרות) ומאוד רציתי את הדרום, אבל כולם אמרו לי שזו ממש לא העונה, באסה.
איזה מקום בצפוןו הכי אהבת?
ואם אני פחות בקטע של טרקים ארוכים, לאן כדאי לי לסוע?
תודה רבה על העזרה

kfktj

New member
תשובות

לגבי "העונה" של הודו, או הדרום תקחו את זה בעירבון מוגבל.

לטיול הראשון שלי בהודו הגעתי ממש בתחילת אוגוסט ולא הרגשתי שזה הגביל אותי חוץ מכמה אירועים נקודתיים שנאלצנו להמתין שהגשם יעבור או שנאלצנו לשחות בורנסי עם התיקים לתחנת רכבת...אז היום אני נזכר בזה בחיוך (האמת שגם שם לקחנו את זה ברוח טובה, כחלק מהחוויה של הטיול)...

לטיול השני שלי בהודו שהיה מוקדש כמעט כולו לדרום, הגעתי בסוף אוגוסט והיה מזג אוויר נהדר. ממש נהנתי מהמקומות התיירותיים יותר כיוון שהם היו יותר שקטים, והרבה יותר זולים (שילמתי על חדר ממוצע כ250-400 רופי כשבעונה הוא עולה כפול מזה).

יכול להיות שפעמיים היה לי מזל עם המזג אוויר, אז קחו גם את ההמלצות שלי בעירבון מוגבל :)

לגבי מקומות אהובים בצפון- אהבתי את כולם, אבל אם צריך לבחור מקום אחד כיעד ראשון למי שזה הטיול הראשון שלו בהודו הייתי ממליץ על דהרמסלה שמורכבת מ-3 כפרים בעצמה- מקלאוד גאנג' (כפר טיבטי חביב ותיירותי), בהגסו- כפר יותר קטן ויותר שקט, הרבה יותר "ישראליאדה" וכמובן דרמקוט שהוא כפר תחת כיבוש ישראלי (
)
בשלושתם יש הרבה אפשרויות לקורסים שונים(בישול, יוגה, צורפות וכו'), והרבה טיולי יום חביבים למפלים באיזור או טיפוס לטריונד שזאת פסגה אדירה שאליה מגיעים אחרי כ4 שעות הליכה לא קשה במיוחד.
כמו כן מומלץ לצאת עם ג'יפ לטיול יום באמריצר המדהימה ומקדש הזהב, חוויה מופלאה !
בדהרמסלה בכיף אפשר להישאר שבוע ומשם להמשיך ליעד הבא...(אני המשכתי למנאלי)

בהצלחה!

sailor

New member
אני הייתי בדרום דוקא כן בעונה פברואר מרץ

ולרוב שילמתי על חדר 200-250 רופי, לפעמים יותר, עד 400 רופי. רק בכמה מקומות בהם יש תירות מקומית הקשורה לחגים ומועדי עליה לרגל שילמתי יותר, בשני המקומות היקרים ביותר 600 רופי כמו בראמסראוואם.
בהחלט מומלץ לברוח מהחורף פה למזג האויר הנהדר באותו זמן בקרלה, טאמיל נאדו וקרנטקה.

דגנית

New member
שבוע

בפעם הראשונה שלי בהודו הייתי בדרמסלה חודש וחצי

ולא.. לא הגעתי למפלים / לאמריצר / לפסגה

אחחח געגועים.

kfktj

New member
ברור שאפשר יותר, אבל הוא ציין שהטיול שלהם

הוא בסה"כ חודש...
כל פעם שאני מגיע להודו אני נוסע קודם כל לדהרמסלה ומשם מחליט לאן להמשיך

kogawa

New member
לא הבנת נכון

אוגוסט אינה העונה לדרום או לצפון. יש רק פינה זעירה בצפון בה אין חום אימים וגשם, והיא לדאק. כדי להגיע לשם יש לטוס לדלהי ומשם ל-לה.
לדעתי יש לרדת מהרעיון המטופש להגיע באוגוסט להודו.

חייב טיסה ללה?

אפשר גם אוטובוס? ואם אני רוצה טיסה איך אני עושה את זה? מגיעה לדלהי ואז מזמינה שם בסוכנות נסיעות?

אשמח לפירוט.. אני רוצה להגיע ללה מדלהי.

sailor

New member
לא מומלץ אוטובוס בהימלאיה בתקופת המונסון

יש הרבה תאונות קטלניות.

אני הייתי בהודו באוגוסט

(ליתר דיוק, במאי עד ספטמבר, שיא הלא-עונה) והיה מהמם.
דלהי הייתה באמת חמה ולחה מאוד בהתחלה, המונסון התעכב וזה היה קצת קיצוני, אחר כך הייתי די הרבה זמן בהימצ'אל (דרהמסללה, מנאלי והסביבה, כאלה), ואז בומביי (שהיתה מהממת כמו שבומביי יכולה להיות), גואה למרות האזהרות לא לנסוע כי זו לא העונה (לחה, לפעמים אפורה, ועדיין כיפחיים), ואז ורנאסי. אז לפעמים מדשדשים מיוזעים בשלוליות - אז מה?! אין עוד מקום כזה בעולם.
בחיי שבתל אביב גם מזיעים נורא באוגוסט, והרבה פחות כיף.

ועניינית: חוץ מגואה, בדרום לא הייתי (תכף אשאל על זה בנפרד כי נוסעת
), אבל בצפון הייתי בדרמסלה (למעשה בבהגסו) איזה זמן, אחר כך בפרווטי (בקלגה או בפולגה - עברו יותר מעשר שנים), ואז במנאלי (יותר אוהבת את החדשה מהישנה, שהיא בעיני כמו מגורים של נחלאים, ומזה כבר היה לי מספיק בחיים). אחר כך במשך כמה ימים נסעתי משם לדלהי, עם עצירות בדרך, בנאגאר נגיד (יש שם טירת עץ עצומה ומהממת) ובמאנדי ובכל מיני עיירות שונות ומשונות.
מתישהו הבנתי שאני מעדיפה את הערים, אפילו הקטנות, על הכפרים (הרבה פעמים זה גם עזר לי להתרחק מהישראליאנה). גם כי בעיניי זו דרך טובה לגלות את המקום ואת המקומיים, ואני גם פשוט אוהבת מאד מאד ערים. בומביי נהדרת ממש, אבל גם המקומות הקטנים מקסימים ומאפשרים להתערבב באוכלוסייה. ניו מנאלי נגיד, שפוגשים בה מלא זוגות צעירים שהגיעו לירח דבש, ואפילו מאנדי, שהיא זניחה בעיני הרבה אנשים אבל יש שם מלון מקסים בסגנון קולוניאלי, עם חדרים מלאי תמונות שחור-לבן מתקופת המנדט (לא יאומן כמה זה מזכיר את המזכרות של שנות השלושים והארבעים בארץ), וגם מצאנו שם חנות ממתקים מופלאה.
לכל מקום יש את העניין שלו. בעיני שווה לא למצוא את קיני הישראלים אלא לנסות לראות את המקום בלי תיווך. בשביל לשמוע ריטה (כשאני הייתי זה היה חזק) ולאכול שקשוקה אפשר להישאר בארץ.
בקיצור - כתבתי מגילה מאוהבת. כיף לכם שאתם נוסעים. לא נורא שחם. הודו נהדרת מאד.

קרלטון

New member
אה... איזה כיף לקרוא

ההנאה וההתענגות על הטיול והחוויות עוברות בצורה מוחשית בכתיבה שלך... עושה גם לי חשק לחזור שוב להודו

lee_1

New member
אגב, המלון הקולוניאלי במאנדי...

אני יכולה רק להניח שמדובר ב-Raj Mahal Palace Hotel
התמונות בשחור לבן הם רובם של בני המלוכה הבריטים, מאחר ובעברו שימש כמגורים של בני המלוכה בימי המנדט

הכי

היתה שם מרפסת קטנה שצפתה לחצר פנימית, באמת אחד המקומות הכי מקסימים שהייתי בהם.

lee_1

New member
אחד המקומות היחידים...

שראיתי באמת עיר הודית כמו שהיא... ביומיים שהיינו שם לא ראינו עוד מערבי אחד, היינו אטרקציה בכל מקום שהגענו אליו

למעלה