שלום. אשמח לפרטים לגבי מעבר למספר שנים לאוהיו...

the ror

New member
שלום. אשמח לפרטים לגבי מעבר למספר שנים לאוהיו...

1. אשמח לשמוע דיעות לגבי מה הערכה למשכורת שנתית לזוג עם 3 ילדים שתאפשר חיים נוחים עם ביטחון כלכלי (כיסוי להפתעות סבירות שעלולות לצוץ)? באוהיו כמובן.

2. רציתי לברר אם יש הוצאות בארה"ב ששונות מישראל. למשל כמה לקחת בחשבון הוצאות על מיסים ודברים כאלה? (כבר עשינו בירורים כלליים עם הערכות על רכב, דירה, מזון וכאלה כך שהשאלה היא יותר על התנהלות כללית/טכנית/בירוקרטית של משפחה מישראל באוהיו)

3. אשמח כמובן לקבל כל טיפ שיתכן שפיספסנו או לא חשבנו לקחת בחשבון בגלל שוני בהתנהלות או בצרכים של משפחה בחו"ל בכלל ובאוהיו בפרט.

מקוה שהצלחתי למקד מספיק את שאלותי/בקשותי וכמובן אודה לכם על כל הערה/הארה שתעזור...

Boston Guy

New member
אין באוהיו "צרכים" ששונים ממי שגר בניו יורק, או אילנוי

בכל מקום מה שחשוב לרוב המשפחות עם ילדים הוא:

1. להיות מסוגלים לשלם את העלות של מגורים במקום שבו יש ביטחון אישי

2. להיות מסוגלים לממן חינוך איכותי לילדים שלהם, שזה יכול התבצע בשלוש צורות:
א. לשלם את העלות הגבוהה יותר של לגור במקום עם חינוך ציבורי טוב
ב. לשלם את העלות של בתי ספר פרטיים כשגרים במקומות עם מערכת חינוך ציבורית גרועה
ג. גם וגם (לגור בשכונה טובה וגם לשלוח את הילדים לבית ספר פרטי (למשל מי שחשוב לו חינוך יהודי, או מחפש "חינוך אליטיסטי").

3. להיות מסוגלים לשלם את עלויות שרותי הבריאות היקרים מאוד בארה"ב.
רוב האנשים מתרגמים את הסעיף הזה למחיר של פוליסת ביטוח בריאות הכי טובה שהם יכולים להשיג.

מכיוון שאוהיו היא מדינה ענקית, שגדולה פי 5 ממדינת ישראל, ויש בה גם ערים גדולות וגם ישובים כפריים, גם מקומות יקרים וגם מקומות זולים - אי אפשר לענות על שאלתך המאוד כללית לגבי "חיים באוהיו". השאלה שלך לחלוטין לא ממוקדת.
זה כמו לשאול "כמה צריך להרוויח בישראל" - כשאופציות המגורים נעות בין מגורים בעיירה ירוחם ועד מגורים בשכונות היוקרה של צפון תל אביב.

meir12121

New member
תשובה חלקית ביותר - ובסופה ניחוש פרוע

השאלה שלך מאוד כללית, כדי לתת הערכה מושכלת אתה צריך להיות הרבה יותר ספציפי בפרטים. אני גם לא כל כך מומחה בלתת הערכות מחיה, אז אחרים יפרטו איזה פרטים צריך כדי שיהיה אפשר לתת לך הערכה סבירה.

אני רוצה רק להתייחס לשתי נקודות:

א. לגבי חינוך הילדים - שלושה ילדים, האם חינוך פרטי/יהודי או ציבורי. יש לזה השלכה כספית משמעותית.

ב. כתבת שיש לך הערכה לגבי עלות דירה, לא ברור איך הערכת ללא שאתה יודע באיזה שכונה ספציפית אתם עומדים לגור. בנוסף, אם ביצעת הערכה לגבי שכונה מסוימת, האם לקחת בחשבון את רמת החינוך באותה שכונה? יש לזה משמעות כספית לא מבוטלת.

לסיכום, על סמך הנתונים שמסרת אין אפשרות לתת לך הערכה מושכלת לגבי השכר השנתי הראוי.

... אבל, אם תכוון לי אקדח לראש ותדרוש ש"אזרוק מספר", שאינו מבוסס והוא בגדר ניחוש, אז הסכום שהייתי נוקב בו עבור "הערכה למשכורת שנתית לזוג עם 3 ילדים שתאפשר חיים נוחים עם ביטחון כלכלי (כיסוי להפתעות סבירות שעלולות לצוץ)? באוהיו כמובן", הוא בין 150K ל 200K.

KallaGLP

New member
אוהיו היא מדינה יחסית זולה.

ייתכן שאפשר להסתדר גם עם פחות, אבל שוב - כדי לקבוע את זה צריך לדעת יותר פרטים על הצרכים הספציפיים של המשפחה. אני יודעת שבדייטון אוהיו המחירים זולים מאוד בהשוואה למדינות רבות אחרות (פשוט לא מזמן העניין נבדק לעומק על ידי קבוצת משקיעים בנדל"ן שמנסה לקבוע איפה הכי כדאי להשקיע), נדמה לי שגם בקולומבוס, אך עליה פחות שמעתי בגלל פרמטרים אחרים פחות מוצלחים. אבל, שוב, חסרים פרטים.

the ror

New member
תודה לשניכם... שלחתי מסרים עם יותר פרטים שמקוה שיעזרו

לעזור לי...=)

אם יש מישהו מאוהיו או עם היכרות דומה שחושב שיוכל לעזור לי עם פרטים/תמונת מצב אז יותר מאשמח שישלח לי מסר...

תודה רבה.

dmh1

New member
אני גר באוהיו

אבל לא ברור לי איך אפשר לעזור לך. כמו שנאמר - זו מדינה שגדולה מישראל פי כמה.
&nbsp

naf86

New member
הרבה תלוי בכם

יש אנשים שחיים טוב באוהיו על משכורת של 50-100 אלף, יש כאלה שחושבים ש150 אלף זה חיים בדוחק.
&nbsp
&nbsp
זה מאוד תלוי באיפה אתם גרים, ואיך ההוצאות שלכם. אוהיו היא מדינה ענקית. זה כמו לשאול איזה משכורת צריך בישראל. אין דין סביון כדין ירוחם.

the ror

New member
תודה על התגובות... שלחתי מסרים גם לשנים הנוספים שהגיבו...

אגב, אני לא שואל סתם כדי להציק עם איזו שאלה כללית היפותטית אלא כדי לדעת על מה, כמה, ואם בכלל יש צורך להתעקש על פרטים בחוזה שפתוח למשא ומתן.

klemiki

New member
אז תגיד איפה המשרד, זה יגדיר לך רדיוס איפה לגור

חפש דירות בזילו, ותראה כמה עולה.
אתה יכולה לספר איפה העבודה?

the ror

New member
אנסה את זה. ותודה על הרעיון של האתר...

נתקלתי בו בחיפוש והוא באמת נראה נוח.
מעדיף שלא לשתף יותר פרטים בפורום פתוח וגם ככה כבר עזרתם לי מאוד עם דרכים לחישוב הוצאות על מיסים והערכת מחיר של דירה וכמובן נקודות נוספות שצריך לשים לב אליהם.בכללי ויותר בפירוט במסרים...
&nbsp
שמח שגיליתי את הפורום הזה...=)

ilanvag

New member
הוא אמור לפתוח שלוחה חדשה של המוסד, היכנשהו במרחבי אוהיו...

האויב מאזין, ויש להם טכנולוגיה לגלות מיהו ROR האנונימי...

ilanvag

New member
הפורום הזה נועד ללימוד ותמיכה לקהל הרחב.

שמח שגילית את הפורום הזה, אבל הגישה שלך ממש לא מעוררת חשק לענות ולעזור לך.

בפורום אמנם עונים לאנשים ספציפיים על שאלות ספציפיות; אבל יש הרבה מאוד קוראים סמויים בפורום אשר לומדים גם הם מהתשובות ונהנים מהן -- בין אם בהווה, או בעתיד (דרך חיפוש אחר שרשורי עבר).

הגישה שלך -- פתיחת שרשור פה, שאלת שאלות, ולאחר מכן המשך עם כל אחד שעונה לך ולו רבע תשובה כללית (אנשים שרובם בכלל לא גר באוהיו, ואולי מכסימום ביקרו בה פעם...) -- לא מקובלת. קורה ויש שאלה מאוד ספציפית ואישית, שבעיתה פונים למישהו מהגולשים מאחורי הקלעים ומבקשים מידע או ייעוץ; אני מקבל כאלו פניות כל הזמן, אין עם זה בעיה.

אבל לנהל את כל הדיון מאחורי הקלעים, ולסרב אפילו לכתוב לאיזו עיר/אזור אמורים לעבור? זה ממש לא. המשמעות היא ששום אדם אחר מלבדך לא יוכל ללמוד מהמידע, והוא אובד לנצח. זו לא מטרת הפורום. כשאני מקבל כאלו פניות במסרים, ואני לא רואה טעם מיוחד לפרטיות -- אני מבקש מהכותב שישאל בפורום, ואענה לו שם, במקום בו גם אחרים יכולים לראות, להגיב גם, וללמוד.

מבקש ומקווה שתשנה גישה, כי הגישה שלך פוגעת בכל התכלית של הפורום הזה, של עזרה לציבור הרחב, בהווה ובעתיד (דרך מתן מענה לשואל ספציפי).

ושוב, לצורך הדגשה -- אתה אנונימי לגמרי, אין לנו מושג מי אתה, וזה גם לא מעניין אף אחד (בטח שלא אותי).

תודה.

למעלה