שלום, אשמח מאוד להעזר בכם.

שלום, אשמח מאוד להעזר בכם.

יש לי דירה שאני משכירה, הדיירים שלי עוזבים את הארץ, הם הכינו מסמך כתוב באנגלית מקצועית שכתוב בו שהם חיים ביחד כבר 4 שנים אצלנו בדירה , מה שנכון, וזאת מכיוון שהם צריכים להראות בשגרירות ארה''ב מסמך כזה, סיפרו שהם
רוצים לעבור לארה''ב, העניין הוא שאני לא מצליחה להבין את המסמך, איך אני
יכולה לחתום להם על מסמך שאינני מבינה אותו? (כלומר האנגלי שלי לא כל כך טובה).

עלה בדעתי מינגד לכתוב מסמך שיהייה כתוב בו
שלאחר סיום השכירות, בחודש יוני,הדירה חוזרת אלינו
ושהם יחתמו לי שהמסמך מבטל את המסמך עליו נחתום להם לצורך השגרירות,
מקווה שהובנתי כראוי.

לא נשמע כמו רעיון טוב

ועל פניו נשמע שאת מסתכנת בסיוע לקבלת דבר במרמה. אולי הכוונות טובות אבל המסמכים עשויים להיות בעלי משמעות כבדת משקל.
&nbsp
אני מסכים עם פנדריך ומציע לדרוש מהם תרגום נוטריוני של המסמך, ואף חתימה עליו בפני הנוטריון שמאשר שההסכם באנגלית תורגם כהלכה לעברית ואין שוני בין המסמכים שאת חותמת עליהם.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא כל כך הבנתי איפה הבעיה.

הם מבקשים ממך לאשר משהו שלדברייך הוא אכן נכון, שהם גרים אצלך כבר 4 שנים. אם זה עובדתית נכון אני לא רואה שום בעיה לחתום על זה (וגם אין כאן על פניו נסיון להוציא דבר במרמה, שהרי את מאשרת את העובדה שהם חיים יחד כבר 4 שנים).

לא רואה כל סיבה שלא לחתום על המסמך הזה, אם כי כמובן חשוב שתקפידי להבין על מה את חותמת. לשם כך אין לדעתי צורך בתרגום נוטריוני ודי בתרגום רגיל של דובר אנגלית טוב שאת סומכת עליו.

לא הבנתי מדוע את רוצה לקשור בין מסמך שמחייב אותם להחזיר לך את הדירה למסמך הזה או לביטולו. הם חייבים להחזיר לך את הדירה בתום תקופת השכירות ואין צורך בשום מסמך נוסף לשם כך. אין כל קשר בין זה למסמך שהם מבקשים ממך לחתום עליו כדי לסייע להם בשגרירות ארה"ב.

trilliane

Well-known member
מנהל

הכל ידידי ברור ומובן, אך הבעיה

היחידה היא שאני לא מוכנה לחתום
על מסמך שאני לא יכולה לקרא אותו.

Harrington

Well-known member
מנהל
בזה את כמובן צודקת לחלוטין, אך מכאן ועד לקפיצה

לאישורים נוטריוניים ו/או החתמת מסמכים כנגד כשאין בכך כל צורך וזה לא משפר את הבנת המסמך הנוכחי כהוא זה, הדרך ארוכה.

מספיק לבקש תרגום של המסמך או להעביר אותו לדובר אנגלית שאת סומכת עליו, ואם אכן מופיע בו כל מה שנטען שמופיע בו, איני רואה כל סיבה בעולם לחתום עליו.

למעלה