שלום, אתאיסט שואל על העולם:

Saatlan

New member
שלום, אתאיסט שואל על העולם:

שלום לכולם ושנה טובה ושמחה :) אני מטבעי אתאיסט, שללתי את כל הדתות הגדולות והמצאותן של ישויות על טבעיות אחרי הסקות ארוכות וחשיבה מעמיקה, ואם מישהו ירצה, אפרט. לעומת זאת, לא שללתי עדיין את האמונה הפגאנית וזאת משום שאיני יודע עליה כמעט דבר, מלבד העובדה כי האמונה הפאגנית כוללת בתוכה אלפי זרמים שונים של "-תת-אמונות" : אשמח לשמוע על דעתכם על מה שמניע את העולם, כגון כוחות הטבע, מי נסגד בקרב אמונה זו, ואולי אפילו הוכחות, אם יש, לצדקת הדרך הפאגאנית. תודה לכם, לירן.

שבז

New member
תשובה (בערך)

אני בהחלט לא הפאגאני הממוצע אך אם אתה מעוניין לשוחח איתי, אתה יותר ממוזמן... איי סי קיו: 103559863 איתי אמדורסקי

Justin Angel

New member
נראה לי שאתה במקום הלא נכון

הדת הפאגאנית מטבעה איננה דת-מסיונרית, וגם רוב\כל הפאגאנים בארץ שאני מכיר. לרובנו לא אכפת יותר מדי אם אתה תשלול או תתמוך באמונה שלנו. אין לנו שום סיבה לפרט לך מה האמונה שלנו רק בשביל שאתה תוכל להרגיש נעלה ושהחשיבה העליונה שלך הובילה למסקנה שכולנו שוטים. בדבר אחד כן צדקת, הדתות הפאגאניות הן אכן אסופה של מספר נכבד של דתות אשר לרובן מעט או כמעט כלום במשותף. מה מניע את העולם? אנרגיה, חומר ואינטרס אישי נאור. מי נסגד בקרב האמונה? בימי חול אלוויס ושאר הצ'יפמנקס, וביום חמישי הקדוש אני סוגד לדולר האדיר והגדול. הוכחות אם יש לצדקת הדרך הפאגאנית? והפעם אני אענה ברצינות, כל מה שאמונה דורשת זה שנאמין. לא ניתן להוכיח אמונה אמיתית, רק ניתן לגלות אותה בעצמך. בהצלחה לך בדרכך מחפש,

טלה בר

New member
אמונה פגאנית

ראה תשובתי ל"דרך חיים פגאנית". אם נמאס לך להיות אתאיסט (ואין סיבה לא להיות אתאיסט ולדבוק באהבת הטבע), אתה יכול ל"סגוד" לכוחות הטבע, אך בראש ובראשונה ל"אמא אדמה", שהיא הכוח הראשונה והחשוב ביותר לכל בני האדם, היחיד שנמצא בטבע בצורה פיזית ולא רק רוחנית.

אם אתה מחפש הוכחות

הגעת למקום הלא נכון. אני מסכימה כאן עם כל מה שכתב ג'סטין. אמונה פגנית היא לא מדע, היא אמונה. היא באה מהלב ואין לה שום הוכחות. אם אתה צריך הוכחות, לך לאוניברסיטה ללמוד מדעי הטבע. שם יש הוכחות לכל מיני דברים. אנחנו פגנים כי זה מה שהלב שלנו רוצה, והנפש שלנו צריכה, וכי אנחנו רוצים להיות כאן, ולא כי מישהו מכריח אותנו. אנחנו לא מיסיונרים ולא חושבים שאנחנו צריכים לשכנע אף אחד בצדקת הדרך שלנו. אם הלב שלך מוביל אותך אלינו, ברוך הבא. אם הלב שלך מוביל אותך למקום אחר, לשם כדאי לך ללכת. אני מצרפת כמה קישורים שיכולים לעזור.

מורגיין

New member
מסכימה עם כולם בדגש אחד

פירוש המונח אמונה הוא משהו שאי אפשר להוכיח, לכן עצם הבקשה הוא לא פרדוקסלי... אם אשר היה להוכיח אמונה היא לא היתה אמונה, היא היתה עובדה.

L e s t a t

New member
אם כן, אינך אתאיסט

אתאיסט הוא אדם שהגיע למסקנה שהיקום בגדול וחייו הפרטיים אינם מושפעים ומונעים על ידי ישויות אלוהיות כלשהן, אשר בהן הוא צריך להכיר ולתת להן כבוד. פגאני הוא בראש ובראשונה אדם שהגיע למסקנה שהיקום בגדול וחייו הפרטיים מושפעים ומונעים על ידי ישויות אלוהיות כלשהן, אשר בהן הוא צריך להכיר ולתת להן כבוד.

טלה בר

New member
בציניות?

איבדתי את הערתך אבל התשובה היא "בהחלט לא" - אני כבר לא זוכרת בקשר למה...

למעלה