שלום. אתמול ביקרתי במרפאת מטיילים בתל השומר

שלום. אתמול ביקרתי במרפאת מטיילים בתל השומר

הכל היה מבורדק ללא הסבר ברור עקב עשרות מטופלים בשעה.שבכל תור לייעוץ נכנסו לפחות שבעה אנשים. לכן יש דברים שלא ברורים לי. בכל אופן החיסונים שביצעתי לפי פנקס החיסונים שלי הם hep b (פעם אחת), j.b.e ו-hepatyrix. בעוד חודש נקבעו חיסונים ל hep b , j,b.e ו-polio אולם בקבלה שקיבלתי רשום חיסון לצהבת A 1440- זה לא אומר קבלת חיסון ל hep a? יש לציין שהארצות בהן אבקר הן לאוס נפאל הודו וייאטנם ותאילנד. קיבלתי גם שני מרשמים ciprodex 500 mg x2 ו- malarone (עקב הכניסה ללאוס הרופא המליץ על טיפול מונע), תוכל לתת הסבר מתי ואיך לקחת? דבר נוסף שאלתי אם אוכל לעשות את שלושת החיסונים ביד אחת (מה שהתברר כטעות) ונאמר לי שאין בעיה- ובכן גם יממה אחרי החיסונים היד נורא כואבת ואני דיי מתקשה לבצע פעולות של הרמה דחיפה סחיבה וכל דבר שקשור בהפעלת כח קל- האם זה נורמלי? מאוד אודה על העזרה.

עזרה והסברים

שלום רב ! לא נראה לי שאוכל לעזור לפענח את הקבלות של תל-השומר - כאן אם יש לך שאלות תצטרך לפנות אליהם בטלפון... לגבי Malarone - טיפול מונע נגד מלריה - לוקחים כדור אחד פעם בים, החל מהיום לפני הכניסה לאיזור נגוע במלריה + כל יום שם + שבוע לאחר יציאה מאיזור נגוע. בנוסף - מאוד מומלץ להמרח בחומר דוחה יתושים. לגבי האנטיביוטיקה Ciprodex - לוקחים את הטיפול רק אם חולים במחלת שילשולים קשה (כלומר, אם יש המון שילשולים, או שילשול דמי או מלווה בחום גבוה). רק אז יש המלצה לקחת את הכדורים הנ"ל פעמיים ביום למשך 3 ימים - זה מקצר את משך המחלה. בהצלחה ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

קודם כל תודה רבה ד"ר

מהן תופעות הלוואי של המאלארון? זהו טיפול אינטיביוטי גם כן? יש לי חברה שזה פיתח אצלה פטרייה וגינלית. האם זה ידוע או מקרה נדיר? תודה על ההסבר

הבהרות

שלום לך שוב ! לא, מלרון זו אינה תרופה אנטיביוטית ולכן פטרת בנרתיק זו אינה תופעת לוואי ידועה של התרופה הזאת. יתכן וחברתך לחקה דוקסילין למניעת מלריה (אופציה אחרת מקובלת) - שזוהי כן אנטיביוטיקה והיא עלולה לגרום לתופעה זאת. בסה"כ מלרון היא תרופה טובה מאוד כמעט בלי תופעות לוואי (נדיר מאוד - כאב או אי-נוחות בבטן). בברכה , דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

האם כל לאוס נחשבת לאזור נגוע?

נטיל הכדורים תעשה לפני כניסה למדינה עצמה או לאזורים מסויימים בה? ויינטיאן גם נחשבת לאזור סיכון במלריה? אם שהותי בלאוס תהיה 30 יום, משמע נטילת כדורים במשך 37-38 יום כל יום? תודה

כיוון שאני מעט לחוצה מכל עניין המלריה

אעמיס עלייך שאלות נוספות שעלו לי לראש ומציקות לי. מה ההבדל בין לריאם למלרון? האחת מועילה יותר מהשנייה? לאחת יותר תופעות לוואי מהשניה? האם הן לאותה מטרה? מה ההמלצה שלך? בלאוס הסיכון הוא הגבוה ביותר לכן לא אקח סיכון ואטול כל התקופה המומלצת. אבל נאמר בהודו גם כן יש אזורים בעלי סיכון מסויים. והחלטתי לא ליטול טפול מונע- חוץ מלפנות לרופא במהירות המירבית מה אני עושה במידה ואני מפתחת חום או מחלה מסויימת שתתבהר כמלריה? האם יש תרופת חירום או טיפול חירום שיוכל להועיל ואוכל לבצע בעצמי? תודה רבה על כל התשובות!!

תשובות: מלריה בלאוס

שלום לך שוב ! אכן בלאוס יש לא מעט מלריה בכל המדינה כולל בעיר הבירה ויאנטיאן !! לכן בהחלט מומלץ לקחת טיפול מונע. חשוב לציין כי היום ישנם אזורים די רבים בלאוס ששם יש טפילי מלריה עמידים ללריאם, לכן התרופה הזאת פחות יעילה בלאוס מאשר מלארון. ללריאם יש גם יותר תופעות לוואי, כאשר למלארון כמעט ואין (מאוד נדיר - קצת כאב בטן או בחילה, אבל זה ממש נדיר ולמעשה זניח). מלארון טוב גם לטיפול במחלת המלריה לאחר שחולים ולא רק למניעה. רק שלטיפול (לאחר אבחנה ע"י רופא במקום) יש לקחת 4 כדורי מלארון ביחד פעם ביום במשך 3 ימים רצופים (כלומר, מינון פי 4 מהמינון המניעתי שהוא - כדור אחד פעם ביום). זוהי למעשה אופציה של "טיפול חירום" כפי שקראת לזה. בהצלחה ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה