שלום א/נשים!

DaViD3.11

New member
שלום א/נשים!

מה שלומכם? רציתי לשאול משהו... ובכן, ביקשתי לעשות ויזה לסין דרך איסתא (גר בצפון, שווה לעשות דרך סוכנות). אמרו לי שהויזה ניתנת למשך שלושה חודשים מתאריך הוצאתה (במשך שלושת החודשים הללו אני רשאי להיכנס לסין) אבל בתקופה הזו מותר יהיה לי לשהות רק חודש אחד בסין. זה הגיוני? נו טוב, קומוניסטים פשיסטים, הכל הגיוני... השאלה שלי היא כזו (נו טוב, עוד אחת...) : אני טס בשבוע הבא להודו שם אהייה כחודש בערך ומשם אני מתכנן לעבור לטיבט דרך נפאל. רציתי לדעת אם בכלל שווה להוציא ויזה לסין או פשוט לעשות דרך הסוכנות בטיבט את הטרק 4X4 של חמישה ימים לטיבט ושם לחתוך בלהסה ולהיעלם לכמה זמן... מה אתם אומרים? יש למישהו ניסיון או ידיעה בנדון? בתודה רבה מאוד והרבה אהבה - אני

shugi28

New member
ניתן להוציא וויזה לסין

בקטמנדו , צריך מזל אני קבלתי לחודש בעוד שחברי קיבל לחודשיים אבל זה היה לפני שנה בדיוק מאז בטח השתנו כמה דברים בתוך טיבט ( סין ) אין ממש סיכוי להארכת וויזה !! אלא אם יוצאים משטח טיבט לסין וחוזרים ( לא ממש אהבתי את החוויה של הסינים ..) ורק אם סיבה מוצדקת תקבל מקסימום 10 ימים נוספים צמורת 100Y ( זה לפחות מה שאני שלמתי אז ) וגם זה לא בכול מקום בטיבט ..

DaViD3.11

New member
תודה :)

תוכל להמליץ לי על משהו בטיבט (טרקים וכו´) וטיפים כלשהם?

shugi28

New member
כשתגיע ללאסה ..

טראקים בטיבט נעשים בד"רכ בגיפ או שילוב של ג´יפ וכמה ימי הליכה אלא אם כן אתה חושב שיש לך כושר של מטפס הרים כי ללכת ברמה הטיבטית ( 4000 מ גובה +- ) צריך כושר של סוס .. אז בכול גסט האוס תמצא מודעות של אנשים שמחפשים פרטנרים לטראק ( כדי לסגור על 5 אנשים בג´יפ ולהתחלק בעלויות ) הטראק הכי נפוץ ולפי דעתי אחד מהמקומות המדהימים הוא ה namtzu lake סך הכול מרחק של יום נסיעה מלאסה , אגם נפלא בגובה 5000 מטר עם נופים מדהימים ! צבע השמיים משתנה כל רבע שעה לפני השקיעה פשוט מדהים .. אנחנו נשארנו במקום יומיים והמשכנו למנזר רומברוק .. שה העברנו את הלילה בתוך אחד החדרים של המנזר בבוקר הזמינו אותנו לראות טקס שאם הייתי יודע עליו יותר אולי הייתי מוותר ..זהו טקס קבורת שמיים . אחת החוויות החזקות\קשות שהיו לי בטיול למזרח איו לי ממש חשק לכתוב על זה כשתגיע לטיבט תשאל\תקרא ותחליט אם אתה רוצה לראות את זה טיפ חשוב ! הנופים שם מדהימים אז לא כדי להסתובב שם עם מצלמת פוקט !! כדי משהו יותר מקצועי בדיעוד אני הייתי נסחב גם עם חצובה יש שם שקיעות מדהימות ..יותר אפילו מהאיים בתאילנד ! בהצלחה

למעלה