שלום,בביקור בצפון-חייבת לפרוק מהלב

חיבנוקי

New member
שלום,בביקור בצפון-חייבת לפרוק מהלב

היי, אני יודעת שאני לא מאוד פעילה , אך תסלחו לי ,עם כל המוסקטרים בקושי נשאר רגע פנוי
. אני בביקור בצפון,בקיבוץ שבו גרתי לפני הגירושים ושבו גרים הוריי וה
. הגענו לכאן לביקור אני לבדי עם המוסקטרים (לא כל כך לבדי לא????). לפני כל ביקור נהגתי להתקשר ליידע את ה
על בואי הקרוב עם הילדים שלו,כדי שיוכל להפגש אתם,לא שהוא בקשר אתם,או שמתעניין במה שקורה אתם,אבל מצפונית תמיד הודעתי. הפעם משום מה שכחתי להתקשר,ורק כשהגעתי צפונה הרמתי טלפון. וכמו תמיד,גם כשהם ממש באותו אזור,הוא לא ממש פנוי לפגוש אותם. הוא יפגש אתם איזה פעם או פעמיים כי "לא נעים",ומה יגידו אחר כך בשבילים... אבל לא ממש מיוזמתו,או מתוך געגועים עזים. אם אני מכירה אותו אז למה זה ממשיך לעצבן אותי,למה זה מציק לי בשביל הילדים,למה אני ממשיכה לגונן על הילדים מפני זה ולספר שבטח "הוא עסוק בעבודה" למה אם אני פתחתי פרק ב' עם אדם מקסים שנותן להם כל מה שה"אבא"אמור לתת,עדיין מגוננת עליהם מהאמת שמי שאמור להקרא אבא פשוט לא מעוניין כנראה בתפקיד. האם אני נוהגת נכון????? אני מוצאת את עצמי מתעצבנת ממה שאני שומעת על כמה הוא מסכן שהילדים שלו כל כך רחוקים ולא יוצא לו לפגוש בהם,אבל גם כשהם כאן לידו זה לא ממש משנה... בא לי לצעוק בשבילים ,תפסיקו לרחם עליו הוא לא מסכן, סליחה שיצא מבולבל,אבל הייתי חייבת להוריד מהלב ורק אתם יכולים להבין אותי שיר

זה מאד מוכר

אבל למעשה כשאת נותנת את ההסבר הזה לילדייך את מגוננת עליהם וזה בסדר. אולי יבוא יום והם ירצו קשר איתו או הוא יחפש אותם והכעס והתסכול יהיו נמוכים יותר אצל הילדים וכך יקל עליהם לבנות עמו קשר. מה לעשות?אנשים מדברים כי זה דרכם. העיקר שאת יודעת את האמת וכל הנקודות מצטברות לזכותך

yaeli4

New member
אוי, כמה שאני מזדהה איתך

חיבנוקי יקרה, כל מה שכתבת, קיים גם אצלי. והאיש חי במרחק נסיעה של 5 דקות והליכה של 20 דקות. אף על פי כן, הוא עסוק מכדי לראות את הבת שלו, ואפילו עסוק מכדי להתקשר. נכון, זה מעצבן. ואני מתעצבנת כל פעם מחדש, וכל פעם בעלי מרגיע אותי וחברים וחברות גם כן, אבל בפנים אני אכולה. אין לי כל כך עצות חוץ מאשר העובדה שצריך לחיות עם זה. וזה שאת מגוננת על הילדים זה בסדר גמור ומובן. לא ירחק היום שהם יבינו לבד שזה לא בסדר ולא אמור להיות ככה. אבל תני להם להגיע לבד למסקנה הזו. הבת שלי, היום, כבר מבינה שכך לא מתנהגים אבות גרושים. יש לה כמה וכמה דוגמאות מסביב כדי להבין שגירושין, זה בין אמא ואבא ולא בין אבא והילדים שלו. היי חזקה,

*יערית

New member
חיבנוקי יקרה../images/Emo39.gif

יש שאומרים להמשיך בחיים ולחשוב שאין אבא, להרגיש אלמנה,יש שאומרים ל"דחוף" את הילדים אל ידיו של אביהם ויהי מה!יש שאומרים,לוחשים,צועקים, ואת האמת זה ממש לא משמש כתחבושת לפצע שניגרם כתוצאה מהיתעלמותו של האב,זה לא משנה שיש מישהו אחר שעושה אתכם מאושרים החלל הזה עדיין מכאיב, ומתסכל אם אני יכניס את זה ליתר דיוק. אישית לא רוצה לוותר על קיומו של אביהם,אני בטוחה שאם במידה והוא יראה ריחוק מילדיו אני לא אשב בצד ואשתוק, אני יעשה הרבה בכדי שהילדים יפגשו בו,שלא תביני שאני רומזת לכך שלא עשיתן דיי,אבל כשאני רוצה להיות קרצייה אני גם לא מתביישת בזה
אולי אם נראה התעלמות מעצם קיומו הוא יבקש את הקירבה? לא יודעת,באמת לפעמים החיים מביאים אותנו לצומת דרכים שהשאלות מרובות ואין תשובות.

rolan

New member
השבילים ../images/Emo4.gif

דווקא בהם אני רוצה להתמקד, אף שרק קיבוצניקים מבינים מה המשמעות שלהם.... כל כך מבינה את המשמעות... לכן ממעטת ללכת או להכנס לשבילים הללו. ממעטת משום שאיני רוצה להיות מאלה "הסוללים" אותם או שעל גבם "נסללים". למי שלא מבין, שבילי הקיבוץ הם אלה "הקובעים" מה קורה בלב ליבו של הקיבוץ, בנפשו. שם "מתנהלות" להן שיחות החולין, שם נקבעת מדיניות האיש הקטן, והאנשים קטנים מאוד, צרי עינים ואופק.... חיבנוקי, אל תסתכלי על השבילים, אל תשמעי להם או עליהם - הם יכולים רק להסב לך עגמת נפש וצער. את הקמת משפחה חדשה ונהדרת לילדייך, את הסבת להם אושר - האנשים בשבילים לא יודעים את האמת כולה, לא מבינים את הצער שנגרם לך... אל תקשיבי להם!!!

חיבנוקי

New member
רולן כמה שאת קולעת בול

הסיבה שבגללה בחרתי לעזוב את הקיבוץ,אחרי הגירושים ,היתה שנמאסו עלי "השבילים" שתמיד יודעים יותר טוב מכולם מה נכון. היום אני עירונית גאה, ונהנהת מהפרטיות שבחיי,ומכך שאני בוחרת את מי להכניס לחיי ולמי יש זכות לנסות ולהשפיע על חיי. הביקורים בקיבוץ מחדדים לי כל פעם מחדש כמה נכון היה בשבילי לעזוב ולהתרחק. ה
ימשיך להיות תמיד "הצודק" בעיני כולם,כי תמיד היה היותר "מקובל" ,היותר בתוך העיניינים. אך כל זה פחות מפריע לי כיום כש הצלחתי להתנתק מכאן.ומה שיותר מפריע לי זה שגם כשאני כבר כאן הוא כל כך לא זקוק לילדים,ולא נותן להם דבר מבחינה רגשית והם "מתגעגעים" ו"מעריצים" אותו בדרכם.

קצת להגן על הקיבוץ

אני כבר חיה 33 שנים במסגרת קיבוצית. ואני חייבת קצת להגן עליה. בימינו (כלומר מאז שגמרנו לייבש את הביצות, וגמרנו עם שטויות נוסח "הלינה המשותפת" - שבילי הקיבוץ השפעתם על הרוב מעטה. מה שקורה בפנים הוא הקובע. נכון שזו אמירה אישית והיא תקפה כמו כל תחושה אישית אחרת .אישית אני ממעיטה בערך ההשפעה של שבילים מדברים למיניהם. מה איכפת לך אם בעיני XYZ הוא קדוש? אולי בעיני DFG את הקדושה?

rolan

New member
סביבית יקרה

התלבטתי רבות האם להתייחס כאן לנושא קיבוץ ולפתח אותו. לא נראה לי שזה המקום, אולם, רוצה רק להעיר - גם אני חיה שנים רבות בקיבוץ, רואה את השינויים המתחוללים בו מקרוב מאוד, אולי אפילו קרוב מדי...
המשפט האחרון שכתבת: "מה איכפת לך אם בעיני XYZ הוא קדוש? אולי בעיני DFG את הקדושה? " - נכון תמיד, בכל מקום ולאו דווקא בקיבוץ. אולם, בקיבוץ, למרות שכבר גמרו לייבש ביצות, ונגמרו שטויות נוספות אחרות, עדיין החיים הצפופים מורגשים וקשים לחלק מהאנשים. זה נכון בקיבוץ או בכל מקום ישוב קטן, בו חיה קבוצת אנשים קרוב קרוב ומשפיעה על חיי הפרט. סתם כי בא לי לקשקש עוד קצת על קיבוץ

בונוסית

New member
ובחזרה להגנה על הX...

שיר. אין קשה מלהגן על מישהו שאת מלא כאס עלו. הכי קל זה להיגרר להאשמות. ובסיפור הזה מיש שמשלם זה הילדים. אני מעריכה את החוזק שלך. את היכולת שלך לשים את צורכי הילדים לפני האגו שלך, לתת להם תחושה שאבא שלהם אוהב אותם במקום להראות כמה את היא הטובה והדואגת - זה אהבה... ייום אחד, אם הם ירצו הם יתחשבנו איתו...

בקיבוץ בכפר בעיר.....

כל הגנה שאת מעגלת פינות כדי שילדיך לא יפגעו,או יפגעו פחות מבורכת. פעם כשהילדים יגדלו תביני מהיכן הם צמחו ומהיכן הביטחון שלהם. שום דחיה מצד הורה לא מוסיפה לילד, היכולת שלך להבין זאת ולהפוך שחור ללבן היא המתנה הגדולה ביותר שאת יכולה לתת לילדיך. וכמו שכתבו קודמי ,כל הכבוד על היכולת לשים את האגו בצד

למעלה