שלום בבקשה עזרה בתרגיל

ron369

New member
מצטער על העצלנות, אבל אני מרגיש

שזה לא הרגע הנכון להתחיל להסביר דברים כאלו מחדש.

gil levi

New member
נדמה לי שכן יש טעות.

כי הפונקציה היא למעשה לא פונקציה. אם ניקח n=8, אז ניתן לכתוב את 8 כ 8/1 וגם כ 16/2. עבור 8/1 מקבלים 6 ועבור 16/2 מקבלים 0 ואז f(8) zzz הוא לא יחיד. צריך להגדיר אותה אחרת, אולי לקחת את הb הקטן ביותר שמתאים או משהו כזה.

ron369

New member
הטעות שלך היא מינורית

אתה פשוט מניח שהנוסחה שהוא כתב נכונה, אבל הוא התבלבל בה מעט, ולכן הטעות שלו נגררה. אגב, טעויות כאלה הן כנראה *הכי אכזריות*, גם כי התשובות שיוצאות (כמו במקרה זה) שגויות לעיתים לחלוטין, וגם כי קשה מאד להבחין בהן, בהתחלה או בכלל. במקרים כאלה צריך פעמים רבות "מישהו מבחוץ". בכל אופן, שים לב שבנוסחה שלו מתקיים:
f(n/b)= n/b - (bn)/4​
אבל זה צריך להיות, בעצם:
f(n) = n - n/4 f(m) = f((n/b))= (n/b) - (n/b)/4 = n/b - n/(4b) = n(1/b - 1/4b) = O(n/b)​
ועבור b קבוע
= O(f(n)) = O(n)
אני חושב שהוכחתי את השקילות, לא? אלא אם כן התבלבלתי איפה-שהוא?

gil levi

New member
תגובה.

לא הבנתי מדוע צריך להיות: f(n)= n - n/4. תוכל להסביר?

amirxbox

New member
צודק טעות שלי . ../images/Emo10.gif תודה תודה

תודה על ההפרכה חשבתי על זה יותר משעה .

ron369

New member
מעולה. עכשיו תחפש דוגמא נגדית אחרת

ו, בנוסף, תוכיח האם במחלקות הבאות הטענה נכונה. מחלקת הפולינומים. מחלקת הפונקציות האקספוננציאליות. מחלקת הפונקציות שהינן סאב-אקס', ועל-פולינומיאליות. מה ניתן להסיק מכך על הדוגמא הנגדית הקודמת שלך?
(הכל זה, כמובן, הצעות לתרגילים שאולי ילבנו אצלך את הנושא, ויחפו על כך שגיליתי לך את התשובה
) בהצלחה

amirxbox

New member
תודה אבל לא נראה לי חח

יש כל כך הרבה עומס ואני שמח שזה התרגיל שחתם את סיום העבודה במבני נתונים (ד"א את שאר התרגילים של ניתוח זמני ריצה אני מקווה ומאמין שעשיתי די טוב) לקחתי כדוגמא סותרת את 2ⁿ תודה לכל העוזרים!

inferno3

New member
שאלה קטנה בקשר לדוגמא שנתת

אתה יכול להסביר לי איך בדיוק הדוגמא שנתת מפריכה את הטענה הזו?

ron369

New member
כן, בטח (אבל זה ארוך! ../images/Emo3.gif ../images/Emo13.gif)

נניח בשלילה שקיימים c, n0, N, כך שלכל n>N מתקיים ש:
n_0 * e^x/2 + c > e^x​
אבל ברור שזה לא נכון, כי למשל אם נקח x=2(c+n0) (לא טרחתי להצמד), אז נקבל ש:
n_0 * e^x/2 + c > e^x <==> n_0 * e^2(c+n0)/2 + c > e^2(c+n0) <==> n_0 * e^(c+n0) + c > e^2(c+n0) <==> עבור n0,c גדולים מספיק n_0 * e^(c+n0) + c > e^((c+n0)+(c+n0)) <==> n_0 * e^(c+n0) + c > e^(c+n0)*e^(c+n0)) <==> n_0 * e^(c+n0) + c > c+e^(n0)*e^(c+n0)) <==> n_0 * e^(c+n0) + c > n0*e^(c+n0) +1 + c סתירה.​
סתירה.
במילים אחרות: lim e^x / e^(x/2) = n->oo lim e^x / (e^x)^1/2 = n->oo lim (e^x)^1/2 = oo n->oo​
מש"ל. (וכמובן שמכלילים את זה לכל חזקה כזו). בכל אופן, יותר מעניין לדעתי זה ש: נניח שנתונה פונקציה שמקיימת לכל x את f(x) = 5*f(x/2) + 5 אזי (נראה לי ש)זו פונקציה פולינומיאלית בהכרח! למה? אני חושב שמשפט האב מוכיח זאת.

vinney

Well-known member
למה אתה סתם מסבך אנשים?

קח פונקציה 2 בחזקת N חישוב הוא כזה:
f(n)=2^n f(n/2)=2^(n/2) lim (f(n)/f(n/2))= lim ((2^n)/(2^(n/2))) = lim (2^(n/2)) = infinity מש"ל​
גבול באינסוף, כמובן.

ron369

New member
טרחת בכלל לקרוא את ההודעה שלי?

באמת, מצטער על התוקפנות.

vinney

Well-known member
היה נראה לי מסובך

יותר מדי eים וxים
כתבת אותו דבר, אם הבנתי נכון, רק הוכחת את זה קצת יותר טוב ממני
בעיקרון זה נכון לכל פונקציה מעריכית, אז למה בחרת e דווקא?

ron369

New member
הטענה ש-e "מושלם" לא מספיקה? ../images/Emo13.gif

אגב, ל-e באמת יש כמה יתרונות, בפרט, יכולתי להעמיד פנים ש-e מציין מעריך כלשהו הגדול מ-1. למען האמת, אני נוטה לעבוד עם e במקרים כאלו, למקרה שיהיו מעורבות נגזרות כלשהן. (ולמה יותר טוב? היה נראה לי שעשינו בדיוק את אותה הדרך, חוץ מזה שהשתמשתי ב-e, וכתבתי קצת יותר ארוך
)

למעלה