שלום, בוקר טוב
ושאלה...

Liat R

New member
שלום, בוקר טוב../images/Emo42.gif ושאלה...

ביקשו ממני עזרה בהדפסת עבודה להגשה. עדיין לא ראיתי אבל נאמר לי שיש דפים עם טקסט וישנם דפים רבים של טבלאות. השאלה שלי - כמה מבקשים עבור דף הדפסה. תודה

עצה מכתבנית ותיקה

אני מדפיסה כבר שנתיים בלעדית לעורך דין. כיום אני גובה ממנו לפי: 8 ש"ח לכל 250 מילים. אני ממש עושה ספירת מילים ולפי זה מחשבת. אני מקבלת ממנו תשלום אחת לחודש. היו מקרים שקיבלתי עבודה מהוצאה לאור ובתום העבודה קיבלתי את כל הסכום. יש שנוהגים לגבות מקדמה מסויימת להבטיח את התשלום הסופי. עבור הדפסה דחופה לוקחת בין 5 ל- 10 ש"ח נוספים, תלוי בכמות החומר והדחיפות הרצויה. עבור טבלאות פשוטות לא גובה יותר כסף ומחשבת את הטקסט שבתוך הטבלה כחלק מהטקסט שבספירת המילים. טבלאות מיוחדות שצריך לסדר ולעצב אני גובה תוספת של 100 מילים לטבלה. כך שאם יש כמה טבלאות שצריך לעצב אז כל טבלה בפני עצמה 100 מילים. חשוב לתת הצעת מחיר כללית לפי מה שאומרים בטלפון הלקוחות אבל להבהיר שחייבים לראות את הטיוטה כדי לתת הערכה מדוייקת. התשלום מחושב לפי הדפים המודפסים ולא דפי הטיוטה. אם יש תיקונים (תוספות של הלקוח או טעויות של הלקוח) תוספת תשלום. אם יש טעויות הדפסה של הכתבנית ברור שלא לדרוש תשלום נוסף. אם יש שאלות נוספות, אשמח לעזור.

motyka

New member
מחירי הדפסות

יש שתי שיטות - האחת לפי מילים (בתפריט קובץ - מאפיינים - סטטיסטיקה כתוב כמה מילים יש בקובץ) ואז על כל 300 מילים לוקחים 10 שקלים. בשיטה השניה - קובעים שעבור כל דף המודפס בגופן אריאל בגודל 12 ברווח וחצי לוקחים 8-12 שקלים. נושא הטבלאות שייך להיסטוריה של מכונות הכתיבה, כאשר טבלא היתה דבר מסובך. היום יוצרים טבלא בשנייה, ואין הצדקה לקחת יותר. נהוג לקח תוספת עבור הדפסה דו-לשונית. תיקונים קלים ותיקוני הגהה כלולים במחיר (אם כתבו אות ואת הבנת אות אחרת, וכו') על שינויים במסמך נהוג לקחת סכום גלובלי המחושב לפי זמן עבודה. המחיר כולל עותק מודפס אחד.

למעלה