שלום,בימים האחרונים לא היה לי זמן

ד2003

New member
שלום,בימים האחרונים לא היה לי זמן

לשבת ליד המחשב וכעת אני קוראת והנה הפסדתי המון. אני מתכוננת להכין עוגת תפוז,איזה עדיין לא החלטתי.אני אכין את העוגיות המקסימות בשני צבעים של נופר א.בנתיים בתנור מתבשל הכרוב הממולא,הכרוב הוחמץ בשלמות לפי המתכון של שוש ,קפוסטה,הטעם נהדר. אני ממשיכה להתעדכן. יום טוב לכולנו.
 

ד2003

New member
בבקשה,כרוב ממולא

4 בצלים גדולים קצוצים דק,מטוגנים בשמן זית חצי ק"ג בשר בקר טחון חצי כוס אורז שטוף 3 כפות תרכיז עגבניות (28-30 bx) מלח ,פלפל שחור לפי הטעם.הוספתי פפריקה וכף אבקת מרק. מלאתי עלי כרוב.העלים החמוצים היו רכים והבישול נחסך.סידרתי בתבנית,מעל הרוטב-הרבה רכז עגבניות,מלח,פלפל,פפריקה,ומים.טיפטפתי שמן זית מעל הכרובים ולתנור .כשעה וחצי ב-220מעלות.
 
עלי כרוב כבושים ממולאים בשר ואורז

החומרים - 1 ראש כרוב לבן חמוץ למלית ½ ק"ג בשר טחון ¾ כוס אורז 1 בצל קצוץ מלח פלפל שחור 2 כפות רסק עגבניות 2 כפות מים לרוטב 1 כף רסק עגבניות 1/4 כפית מלח לימון (עלי הכרוב מלוחים צריך לטעום קודם לפני שמוסיפים) פלפל שחור 1 כפית שטוחה סוכר שמיר קצוץ 2 כפות שמן אופן ההכנה מסירים את העלים מראש הכרוב . שמים במסננת כדי שיתנקזו מנוזלים. מסירים את החלק הקשה של הקלח. בסיר מאדים את הבצל, מוסיפים את האורז ומבשלים עד שהוא מקבל ברק. מורידים מהאש. מערבבים פנימה את הבשר, רסק העגבניות, קצת מים, מלח ופלפל שחור. שמים עלה בף היד, בכפית נותנים מהמלית במרכזו עושים מעין צרור קטן תחילה ע"י קיפול הבסיס, ואחר"כ השוליים ומגלגלים בהדיקות ככל האפשר. עורכים את עלי הכרוב הממולאים צפוף בסיר גדול. יוצקים , פלפל שחור, סוכר, שמן, מיץ הלימון ושמיר קצוץ. לוחצים היטב בצלחת על העלים הממולאים, מכסים. מבשלים במשך ½ שעה על אש קטנה. מגלים טועמים ומתקנים את הטעם. מכניסים את הסיר לתנור (ללא המכסה) ממשיכים לאפות בערך עוד כ-1 שעה בחום בינוני. מגישים חם.
 
למעלה