"שלום בינינו...."?!

omry brotshtein

New member
"שלום בינינו...."?!

אתמול בלילה פיזרתי שלטים וכרזות למען התרמת הדם שתערך בישוב כפר האורנים ביום א' הקרוב. כאקט של רצון טוב הצבתי שלטים גם בצומת המרכזי בישוב לפיד במטרה לשתף גם את תושבי לפיד ולגייסם למאמץ המשותף לתרום לקהילה באמצעות תרומת דם. אין לי ספק שרוב התושבים מבינים את חשיבות תרומת מנת הדם להצלת חיים ואת החשיבות שבכניסה למאגר מח עצם בישראל. כנראה שלפחות אחד או אחת מתושבי לפיד לא אהבו את מבצע גיוס תרומות הדם (אולי מכיוון שהוא יערך בכפר האורנים...?) והוא או היא (אולי הם?)החליטו להוריד את הכרזות ולהעלימן. אני מאד מקוה שהוא או היא אשר הורידו את הכרזות פעלו מתוך מניעים אישיים ולא ציבוריים אני נוטה להאמין שהם כמוני מבינים את חשיבות התרומה...ושצריך לשים בצד חילוקי דעות כשמדובר בנושאים מסוג זה. זה בסדר שישנם חילוקי דעות בנושאים מגוונים בין שני היישובים, חילוקי הדעות נועדו כדי שנדע לפתור אותם בצורה של הקשבה והידברות,זה הרי יקרה במוקדם או במאוחר ה"שלום בינינו", בין לפיד לכפר האורנים,חשוב שבעתיים בתקופה זו שצרות רודפות אותנו גם ללא מאמץ מיוחד. אני מקוה ש"האמיץ" או ה"אמיצה" יהיה אמיץ מספיק גם להפסיק עם המעשים הללו שלא מוסיפים כבוד לישוב בו הוא מתגורר ואם הוא - היא ניסה או ניסתה להעביר מסר כלשהו הוא מסר מכוער ולא רלוונטי במקרה זה תושבי לפיד כמו תושבי כפר האורנים מוזמנים לתרום דם ביום א' הקרוב במתחם בית הספר בין השעות 17:00 - 21:00 תודה, המסר פורסם בפורום הישובים כפר האורנים ולפיד עמרי ברוטשטיין

אירילה

New member
כרזות על לוחות מודעות בלבד!!!!!

עומרי שלום כן , זה אני שהורדתי את הכרזה במרכז הישוב לפיד , ושמי הוא גרשון , ואני נאמן ניקיון מטעם המשרד לאיכות הסביבה. לא ,אין לי שום דבר נגד התרמת דם ,ההפך הוא ,אין יותר מקודש מתרימת דם ,אבל חברי היקר ,לכל מודעה יש את הלוח שלה ,אינני יודע מיכן באת, ולאיזו סביבה השתייכת ,אם רצית לגור במקום של שוק שילת הייתי מציע לך לגור בצומת שילת ,שם תהנה ממגוון כרזות ושלטים כמו מלפפון בשקל ,או רהיטים במבצע , ונדמה לי שבאמת לא היית רוצה לגור במקום כזה ,ולכן ידידי אני את לפיד מקום מגוריי ,רוצה לראות כמקום נקי ומסודר , היו כבר כאלה שקיבלו ממני דו"ח נאמן ניקיון על כרזות שתלו בישוב , מה לעשות ,אנחנו גרים במדינת חוק ,אולי לך זה לא נראה ,אז בקשה לי אליך ,עזוב את לפיד נקיה מכרזות ,תלה לך בכפר האורנים כמה כרזות שאתה רוצה ,על הגדרות,על הקירות על סלעים ,כל עוד זה יהיה בישובך. אבל ללפיד ,השאר זאת למקומיים אשר תולים את המודעות על גבי לוחות המודעות ואני מציע לך שתאמץ לך את הדרך הזו . לא משנה עד כמה חשיבותה של הכרזה ,יש לוח מודעות ,זהו המקום לתלית מודעה. ולכן ידידי בהזדמנות זו קבל גם ממני אתראה ,להבא ,כשישוב כפר האורנים יתלה מודעות בלפיד שלא על גבי לוחות המודעות אשקול הגשת דו"ח ,לידיעתך גובה הדו"ח נכון להיום הוא 250 שקל ו500 שקל על תליה נוספת. מקווה שהבהרתי את עצמי היטב ,ולך אני מאחל ארץ ישראל יפה ונקיה. גרשון הר-טוב

אברהם ג

New member
אין ספק שכשאומרים "מקום נקי ומסודר"

"איכות חיים" "שמירת החוק" "שלום וסבר פנים יפות לשכן", הדבר הראשון שעולה לי לראש זה : לפיד ותעשה לי טובה גרשון,אל תאיים עלינו וקודם נסה נא לפתור את בעיות הישוב האיכותי שלך, שמן הסתם הן גדולות מכרזה זו או אחרת. אתה מזכיר לי את הסיפור על אדם שקיבל התקפת לב, והפארמדיק מטפל בשריטה שיש לאותו איש על רגלו....

אירילה

New member
את בעיות הישוב שלי ועד הישוב יפתור

ואתה לא תחליט איפה לשים כרזות בתחום לפיד , אצלך בבית - ישוב תתלה היכן שאתה רוצה , את לפיד תניחו מחוץ לתחום שלכם. לא חסרות לנו כרזות ,בלוחות המודעות - בבקשה. שיהיה לך שבוע טוב

אברהם ג

New member
נו, גנון רינה "אתה לא תחליט עלי..."

והסר דאגה מליבך גרשון: את לפיד אנחנו מניחים מחוץ לתחום שלנו,ככל שזה נוגע לי!

omry brotshtein

New member
גרשון שלום

אני רוצה לתת לך הסבר. אני לוקח על עצמי את המקרה הנ"ל,מכיוון שהיתה חשובה לי התפוצה והמודעות גם בלפיד ומכיוון שהערכתי שהפוטנציאל הוא גדול והמטרה מקודשת. השלטים נתלו ביום ה' לפנות בוקר! בשעה 01:30 , אז אני מתנצל שלא הערתי אף אחד בשביל לשאול אם זה תקין או לא....השלטים נתלו שם בתום לב,ברור גם לי שאנו לא מעוניינים לחיות בתוך השוק (למרות שגם שוק יכול להיות אסטתי נקי ומסודר זה תלוי רק בנו...) ולאחר שבחנתי את האפשרויות המצומצמות לתליה שהיו תורמות כמה שיותר לקידום העניין כך החלטתי וכך ביצעתי. שבוע קודם פשוט ראיתי שם כרזות ופרסומים בנושא הפורימון ולכן הנחתי שזה בסדר. שקלתי להקים גם לוח מודעות מאולתר עם סנדות בשיתוף אנשי לפיד,כפי שהיה בדיוק במודעת פורים, אם זכרוני אינו מטעה אותי, אשר הוקם ע"י תושבי היישוב שלך ואני מניח שבהסכמת הגורמים הרלוונטיים.אבל הזמן היה לי באמת מאד מוגבל והשלטים היו מוכנים כל כך מאוחר....השתדלנו שהשלטים יהיהו אסטטיים וברורים. הדבר החשוב ביותר בכל הנושא הוא שאנחנו מסכימים על החשיבות שלו,התרמת דם מצילה חיים!, חשוב שתגיעו להתרמה,אני חושב שתגדיל לעשות ותגיע בעצמך עם חברים נוספים כדי להראות שאין כאן באמת שוב דבר אישי. המלצה חמה נוספת שאפשר לשקול היא הקמת לוח מודעות שישמש את התושבים בצומת הזה אבל זו כבר החלטה שלכם. בלי שמץ של ציניות ,גם בישוב כפר האורנים שאני מתגורר בו חשובה איכות החיים, הנקיון והסדר חשובים למהלך החיים האיכותי,נושאי איכות הסביבה עומדים על סדר יומו של הועד והתושבים, בוא לא נאיים זה על זה בקנסים והפחדות זה לא לכבודו של אף אחד. אפשר לפרסם, להתקשר לברר ולהגיד שהשלטים נתלו בצורה לא תקינה ושלהבא אתם מבקשים לתלות אותם במקום מוסדר שנמצא ב _____ וב______ ונוכל להמשיך ולקיים מהלכים משותפים (יחד עם הועדים וגם ללא הועדים....) בין שני היישובים. בברכה, עמרי

למעלה