שלום בנות אני אחרי שקיפות -

שלום בנות אני אחרי שקיפות -

כל כך הרבה שנים לא הגעתי לבדיקה הזו. יצא 1 ס"מ לכל אחד מהעוברים או יותר נכון 1:1700 ומשהו.. הרופא אמר שהבדיקה מצוינת.. אבל....... בגלל הגיל.. 37 כמעט יצא שכדאי לעשות מי שפיר.. אני עדיין לא מחליטה אלא רק אחרי הסקירה אבל הנטיה שלי לא לעשות.. לא יודעת למה - דוקא פחדנית שמוני שמוכנה לעשות הכל על מנת שהכל יהיה בסדר רוצה להימנע מזה.. האם זו טעות? או אם כל הבדיקות בסדר כדאי לעשות רק בגלל הגיל? תודה

איזה תוצאות מצוינות ../images/Emo45.gif

צריך לזכור שכל אישה מעל גיל 35 תקבל את ההמלצה לעבור דיקור מי שפיר, בלי קשר לתוצאות בדיקות הסקר. את יכולה להחליט שבדיקות מצוינות כמו אלה, שמורידות את הסיכון לעובר פגוע בהשוואה לסיכון ע"פ גיל, מהוות עבורך אינדיקציה להימנע מהדיקור. בעיניי זה לא מוזר בכלל שאת נוטה להימנע ממנו בהתחשב בהיסטוריה שלך, גם אם ברור שנשים שונות במצבים שונים עשויות להחליט לעבור את הבדיקה *דווקא* בגלל ההיסטוריה הזו. האם כדאי לעשות את הבדיקה - זה תלוי בשאלה מה תחליטי לעשות עם התוצאות שלה. אין כאן נכון ולא נכון ואין "טעויות", יש רק את מה שנכון לחיים שלך ולמשפחה שלך. אני אישית חושבת שכן הייתי עושה את הבדיקה - אצל המומחה הכי גדול, עם כל אמצעי הזהירות, אבל עושה. תמשיכי לעדכן בבשורות טובות בלבד! עתליה

מכיוון שזה הריון תאומים

לא הייתי מחליטה עדיין, באופן א-פריורי, לבצע בשל הגיל. אם הסקירה המוקדמת תקינה, הייתי מקדימה במעט את הסקירה המאוחרת לשבוע 20. אם אין בה דופי, הייתי שוקלת לדחות את הדיקור לשבוע 32, אם יש בה ממצא היית מבצעת מיד. (אני אנסה לקשר לך אח"כ על השיקולים בעד ונגד דיקור מאוחר). שמחה על התוצאות הנהדרות (מניחה שזה 1 מ"מ לכל עובר, בוודאי לא 1 ס"מ, חלילה).

למעלה