שלום בנות ובנים גם

galala

New member
שלום בנות ובנים גם

שמי גלי אמא של יואב בן שלושה שבועות, נולד בתה"ש ב-29.3 במשקל 3.830 אני עוקבת אחרי פורום הריון ולידה מהיום שגיליתי על ההריון ונעזרתי בו רבות כמשתתפת פאסיבית לחלוטין, ללא ידיעתכן עזרתן לי המון ועכשיו שאלה יואב אוכל בשבוע האחרון כל שעתיים כמות של בן 90 ל-120 (תמ"ל), ההפסקה הכי גדולה הגיע ל-3.5 שעות באופן חד פעמי, האם זה הגיוני, זאת נראית לי כמות מאוד גדולה והוא מאוד סובל מגזים אחרי הארוחות, ואם בגזים עסקינן, לגבי הגליכל, זה מאוד עוזר ליואב (טפו טפו טפו)אבל אני חוששת לתת אחרי כל ארוחה, האם יש מינון שרצוי לא לעבור?

dafgol

New member
הי גלי וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

הכי חשוב , המון
להולדת יובל
. אני זוכרת מה שלי אמרו ואומרים כל הזמן....שהארוחות לא סדירות מכיוון שהקיבה עדיין לא מאורגנת...לפעמים אוכלים יותר , לפעמים פחות ובהפרשי זמן שונים....האם התייעצת בטיפת חלב ? אני יכולה להגיד לך שבשבועות הראשונים בר אכל 60-90 בכל ארוחה ובגיל חודש + התחלתי לתת לו בסביבות 120 מ"ל.( ועלינו בכמויות לפי הדרישה שלו...) דר"א איזה תמ"ל יואב אוכל ? אולי הוא פשוט לא מתאים לו ועושה לו סמטוחה בבטן......אולי כדאי לנסות תמ"ל אחר פשוט. לגבי הגליכל אין לי מושג , אנחנו השתמשנו בביביזים שהיה הכי יעיל לבר. בטח יותר מאוחר יענו לך מנוסות ממני...

galala

New member
תודה

דפנה שלום קוראים לו יואב, יובל יהיה הבן הבא... אני שמחה שענית כי למדתי המון מתשובותיך בפורום הריון ולידה, ובעיקר עזרת לי בלי ידיעתך להפחית את יסורי המצפון מכך שאני לא מניקה. יואב אוכל מטרנה, וקנינו סימילאק שהוא יתחיל לקבל היום כי חשבנו שאולי זו הבעיה, הבנתי שגם בר נולד בחור חסון באיזה גיל התייצבו הארוחות שלו?

dafgol

New member
אופסי...סליחה... אני רואה ת'נולד ;-

שמחה שאני יכולה לעזור..... אנחנו עברנו גם ממטרנה לסימילאק והמצב השתפר פלאים ( אני מניחה שכל אחד מגיב אחרת לסוגי האוכל...). בר אוכל בין 4- 5 בקבוקים ביום. בבוקר " טוחן " אחרי שינת לילה ארוכה ורצופה של 10-11 שעות בדר"כ...( יש לילות לבנים מידי פעם ...) אין לו ממש שעות קבועות במהלך היום , בדר"כ זה הולך ככה : בסביבות 6 בבוקר בקבוק של 180 ואחרי שעה +- עוד 60 מ"ל. אח"כ בסביבות 10 עוד 100 - 120 מ"ל , בסביבות הצהריים ( 13:00 ) בקבוק של 180 , לא תמיד מסיים אותו , אחה"צ עוד ארוחה קלה ולפני השינה נשנוש קל.( נרדם במהלך ההאכלה ) אבל הכמויות עדיין משתנות מידי פעם...כך שזה לא ממש קבוע ( חוץ מהבוקר שזה כמו שעון ). הארוחות נכנסו לרוטינה קבועה פחות או יותר ברגע שעברנו לסימילאק.... מה שכן בר כבר בן 4 חודשים והתחלתי לתת לו גם מיץ פירות. מה שלמדתי בהריון ולידה מהבנות...לא להסתכל על השעון ולא להילחץ אם הוא לא אוכל הרבה או יותר מידי....כל זמן שההתפתחות תקינה והוא שבע - לא להילחץ , כשהוא יהיה רעב .....הוא ידע איך להגיד לי.....

את יכולה לתת גליכל אחרי כל ארוחה

זה תכשיר טבעי ולזה הוא נועד. לנו עזר הבייביזים בנוסף לגליכל, וגם זה רק אחרי שנתנו לו לאכול את כמות האוכל הנכונה. מאחר שיואב נולד די גדול והוא כבר בן 3 שבועות, בהחלט יכול להיות שהוא צריך יותר כמות. יהב נולד 3400 וכבר בגיל שבוע אכל 120 מ"ל.....

אז באותו נושא..

יהב נולד 3920, היום הוא בן 11 יום, והוא אוכל כל שעתיים ( כמו שעון שווצרי ) 90 מ"ל. אז לשאלה האם זה נורמלי, כבר עניתן לי, מה שאני יכולה להוסיף זה, שהחלטתי לא להסתכל על השעון ועל הכמויות שהוא אוכל, אלא פשוט לתת לו לאכול מתי שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה, הרי אם הוא לא היה רוצה הוא היה דוחה את הבקבוק, לא? אגב- יהב אוכל רמדיה ועד כה אני די מרוצה ולגבי הגזים.. אני לא יודעת עד כמה זה עובד, אבל אנחנו משתמשים בבקבוק של ד"ר בראון- be free .

אם הוא גומר את החלב עד הסוף, סימן

שהוא צריך יותר אוכל. במשקל שהוא נולד הוא בהחלט יכול לאכול יותר. אם הוא רוצה לאכול כל שעתיים סימן שהוא לא שבע דיו. את צודקת שכאשר הוא יהיה שבע הוא פשוט יפסיק לאכול. תנסי לתת לו 120 מ"ל ותראי מה קורה.

למעלה