שלום בנות... חדשה פה ואודה לעזרתכם

שושה147

New member
שלום בנות... חדשה פה ואודה לעזרתכם

בשנת 2010 עברתי ניתוח להורדת ציסטות... ואז התברר שיש לי אנדומטריוזיס... לאחר הניתוח הופנתי לIVF ונקלטתי עם תאומים... לצערי הלידה של התאומים הייתה מוקדמת (שבוע 26) והם לא שרדו.

הלידה הייתה בניתוח קיסרי ומאז כל הריון שנקלט נפל בשבוע 6... (סה"כ שני הריונות)...

אתמול הייתי אצל ד"ר סוריאנו והוא אמר לי בצורה חד משמעית שכל העסק שם למטה לא ממש מתפקד בעיקר בגלל האנדומטריוזיס והניתוח הקיסרי שעברתי....

הוא חושב שחייבים לעשות ריסטארט, להסיר הדבקויות, ל"תקן" חצוצרות לבדוק את צוואר הרחם והאם הוא צריך קשירה בהריון (הוא חושש ששוב תהיה לידה מוקדמת שתסתיים בידיים ריקות) ובגדול לחזור ללפני 3 שנים שרק התחלנו לנסות. רק לאחר מכן לדעתו צריך לנסות הריון אחרת ימשיכו להיות הפלות בגלל ההדבקויות...

מצד אחד שמחה כי אולי יש פתרון, מצד שני חוששת כל כך מניתוח נוסף....

האם יש מישהי שעברה אצלו ניתוח ויכולה להמליץ?

לואי84

New member
האם הניתוח הראשון

נעשה ע"י מומחה לאנדו'? כי קראתי כבר על לא מעט בנות שנותחו לא ע"י מומחה ועברו ניתוח חלקי בלבד והאנדו לא באמת טופל כמו שצריך. סוריאנו בהחלט נחשב לאחד המומחים הכי טובים ואחת הסיבות לעבור ניתוח היא כשרוצים לשפר סיכויים להכנס להריון. האם הוא מרגיש בהדבקויות משמעותיות בבדיקה? האם יש לך ציסטות?. הייתי שואלת אותו לגבי העובדה שכל ניתוח שעושים גם גורם להדבקויות

לואי84

New member
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה

מצטערת לשמוע על כל מה שעברת

שושה147

New member
הוא היה אצל מומחה אבל לא לאנדו.. כי לא ידענו

שיש אנדו בכלל...

תודה.

liats80

New member
אני

היי שושה,
אני ממש מצטערת לשמוע על מה עברתם.
עצוב וקשה כ"כ.
שמעתי על עניין של קשירת רחם. על פניו מה שסוריאנו אומר נשמע הגיוני.
עברתי אצלו ניתוח ב2010. אני עדיין מטופלת שלו ואני מאוד מרוצה וממליצה עליו בשמחה.
*למיטב ידיעתי* הוא בעל הנסיון הרב ביותר בארץ בנושא של אנדומטריוזיס.
את תמיד יכולה להתייעץ עם רופא נוסף!
מאחלת תהליך קצר, הריון ארוך, והכי חשוב - ידיים מלאות.

ליאת.

למעלה