שלום בנות יקרות

am1232

New member
שלום בנות יקרות

גיליתי את הפורום הזה לפני יומיים ויש לי הרגשה שיש לי במשותף עם כמה מהדברים שכתובים פה אבל אני לא ככ בטוחה. מצטערת אם זה ישמע קצת מסובך או קצת פסיכי אבל בבקשה תנסו להתיחס אם אתן יכולות.... אז ככה - אני בת 37 עם נפש של ילדה. מאז שאני זוכרת את עצמי היה בי את הקטע הילדי הזה. זה כנראה כל כך ניכר עלי שאנשים חושבים שאני מאד צעירה כשרואים אותי - נותנים לי מקסימום 27. זה מפחיד כי זה משקף אולי משהו בפערים הפנימיים שאני חווה. תמיד הייתי רומנטיקנית ללא תקנה, אהבה היתה בשבילי הכל מאז שאני ילדה, ואמצעי בריחה מצויין מהריבים בבית כשהייתי קטנה. בתור ילדה הייתי מפנטזת המון על אהבה וכבר בגיל 14 היה לי חבר רציני ראשון. אהבה רומנטית פירנסה כמעט את כל מחשבותיי ורק כשנפרדתי מהאקס המיתולוגי בגיל 26 חוויתי שבר ראשון מאחר שנאלצתי בפעם הראשונה להיות לבד. במשך שמונה שנים הסתובבתי במערכות יחסים קצרות, רומנים מרגשים ביותר וכמובן הרבה אכזבות והתרסקויות. עד ש......יום אחד פגשתי את מי שהיום הוא בעלי, איש מדהים בפני עצמו, אנחנו שלוש שנים ביחד וככל שאני מכירה אותו יותר כך אני אוהבת אותו יותר. האיש הזה בניגוד לאחרים מספק לי מסגרת חיים יציבה וגם בעולמו הרגשי הוא אדם יציב, אמין, מקסים ושפוי מה שאני לא תמיד כל כך.... אבל מה? אני שהייתי רגילה להתמכר לגברים וממש להתמלא מהאהבה אליהם (ברור שפעמים רבות לא היה שם שומדבר שמעבר לסם הנפלא של ההתאהבות) פתאום מגלה סוג של ריקנות ודיכאון. לאהבה הזאת אני לא מכורה כמו לקודמות, אני לא הוזה עליו 24 שעות ביממה ולא מזילה ריר כל פעם כשהוא בסביבה (טוב אנחנו גם גרים ביחד כבר הרבה זמן..ובכל זאת). אין מצב שאני אעזוב את האיש הזה שאותו אני אוהבת בכל ליבי...אבל משהו כל הזמן חסר. אני מרגישה שאני "משחקת מחבואים" עם האהבה...לפעמים היא שם ולפעמים לא, וזה מאד מפחיד אותי, מאחר שזה לא "עוצמתי" כמו שאני רגילה מפעם... אני מתמודדת עם ה"דיכאון" הזה מאז שאני איתו, ויחד עם זה משהו בפנים אומר לי שהוא בכל זאת האיש הנכון בשבילי (שכחתי לציין שאנחנו "עובדים" על ילד...). אני קצת מודאגת ושואלת את עצמי האם אני עדיין מכורה להתאהבויות של פעם? האם אצליח פעם לחיות בלי הסם הקשה הזה ולהיות מאושרת בחלקי? תודה למי שהגיעה עד הנה...ולילה טוב!!
 

Betterfly

New member
../images/Emo140.gif

קודם כל, אני בטוחה שאת אכן שמחה בחלקך על כך שיש לך אהבה יציבה ובחור טוב. לא נשמע כאילו זו מחשבה שנעלמה ממך. שנית, מעניין אותי לדעת, מה את בדיוק מרגישה כשזה קורה? באיזו תדירות זה קורה? מה את עושה כדי להתמודד עם המחשבות האלו? האם את מרגישה שזה מאוד פוגע באיכות חייך או שאלו פאזות קצרות של דיכאון שאמנם לא נעימות במיוחד בטח אך גם לא מסיטות אותך מהמסלול?
 

am1232

New member
מה קורה כשזה קורה

בערך אחת לכמה ימים אני מרגישה לפרק זמן מסויים ריקנות או דיכאון או חרדה ואז עולים הגעגועים למה שהיה - לתחושת היי או אהבה או אפילו משיכה לסקס עם גבר אחר. לפעמים זה גם מתבטא בכך שאני צריכה להיזהר לא להתקשר לאקס מסויים מחשש "ליפול" לאיזה רומן איתו. אני בהחלט מרגישה שאני צריכה לרסן את התשוקות שלי כדי לא לבגוד. לפעמים זה קשה יותר ולפעמים פחות. לפעמים אני צוחקת עם בעלי (שמכיר את זה אצלי...) ושואלת אותו האם עוד 10 שנים הוא "ירשה" לי איזה רומן קטן מהצד... אני שמה לב שהחשק ל"משהו אחר" עולה בסמוך לתחושת החרדה או הריקנות. בעבר הייתי נפגשת עם אקסים, היום כבר לא. יותר קל לי כשלא.
 

Betterfly

New member
קודם כל

קבלי ח"ח על הוויתור על האקסים. זה צעד חיובי. שנית, אני מבינה על מה את מדברת, המצב יחסית טוב אצלך לדעתי כי לי היו כבר שתי מערכות יחסים שבשתיהן חשתי את הריקנות 24 שעות ביממה עד שהבנתי שאני צריכה לסיים אותן. כנראה שבמקרה שלך יש בסיס טוב וחזק ואת צריכה להיות שמחה על כך. כשהתחושה מגיעה, איך את מתמודדת איתה מבחינת עצמך? האם את מנתחת אותה בצורה הגיונית? לדעתי, התחושות עולות בגלל חסרים פנימיים שאת צריכה ללמוד להשלים. אני עוד לא מבינה בזה במיוחד, אבל בטח נורית תשמח לעזור. בינתיים, שמרי טוב על היציבות שיש לך בחיים ותהיי אופטימית. לא מדובר כנראה בצורך אמיתי לשחזר את ההתלהבות (את יודעת שהיא לא תועיל לך, את יודעת שיש לך מערכת יחסים יציבה ותמיכה וההתאהבות היא מעין צורך רגעי כמו לסם) אלא בקונפליקטים פנימיים שיש לשים אליהם לב. אני מאחלת לך כל טוב ובהצלחה.
 

am1232

New member
תודה יקירה

אני גם מאמינה שמדובר בחסכים מקדמת דנא, כשהדיכאון עולה אני נושמת עמוק לתוכו עד שהכאב עולה ומשתחרר, זה עוזר קצת. היום המצב יותר טוב מפעם כי באמת נבנה איזה בסיס אבל עדיין...התשוקה לדובדבן שבקצפת...מזור לכאב...זה לא ממש עובר, רק מתעדן קצת. בהצלחה לך.
 

Betterfly

New member
תודה ../images/Emo13.gif

טוב לשמוע שיש שיפור במצב בהשוואה לפעם, שאת מסוגלת להתמודד עם התחושות וזה הולך ומשתפר. אם תרצי לעשות פה עבודה עצמית... ובתקווה שיהיו לנו גם פגישות בקרוב.
 

am1232

New member
אז זהו שיש לי אהבה

אבל היא מבוססת על חברות, שיתוף, אמון וקבלה (רוב הזמן) ולא על פרפרים...שקצת חסרים....מהבחינה הזאת נשארתי ילדה. חבל.
 

am1232

New member
את ההרגשה הזאת שיש בהתאהבות

היצירתיות וה"היי", ההרגשה שהכל קליל ולא קשה, השמחה, התשוקה, כאילו את מרחפת מעל הקשיים ולא הם מעלייך, את זה שהבטן מתהפכת רק מהמחשבה עליו , את זה שאת מרגישה לגמרי מלאה ומסופקת ושומדבר לא חסר לך. אני מקווה שהסברתי את עצמי ברור.....
 
היי זה תיאור מדויק.

כמה זמן את מרגישה "לגמרי מלאה ומסופקת ושומדבר לא חסר לך"? את ערה לזה שאת מתארת משהו שכן חסר לך... נדמה לי שמה שחסר לך זאת יכולת מסויימת להכיל ולהחזיק בתחושה הזאת לאורך זמן, נכון?
 

am1232

New member
נכון מאד

תמיד יגיע משהו שיהרוס לי את זה. פחדים, שטות שהוא יעשה...ובום זה נעלם. נופל.
 
טוב

פתרונות קסם אין כאן. אבל, לדעתי שווה להתבונן בתחומי חיים אחרים שלך ולנסות לעקוב שם אחרי קיומו של דפוס דומה למערכות היחסים שאת יוצרת: למשל,אי התמדה במקום עבודה, נטיה להתחיל דברים ולא לסיים, קוצר רוח ואגרסיביות כשאת לא מקבלת מה שאת רוצה.. אם יש לך נתונים נוספים מהסוג הזה אני לא מציעה שתסתפקי בלציין לעצמך שאת ילדותית, אלא כדאי לנסות לטפל בזה- לדעתי.
 
למעלה