שלום בנות

שלום בנות ../images/Emo140.gif

שמי יעל ואני בת 41 אוטוטוטו (א' סוכות) כמי שספורט תמיד סבב אותה אבל רק מרחוק מהספה בסלון גם לי קרה המהפך המיוחל :) לפני כחודש כתוצאה מרצון להחזיר לעצמי את גופי החטוב (עליתי 25 ק"ג בשנתיים בערך לאט לאט אבל בטוח :) התחלתי בהליכות יומימיות של כ5 ק"מ בערך באופן יומיומי העלתי את המהירות של ההליכה היגשתי מצויין ונידבקתי כל יום הייתי מחכה לערב למצוא את עצמי שוב מזיעה עם שיר בלב (אמפי 4) לפני שבוע בערך התחלתי לרוץ,הירגשתי שהגוף שלי רוצה לעוף ממהירות ההליכה ופשוט התחלתי לרוץ בהתחלה חצי דקה ריצה וחמש דקות הליכה אבל תוך כמה ימים עברתי לשתי דקות ריצה אחרי יומיים שלושה התחילו לי כאבים בברכיים ): המשכתי לרץ על הכאבים יום יומיים וזהו חזרתי ללכת אבל הכאב ממשיך בצד שמאל של הברך בשתי הברכיים אפילו סתם בהליכה רגילה כואב לי אתמול עצרתי את ההליכה באמצע והיום אני עצובה מה עושים????????? שמחה להיות כאן יעל

zzebra

New member
כל כך מוכר!

דובר כאן רבות בפורום על כאבי ברכיים. גם לי כואבות הברכיים בריצה בדיוק במקום שאת מתארת, היום מחזיקה 5 ק"מ ואז מגיעים הכאבים. עצותי: 1. אורטופד (עדיף מומחה לספורט) שיאבחן. 2. תרגילים לחיזוק (קיבלתי בפיזיוטרפיה, אשמח להעביר לך אם תרצי) וחשוב מאוד להתמיד!! 3. נעליים שמתאימות לך. אצלי אובחנה בעיה של קריסה פנימה, כף הרגל שלי בריצה קורסת פנימה. יש נעליים שמתקנות את הקריסה ומאז שאני רצה איתן, המרחקים ממש עלו. (פעם התחיל כאב אחרי ק"מ אחד בלבד). 4. מדרסים, האמת אני פחות מרגישה שהם עוזרים לי, מה שעשה את השינוי היה הנעליים המתאימות. (המדרסים היו לפני הנעליים ולא הרגשתי הבדל). אבל רבים אומרים שמדרסים עוזרים. 4. המון המון סלבנות. להעלות את המרחיקים בהדרגה וממש באיטיות. לא לפי תכנית אימונים אלא לפי קשב לגוף. הכירופרקט שלי (הולכת אליו לטיפול בבעיה אחרת אבל התייעצתי איתו) אמר שבשניה שמתחיל לכאוב, לעבור להליכה כי אם ממשיכים לרוץ עם הכאב, מקצרים את הזמן עד הכאב בריצה הבאה.. וגם אם זה אומר שלקח לי מעל חצי שנה להגיע ל-5 ק"מ, לא נורא. לפחות הגעתי לשם ללא כאבים. זהו. כמובן שהכל בגדר המלצה, זה מה שהתאים לי... שיהיה בהצלחה! קרן.

קרן

תודה על התשובה אולי הגזמתי במעבר המהיר שלושה שבועות של הליכה אחרי שנים של אפס פעילות לפתע התחלתי לרוץ

לעצור בשניה שמתחיל לכאוב? לא נראה לי

אמנם צריך לשמור על עצמינו ו-ב-מ-י-ו-ח-ד על הבירכיים כי קשה לשקם אותן - אבל קרה לי כבר הרבה פעמים שהרגשתי כאב באיזשהו איבר ואחרי שתי דקות הוא עבר. לפעמים יש כאבים קלים ולא צריך להילחץ, זה תלוי גם בבעיה הספציפית. ...אבל באמת נראה שהדבר היחיד שאנחנו דנות בו הוא כאבי ברכיים, הא?

zzebra

New member
אצלי זה עובד ככה

כשבתחלתי לרוץ, המשכתי עם כאבי הברכיים ולא עצרתי ובאמת היו קטעים בריצה שפתאום הכאב נעלם ואז חזר. וכל יום המחרת הרגשתי את הברכיים. אבל מהרגע שהתחלתי לעצור ברגע שהכאב מגיע, ההגעה שלו הולכת ומתרחקת. זה תהליך מאוד איטי ומייגע. והרבה פעמים אני מרגישה יאוש שחברות שהתחילו לרוץ יחד איתי רצות עכשיו 15 ו20 ק"מ.. זה באמת מתסכל. אני לא עוברת את ה-5. מזלי שריצה היא לא הספורט העיקרי שלי ויש לי את השחיה והאופניים להנות בהם מההתקדמות... בקיצור, אני כן צריכה לעצור כשמגיע הכאב, זה מה שנכון לי.

ברכיים

הכאב לא נעלם,ואני לא מפסיקה פעילות,פשוט הורדתי מאמץ כל שנייה של הליכה אפילו הליכה לסופר אני מרגישה את הכאב

הי, אנחנו בנות אותו גיל - אני בכ"ג תשרי

כמו שכתבה לך זברה - חשוב להתאים נעלי ריצה וייתכן שכדאי גם להתאים לך מדרסים. חשוב שתעבדי עם תכנית אימונים מסודרת. אחרת, המרחק לפציעה קצר מאד. חשוב ללכת לאורתופד טוב ולקבל המלצה לפיזיותרפיה לחיזוק.
על המעבר מהליכה לריצה. זכרי שבריצה אפשר בקלות לעשות מאמצים שהלב שלך מסוגל אליהם (תרתי משמע) אבל המפרקים לא יכולים להגיע אליהם בבת אחת. מאד מאד חשוב לעשות דברים בהדרגה. אני עובדת עם תכנית הריצה של דובב מזור מאיילות. הורדתי אותה מהרשת. למרות הכל, היו לי כאבים כשבוע והזמנתי מדרסים. בינתיים אני שוב רצה אבל בזהירות ולא מהר מד. בהצלחה!!!

נועה

כמובן שנעלי הספורט שלי לא היו מתאימות אפילו לא להליכה המשפט שכתבת תאם בדיוק את המחשבה שעברה לי בראש הרגשתי תוך כדי הליכה שהלב שלי מסוגל להרבה יותר ולכן החלטתי להגביר מאמץ וכאן כנראה שטעיתי דובב מזור מאיילות??? אשמח לשמוע עוד פרטים מה חשיבות המדרסים בכל הסיפור? האם ללכת על הליכון הוא פחות טראומטי לגוף מאשר הליכת מדרכה? מזל טוב לשתינו ממשש ובא

מור שלז

New member
ברוכה הבאה יעל ../images/Emo140.gif

שמחה שאת פה איתנו מכירה כל כך טוב את התחושה: מגלים משהו נפלא, משהו שעושה לנו טוב, ואז פתאום מגיעה פציעה, מגיעים כאבים, וצריך להפסיק. החדשות הטובות הן שזו תופעה מוכרת, נורמלית, כל רץ חווה אותה בשלב כזה או אחר. ויש הרבה מה לעשות, עוד קילומטרים רבים נטולי כאב לפניך ומלאי אושר של ריצה לפנייך. קיבלת עצות מעולות, לא נשאר לי מה להוסיף חוץ מאשר להזמין אותך להשאר איתנו ולהמשיך לשתף תרגישי טוב

שאלה ,אשמח לתשובותיכן

בהליכה של אתמול הצטרפתי לחברה שעד עכשיו הייתה רואה אותי מרחוק רחוק רחוק הלכתי איתה בקצב שלה יותר איטי מן הסתם והלכנו שעה בערך לא הרגשתי מאמץ גדול ,לדעתי כמעט ולא הזעתי לא הרגשתי עלייה משמעותית בדופק אבל הכאבים בברכיים היו נסבלים האם יש משמעות גם להליכה איטית כזאת לאורך שעה? מבחינת שריפת קלוריות וחילוף חומרים וכו.. כמו ההליכה היותר מהירה בה אני מזיעה את חיי ?

מור שלז

New member
נשמע לי שכרגע הכי חשוב לטפל בברכיים

ומילת המפתח בעיני היא שהכאבים בברכיים היו נסבלים. איך היה אחרי? כאבו הברכיים יותר? אם זה עשה לך טוב, היית עם חברה, בחוץ, באויר הפתוח - זה כבר נפלא, וזה אחד הדברים הכי חשובים בעיני בפעילות גופנית. אני גם חושבת ששוה להתייעץ עם אורטופד ספורט ו/או פיזיותרפיסט. אין סיבה שתסבלי ככה מהברכיים, יש הרבה דברים שאפשר לעשות עם אבחון נכון, תרגילים ועוד. בהצלחה, וספרי איך הולך...

למעלה